zaterdag 9 februari 2013

Kamer misleid bij motie Ouderprotocol

Op initiatief van de Kamerleden B. van der Burg (VVD) en M. Hilkens (PvdA) wordt er gewerkt in de richting van een landelijk ouderprotocol voor ziekenhuispersoneel. Wij wilden van de VVD (n.a.v. telefonisch gesprek met mevr. Levi, pers. medewerker Van der Burg) graag de aan ons beloofde cijfers ontvangen en de specificatie daarvan, die aan de pas in de Tweede Kamer aangenomen motie van 5 februari 2013 ten grondslag liggen, voor landelijke invoering van het ouderprotocol, naar het voorbeeld van Medisch Centrum Haaglanden.  


Er is een indruk ontstaan, dat bij de in de haast aangenomen motie, niet voldoende duidelijkheid is gegeven aan de Kamer, wat de genoemde 91% mag voorstellen, zowel wat betreft het concrete aantal meldingen, alsook de ernst van de gevonden zorgelijke situaties en hoe dat verder door het AMK is afgehandeld.  

De reden waarom wij deze cijfers nog niet hebben mogen ontvangen, is inmiddels duidelijk geworden na het lezen van de berichtgeving op internet van 6 februari 2013, waar vermeld wordt dat de bewuste 91% een bewering is, afkomstig van het Medisch Centrum Haaglanden. Het wetenschappelijk onderzoek naar de betrouwbaarheid van het ouderprotocol en de specificatie ervan, is helemaal nog niet beschikbaar! En dat is schokkend, omdat hieruit blijkt dat de Tweede Kamer is misleid bij de aanname van de motie over het ouderprotocol. VVD en PvdA zijn hier gezamenlijk voor verantwoordelijk. 


Sven Snijer

                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

2 opmerkingen:

 1. Ach, de Kamer wordt wel vaker misleid, om maar eens een paar voorbeelden te noemen:
  - De '3000 potentiële 'maasmeisjes' van BJZ- Rotterdam....
  - De 1500 kinderen die dringend behoefte hebben aan BJZ=hulp in Amsterdam
  - De grotere wachtlijsten in de jeugdzorg...
  - De 'behoefte van ouders' om interventie van gezinsvoogden en UHP van hun kinderen....(door mij toegevoegd, BJZ doet het wel zo voorkomen, alsof ouders om hen zitten te springen.)
  - Ondertussen wordt bewust de wetenschap over de schadelijkheid van UHP en de schadelijkheid van 'jeugdzorg' genegeerd....De Kamer slaapt verder....

  Alles kwam er op neer: méér geld voor 'jeugdzorg' en vooral ouders aan de kant zetten. Dit 'ouderprotocol' is het zoveelste bewijs.

  Een idee van mijn dochter: ouders VERZWIJG UW KINDEREN als u ooit mij een arts, maatschappelijk werker of zo gevraagd wordt of uw kinderen heeft.... Dat kan een HOOP ELLENDE VOORKOMEN!

  Nico Mul (niet-meldende arts!)

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat jeugdzorg per kind 30.000 euro per jaar betalen aan het kind met een U.H.P. .
  Financieel is een kind dan inderdaad in staat om op eigen benen te staan als hij of zij 18 wordt.
  Bovendien kunnen ze dan zelf goede hulp inschakelen.N Timmers

  BeantwoordenVerwijderen