woensdag 6 februari 2013

Nine's zelfbeeld

http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/kooiman_catharina_johanna_elise/index.jsp

 Biografie 

Ik kom uit de jeugdhulpverlening. In 2008 ben ik fractiemedewerker geworden bij de SP, mijn terrein is jeugdzorg. Als Kamerlid wil ik me graag verdiepen in verbeteren van de jeugdzorg, sociale zekerheid, studiefinanciering en armoedebestrijding. En het tegengaan van bureaucratie. Die ergernis herinner ik me nog goed uit mijn tijd als gezinsvoogd.

Sneltreinvaart

De individualisering is in Nederland wat doorgeschoten. Ik kies voor het socialisme. We moeten samen de problemen oplossen. Ik ben nogal een spring-in-het-veld, ik wil het liefst alles tegelijkertijd doen, dus ik probeer het voorbeeld te volgen van een oud-collega uit de jeugdzorg. Hij zei: ‘Je moet ook af en toe zitten en rustig nadenken om overwogen een beslissing te kunnen nemen.’ Daar denk ik aan als ik weer in een sneltreinvaart dreig te belanden. 
 

Vertalen

Ik ben in maart 2010 gekozen in de gemeenteraad van Nieuwegein. Dat kan ik helaas niet combineren met mijn Kamerlidmaatschap. Ik wil geen half werk leveren. Ik blijf niet alleen in de glazen stolp.

Ik ga de praktijk in, langs de deuren en op straat met mensen praten. Hun verhalen, hun problemen en vragen wil ik vertalen naar de Tweede Kamer. Als ik hier iets kan veranderen, help ik meteen heel veel gezinnen.

Lange adem

Kamerlid ben je 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan verbeteringen in de samenleving. Volksvertegenwoordiger zijn is heel mooi. De Haagse slangenkuil heb ik vanaf de zijlijn al gade kunnen slaan. Je moet een lange adem hebben. Kom maar op.
 

Onderwijs 

·         Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Hogeschool de Horst, Driebergen 1999-2003 

Loopbaan 

·         Medewerker/groepsbegeleider, Bartimeus (begeleiding meervoudig gehandicapten) 2000-2004

·         Jeugdhulpverlener Bureauzorg Agglomeratie Amsterdam 2003-2004

·         Jeugdhulpverlener en gezinsvoogd, Bureau Jeugdzorg Utrecht 2005-2008
 

Nine, spring-in-het-jeugdzorgveld, probeert haar jeugdzorgvoorbeeld niet een beetje te volgen!

Nee, als een gehersenspoelde Scientology aanhangster rolt Nine in sneltreinvaart, alle remmen los, haar hele Jeugdzorggeloof met volle overtuiging  uit over de Kamer in haar tomeloze drang gezinnen te helpen.

Ouders kijk uit! Nine struint geheid volgend jaar (gemeenteraadsverkiezingen) weer jullie deuren en straten af op zoek naar jullie verhalen, problemen en vragen. Nine zegt deze te vertalen naar de TK?! Pardon? Is jullie taal dan zo onduidelijk?! Tuin er niet in, wanneer ze langskomt zeg niets tegen Nine! Als een echte gezinsvoogd verbastert Nine jullie verhalen! Houd je mond en deur stijf dicht! Twitter en/of mail liever zelf jullie eigen onvervalste verhalen naar de Tweede  Kamerleden. Red jezelf!

Tot slot nog even iets over de wijze waarop Nine haar collega’s in de TK typeert. Leuk toch, hoe Nine probeert ten koste van haar collega’s  zelf vertrouwenwekkend over te komen? De Haagse slangenkuil! Zelf behoort ze denk ik tot de giftigste soort.  
 

Y.B.

                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

 

5 opmerkingen:

 1. Als je alle gemiste arbeidsproductiviteit meerekent is jeugdzorg pas echt onbetaalbaar.

  2/3 geen of negatief effect, dus 2/3 van die duizenden jeugdzorg'professionals' zijn alleen maar een nutteloze kostenpost voor de samenleving.

  Dan nog de zinloze en dus verloren 'productiviteit' van ouders, advocaten, rechters en anderen die in 2/3 van de gevallen alleen maar schade aanricht voor de kinderen.

  En nog de schade die bij veel kinderen pas later, soms pas in de volwassenheid aan het licht komt.

  Ga zo door overheid, en gij zult nog decennia lang jaarlijks MILJARDEN aan zinloze verspilling plegen!

  BRAVO!(?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..... maar bezuinig op de ouderenzorg.
   Zeg dat uw regering geen geld heeft voor die zorg.
   Wij weten dan nog beter dat u liegt.
   Kleine zorg wegbezuinigen opdat er werkgelegenheid ontstaat voor grotere zorgen.
   Liefst vanaf de jeugd.
   O, vandaar dat de regering wel aan Jeugdzorg geld geeft: voor hogere zorglasten later!
   Werkgelegenheid.
   Gefrustreerd gehouden jeugdigen, goed voor de fabrieksarbeid.
   Het is dus een economisch spel met kind-objecten?

   Verwijderen
 2. BJZ is een grote ingang voor latere WAjong-uitkeringen.
  Dat zegt iets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als volksvertegenwoordiger dient men als Kamerlid geen BJZ-vertegenwoordiger te zijn!

  Vertegenwoordig het belang van kinderen vanaf de basis thuis, met oog op de signalen vanuit de van BJZ-niveau onafhankelijke wetenschappers en jeugdadvocaten, en zie dat veel meer kindern gebaat zijn met het filter dat het Jeugdbescheringsplan (SSF) biedt (bij 14 februati 2013).
  Kinderen zijn veel meer gebaat bij degelijke hulp op diagnostisch-therapeutisch niveau thuis, zonder poespas van allemaal zich hulpverlener noemende gezinsvoogden, pleegzorgers, gezinsbegeleiders op socio-laag vlak, jeugdbeschermers en andere helden-naar-eigen-inzicht.

  Elders op deze site zagen we dat het in Zeeland al met 50% minder wel effectiever kon, en er is sprake van te gaan tot wel 75%, dat aardig overeen komt met de 72% van "909 zorgen". Frappant!

  De Kamervragen zijn bij 14 februari aangevuld met betere vragen en antwoorden. Kost minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie voor de grap de Opmerkingen bij:
  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/02/jeugdzorg-dark-horse-helpt-nine-kooiman.html

  BeantwoordenVerwijderen