donderdag 21 februari 2013

Red onze kinderen
'Red kinderen uit christelijke pleeggezinnen'
20-02-2013

De Irakese Sheik Elias heeft zeven kinderen. Zes daarvan zitten in een christelijke pleeggezin. Volgens Elias worden zijn kinderen gedwongen om christen te worden. "Ze maken mijn kinderen gek met hun geloof".

De Vijfde Dag spreekt met zowel bezorgde islamitische ouders, als met christelijke pleeggezinnen over hun islamitische pleegkinderen.

Assimilatie

Eerder deze week kondigde de Turkse regering aan om een 'reddingsactie' te beginnen voor Turkse kinderen die bij Nederlandse christelijke pleeggezinnen zijn geplaatst. Volgens hen gebeurt dit met maar één doel: assimilatie.
De komende maanden wil de regering contact opnemen met ouders, politici, Jeugdzorg en Turkse organisaties in Nederland om de partijen ervan te overtuigen dat het nodig is om Turkse kinderen in een pleeggezin te plaatsen met dezelfde culturele en religieuze achtergrond.

Islamitisch gezin

De Marokkaanse Naaji Ouchicha maakt zich zorgen om haar tienjarige zoon. Hij is ondergebracht bij een pleeggezin waar hij mee gaat naar de kerk. Ouchicha vindt het vreselijk dat haar kind bij een christelijk pleeggezin zit en probeert nu via de rechter haar zoon in een ander, islamitisch, pleeggezin geplaatst te krijgen.
De zestienjarige, van oorsprong Turkse, Makbule woont in een christelijk pleeggezin. Ze heeft goed contact met haar biologische ouders. Die waren in eerste instantie niet blij dat hun dochter in een christelijk pleeggezin terecht kwam. Nu hebben ze hun weg daarin gevonden.

Politiek

In de studio reageert Kamerlid Joel Voordewind (CU) op de uitspraken van de Turkse regering. Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) hebben vanmiddag aan staatssecretaris Van Rijn en minister Timmermans via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. 
               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

2 opmerkingen:

 1. Het plaatsen van moslimkinderen bij christelijke pleeggezinnen is een schending van art 30 van het IVRK. Laat we hopen dat de Turkse overheid doorpakt en de zaak desnoods aanhangig maakt bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens. Ook kinderen van niet gelovige ouders hebben het recht om niet geplaatst te worden in een christelijk pleeggezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Sven en Ranada,

  Dit item sluit naadloos aan met de zaak van Ilja waar 2 kinderen uit huis geplaatst moesten worden wegens het feit dat er thuis ook Russisch gesproken zou worden... zeer schadelijk, reden om een gezin te ruïneren. Evenzo sluit dit aan bij het de items eerder op deze blog waarbij islamitische kinderen katholiek gedoopt moesten worden. Misschien is het handig om middels het plaatsen van linken deze artikelen bij elkaar te brengen: dan komen ze in ieder geval nog meer onder de aandacht!

  Sommigen noemen dit beleid van BJZ/ LdH de 'ontoudering' van kinderen....Ik vraag me af hoe dit zich rijmt met de Bijbelse uitgangspunten van zowel Katholieken als het Leger des Heils, idem dito voor een stichting als SGJ ('Stichting Gereformeerde Jeugdzorg') die rustig met de Bijbel in de hand een gezin van 7 kinderen ruïneert en ouders nog een bezoekrecht van 1 uur per maand gunt....

  Zo ook wordt gezegd dat Nederland geen 'gezinsbeleid' heeft maar een 'familie-splijtingsbeleid'... De terminologie is verschillend, het effect het zelfde: gezinnen worden gewoonweg kapotgemaakt door wat 'jeugdzorg' heet die zelfs nog te pas en te onpas 'belang van hte kind' roept, ook al is het gewoonweg er geheel tegen....
  Zelfs als een kind zogenaamd 'kiest voor één ouder' dan is mijn stelling: 'Een kind dat kiest voor één ouder, kiest tégen zichzelf'...
  (Uiteraard afgezien van de echt kind-mishandelende ouders, maar die ben ik zelf nog niet tegen gekomen.)
  Zie de drama's in programma's als 'Vermist' en 'Opsporing verzocht'....

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen