zondag 10 februari 2013

Het monster van Frankenstein

Ouders, hou uw kinderen binnen. Het Monster van Frankenstein waart rond.

| 1.070 keer bekeken | 7 reacties

Je kent de jeugdzorg: twintig hulpverleners, gezin zakt verder weg.

De voormalige Amsterdamse wethouder Asscher verbeterde de scholen. Pakte de Wallen aan. Maar zelfs Asscher kon de jeugdzorg niet tackelen. Hij sprak over Het Monster van Frankenstein. Een monster dat we zelf gemaakt hebben.

Ook het rijk probeert het al twintig jaar. Nu hebben ze bedacht: de zorg simpelweg dicht bij het kind organiseren.

Precies volgens de visie van Pieter Hilhorst. Die is in Amsterdam nu ook Asscher opgevolgd.


Dan moet het goed komen.

Over die visie is iedereen het eens. Toch blijft het rampzalig ingewikkeld.

Het rijk geeft wethouders als Hilhorst straks alle geld en zeggenschap.

Amsterdamse ambtenaren hebben daarom alvast een plan gemaakt ‘Om het kind! Hervorming in de jeugdzorg’.

 
Lees verder..... 

                         Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 

3 opmerkingen:

 1. Asscher heeft niets goeds gebracht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Asscher, Hilhorst, Gerritsen, Kooiman ... vul ze maar aan ... zakkenvullers met een baan waar je eigenlijk goed uit je nek moet kletsen ... en dat kunnen ze stuk voor stuk in het belang van hun bankrekeningnummer.

  Die gaswinning- aardbeving had eigenlijk in Den Haag plaats moeten vinden. Rutte lachtte daar ook al om.

  Boycot dus alle subsidietrekkers die op handen van jeugdzorg ouders zogenaamd helpen als vertrouwenspersonen. Maak er geen gebruik van. Er zijn andere wegen die nar Rome leiden. Ga ook niet meer stemmen! Boycotten die hap.

  Belde vandaag een hulpverleningsinstantie om hulp te vragen, die zei; BJZ is een respectvolle instantie die goed werk levert. Tja ..., ik wenste die persoon hetzelfde toe als waar ik in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nadat we bijgekomen waren van de shock van het lezen van het leugenrapport van de kinderbescherming zaten we bij de psychiater voor het adviesgesprek van kind.

  De psychiater die, verblind door het beschermingsonderzoek, alleen nog de vragen van de Kinderbescherming kon beantwoorden en niet meer de hulpvraag van ons kind en onszelf. Daarvoor moesten we alsnog jaren knokken tot het goed gekomen was.

  Dat gezelschap dus, daar meende de intaker ons te moeten meedelen dat "de kinderbescherming echt onafhankelijk onderzoek doet hoor!"

  We barstten spontaan in lachen uit.:-)
  Ook hartelijk lachen moesten we om de jeugdzorgwerker maatschappelijk werk, die op de ouderavond van de basisschool aangeprezen werd als hulp bij de opvoeding thuis.:-)

  Ook hartelijk lachen moest ik om het ZATteam dat na een uur duur vergaderen met alle 'deskundige' betrokkenen geen hulp bood, maar uit de vergadering kwam met de vraag: is er al een gezinsvoogd?

  Je blijft lachen als je eenmaal ziet dat het niet 'grootmoeder' is maar de Grote Boze Wolf, die je aanstaart. En dan denk je: "gek, dat ik dat niet eerder gezien heb! Het is vlak voor je neus!"

  BeantwoordenVerwijderen