dinsdag 1 mei 2012

Misbruik in pleeggezin

http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/weer-geval-van-misbruik-in-pleeggezin/

Weer geval van misbruik in pleeggezin

Opnieuw wordt Nederland opgeschrikt door een zaak van kindermisbruik. In Den Bommel is een 45-jarige man aangehouden op verdenking van het misbruiken van een pleegkind en het verspreiden van opnamen daarvan. Hoe komt het dat niemand iets in de gaten had?


- 17 feb 2011 - 16:50


Politie en justitie kwamen de man op het spoor, nadat beelden van het kind waren aangetroffen in een ander onderzoek. Dat onderzoek is het onderzoek naar Robert M., die wordt verdacht van misbruik van zeker 83 kinderen op kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam.

UitgesprokenEO toog naar Goeree-Overflakkee om antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat niemand vermoedde dat Leon D, die als jeugdwerker in Rotterdam werkte en ook duikles gaf aan kleine kinderen zo'n verborgen dubbelleven leidde.

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. Beste mensen. Weet u waarom het niet altijd meteen uit de doeken komt, seksueel misbruik binnen het pleeggezin? Dat gebeurt meestal als het 'voorbij' is, jaren later...(als het al naar buiten komt)
  Niet zozeer omdat het slachtoffer zich voornamelijk schaamt, maar ook kan de herinnering eraan, of de gedachte erover zó verschrikkelijk walgelijk zijn, dat je er alles aan wil doen om er juist niet over hoeven na te denken, om de confrontatie ermee te kunnen vermijden .

  Resultaat seksueel misbruik: Je kunt gewoon niemand meer vertrouwen die je liefde belooft, al helemaal niet als daar ook seksualiteit bij betrokken is. Je denkt dan immers alleen nog maar dat liefde geven betekent je lichaam te laten (mis) gebruiken. De grens tussen liefde en seks is onduidelijk geworden. Dat zijn dan ook vaak de jongeren die eindigen in prostitutie, en loverboy situaties, of detentie.

  Het gevoel van eigenwaarde is totaal afgestompt. Seks is immers een betaalmiddel/onderhandelingstactiek geworden, zeg maar een overlevingsstrategie, want liefde heb je niet gekend.

  Binnen het pleeggezin en omgeving is er altijd wel iemand die toch deze negatieve signalen opvangt, maar wat zij ermee doen is niet altijd het juiste...De vermoedens van seksueel misbruik, of ander fysiek misbruik worden ook nog gebruikt als een soort chantage middel naar de dader in de vorm van: Als jij dat mag, dan mag ik dat ook. Zo niet.. doe ik alles uit de doeken.

  Op de leeftijd van 10 jaar wordt het pleegkind al door 4 personen in zijn directe omgeving misbruikt: Pleegmoeder, pleegbroer, 2 pleeg-zwagers. Het gaat hierbij niet om verkrachtingen, maar wel om genoeg stelselmatigheid in de ongewenste seksuele benaderingen, die hebben geleid tot onherstelbare schade voor de rest van het leven van het pleegkind.

  Praktijkvoorbeeld:
  Het pleegkind begrijpt pas jaren later de ernst van wat er toen eigenlijk aan de hand was. Hij gaat zelfs twijfelen of zijn eigen geheugen misschien niet zo goed functioneert. Weer 10 jaar verder weet het pleegkind dat de onvrijwillig, kwellende gekoesterde herinneringen aan zijn jeugd in het pleeggezin wel degelijk feiten móesten zijn ..tenslotte hadden de beelden en de herinneringen zich niet zomaar in zijn ziel genesteld, en in zijn blauwdruk opgeslagen.
  En dat is pas één facet van het leven van een pleegkind. Ik heb nog niet over de toedracht van adoptie en pleegzorg in verhouding tot onterechte OTS en UHP.

  Het pleegkind werd echter niet goed begeleidt en geobserveerd door professionals tijdens de pleegzorg. Alleen de pleegouders hadden recht van spreken bij evaluaties.

  Dit is nou BJZ.
  Stop kindermisbruik, stop UHP.

  Namens alle pleegkinderen die misbruikt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat komt ook omdat pleegouders bij voorbaat worden geloofd. Mijn zoontje van 9 heeft ineens na een half jaar vreemde zenuwtrekken in het gezicht en zegt dagelijks mishandeld te worden door zijn 2 jaar oudere pleegbroer. Hij zit regelmatig onder flinke blauwe plekken en als ik hem vraag wat de pleegmoeder(die overigens de biologische moeder van de pleegbroer van mijn zoontje is) er tegen doet, dan houdt ze mijn zoontje vast en verhinderd dat hij kan vluchten voor de stompen en schoppen van zijn pleegbroer, zodat deze lekker zijn gang kan gaan. Pleegmoeder ontkent dit natuurlijk en wordt gewoon geloofd terwijl mijn zoontje ineens last heeft van zware zenuwtrekken in het gezicht.

  Mijn dochtertje van 8 die in een ander pleeggezin zit, is ineens onzindelijk. Ik merk dat jeugdzorg gewoon blindelings de kant van pleegouders kiest en dit of aan mij ligt, of dat mijn dochtertje gedragsproblemen heeft en het dus aan haar ligt. De kinderen worden ook helemaal gehersenspoeld. Mijn zoontje zegt nu ineens dat het aan hem ligt dat hij geen vriendjes heeft en iedereen altijd ruzie met hem maakt, terwijl hij voor de uithuisplaatsing gewoon een sociaal leven had met een hoop vriendjes. Niemand herkent dit ook verders van mijn zoontje. Ook niet de school waar hij op zat toen hij nog thuis woonde, maar toch blijven ze hem de schuld geven dat hij niemand heeft want hij is nu bijna een jaar uit huis en heeft nog steeds geen vrienden. Alleen hele groepen kinderen die hem steeds slaan en waar hij niet in geholpen of beschermd word. En zo is er zoveel meer, gewoon teveel om op te noemen. Problemen die er nooit waren zijn er nu opeens wel...

  Niemand gaat mij nog vertellen dat jeugdzorg uit huis plaatst in het belang van de kinderen, want ze zien die negatieve veranderingen aan de kinderen ook, maar blijven volharden dat het beter is dat de kinderen niet thuis wonen, terwijl de kinderen aangeven dat ze kapot gaan van verdriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom wonen jouw kinderen niet meer thuis als zij het daar zoveel beter hadden en wel een normaal sociaal leven? Is er zoveel veranderd in Jeugdzorg wereld? Gaat het nog wel om het kind of om eigen gelijk halen? Ik heb zelf jarenlang pleegkinderen gehad en ben nog nooit geloofd. Met alle gevolgen van dien.. gevolgen voor de pleegkinderen wel te verstaan. Ook ik had toen sterk het idee dat er niet geluisterd werd, zeker niet in het belang van de kinderen gewerkt werd en men blind was voor hoe de kinderen zich ontwikkelden. Heel zorgwekkend.

   Verwijderen
 3. Jeugdzorg wijt het gedrag van de (pleeg)kinderen, dat immers voortvloeit uit het trauma van uithuisplaatsing, of wisseling van groep/locatie, of oudervervreemding/-onthechting, whatever eigenlijk ALTIJD aan de biologische ouders óf het kind, maar zoeken nooit de oorzaak bij zichzelf . Met als logisch gevolg dat het trauma moedwillig in stand wordt gehouden voor alle betrokken partijen , ipv te werken aan een terugplaatsing of een gelukkiger kind.
  Mensenrechten en kinderrechten zijn hier zowaar in het geding, terwijl ze beweren dat ze de jeugd beschermen en ouders helpen (met een UHP Ja !) en dergelijke acties in het belang van kinderen zouden zijn ???
  Welnee, het zijn simpele hufters. Word wakker Nederland, door gewoon net zo hufterig terug te doen. Het gaat wel om je kinderen....Heiligt het doel de middelen? Jazeker.

  BeantwoordenVerwijderen