woensdag 13 februari 2013

Gezinshereniging is altijd het uitgangspunt.....

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3393145/2013/02/13/Nieuw-onderzoek-naar-voogdij-seksouders.dhtml

Door: redactie
13-2-13 - 10:11 bron: AD Rivierenland
Bureau Jeugdzorg onderzoekt momenteel of de Hardinxveldse ouders die hun dochtertje voor seks aanboden op internet, de voogdij kunnen terugkrijgen. Het rapport moet in mei klaar zijn.
Dat meldt AD Rivierenland. Er wordt onderzoek gedaan naar de opvoedkundige vaardigheden van Harm M. en Astrid H. De ouders (beiden 45) uit Hardinxveld-Giessendam willen dolgraag weer voor hun dochtertje zorgen, dat zij in 2011 op internet aanboden voor seks tegen betaling. Het kind was toen 8 jaar oud.

Tanja van Dijk van Bureau Jeugdzorg liet eerder al weten 'dat gezinshereniging altijd het uitgangspunt is'. Volgens Jeugdzorg beseft het kind niet wat er is gebeurd.

De kinderrechter in Dordrecht besloot deze week dat het meisje in afwachting van het rapport nog in een gastgezin blijft.

De zedenzaak veroorzaakte een golf van afschuw in Nederland. Harm en Astrid onderhandelden met verscheidene mannen over hun dochtertje. Er werden bedragen geboden tot 50.000 euro. Eén 'afnemer' kreeg een jaar cel. Hij bood 15.000 euro en een Volkswagen Golf voor seks met het kind.
Lees ookJeugdzorg Dark horse kent veel ouders en grootouders die nooit het kind in gevaar hebben gebracht, maar die van veel minder ernstige zaken (vals) zijn beschuldigd door jeugdbeschermers, die hemel en aarde moeten bewegen om een omgangsregeling te krijgen of het kind weer terug geplaatst te krijgen. Maar de ouders in dit krantenbericht die crimineel gedrag hebben vertoond in zwaarste vorm: je kind voor prostitutie doeleinden te exploiteren voor pedo’s, gaan hun kind waarschijnlijk wel terugkrijgen. En dat dames en heren, is Jeugdzorg!   

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/04/jeugdzorg-wil-contact-herstellen.html


                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

6 opmerkingen:

 1. BJZ onderzoekt of dochter terug kan....want terugplaatsing is uitgangspunt volgens BJz.

  Zijn ze nu helemaal gek of ben ik het?

  Zo'n kind hoort wat mij betreft nooit meer bij zulke ouders.

  Kan BJz eindelijk eens wel iets goed doen en dat dit...ze zijn werkelijk gek, als ze dit toestaan.

  Zowat elke dag kan ik nieuwe klompen kopen want bijna elke dag breekt er een paar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duidelijker dan het commentaar van JDH had ik het niet kunnen zeggen: UITSTEKEND!

  Toch geef ik een kleine kanttekening:

  - Dat BJZ 'terugplaatsing is altijd het uitgangspunt' hanteert is natuurlijk fantastisch... graag zou ik dat dan ook in de praktijk willen zien bij alle gevallen van UHP-kinderen waarbij de redenen tot UHP NIET WAAR bleken zoals bijvoorbeeld 'mw. parasietenwaan' waarbij er géén parasiet (allergie voor glaswol, aangetoond door dermatoloog) én geen waan was, maar BJZ heeft zélf een 'expertise rapport' laten opstellen door mensen die noch moeder, noch kind gesproken of gezien hadden, waarin stond dat het kind in kwestie nimmer terug zou kunnen naar moeder wegens 'de psychische stoornissen' van moeder... (Let wel: de psychiater die wél onderzoek deed bij moeder en haar geheel gezond verklaarde, werd genegeerd....) Ik zou nog wel 40 voorbeelden kunnen geven, maar deze leek me wel duidelijk genoeg....

  - Misschien een beetje cynisch: maar deden die ouders nu niet precies wat BJZ zo graag heeft: kinderen in de vernieling brengen, als kinderen 'jeugdzorg plus' krijgen in een gesloten instelling, dan is dat toch vaak de basis voor een 'succesvolle' carrière in de drugs, prostitutie dan wel criminaliteit?
  (Zie de rapporten Samson en '909-zorgen' van prof. N.Slot over de 'successen van jeugdzorg': 28% slechter, slechts 26 % ietsje baat...de rest geen effect)....

  - Ik zal op geen enkele wijze propageren dat dit kind terug zou moeten naar de echte ouders na dit gebeurde, wél vind ik dat het kind OP VERANTWOORDE WIJZE de gelegenheid moet hebben om contact te houden met de ouders. Het KIND heeft immers zelf NIETS MISDAAN. Als men de kind-ouder band geheel zou vernietigen straft men het kind.

  Graag verneem ik wanneer BJZ gaat werken aan terugplaatsing van ALLE ONTERECHT UHP-kinderen...
  (Prof. dr. J. Hermans: 'iedere UHP is onterecht... men moet alleen de juiste zorg geven....')

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 33% slechter na 2 jaar OTS en 28% slechts wel wat verbeteringen naar bewering van BJZ:
   dat betekent: 72% geen effect tot verslechtering dankzij BJZ-bemoeien: ...
   Zie maar eens en autofabrikant te vinden die een lang leven beschoren is, die voor 72% auto's met defecte remmen verkoopt: de meesten gaan failliet wegens te vaak falen en dodelijke gevolgen.
   Maar BJZ komt er mee weg dankzij hun mooipraat en p.r. naar slapende, niet-onderzoekende politici en rechters.

   Verwijderen
 3. De ware reden om juist dit beschadigd kind wel terug te plaatsen is, dat er hier wél wat aan de hand is met het kind en dat is lastig voor de goedbetaalde pleegouders, die mogelijk eens jeugdzorgwerkers waren of vrienden daarvan.

  Zo kwam het vaker voor dat ouders die om een gesloten plaatsing vroegen - omdat de zoon zijn drugs'vrienden' niet kon ontlopen en opgenomen was in die bende en stal en zijn ouders bedreigde - van BJZ te horen kregen: "Zie het nog maar een half jaar aan", en zo de onwil toonde van BJZ om jeugdigen waar echt wat mee aan de hand is te behandelen. //
  Er kwam uit dossieronderzoek dat kinderen, waar niets mee aan de hand was, wel meteen uithuisgeplaatst werden met een drogreden, een smoes, een verzinsel.
  BJZ deed daar alsof het kind gediagnosticeerd was met een gedragsstoornis, maar de diagnost bestond niet. Enige van die ouders werden met een ongegronde bewering uit de ouderlijke macht ontzet en zagen hun kind nooit meer terug. Dank BJZ, voor deze geweldige 'hulp'.
  Het gaat dus regelmatig om leuke kinderen die goed plaatsbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een fraaier voorbeeld is misschien dit: een jongen 15 ontspoort met vaak agressief gedrag vanaf ca. 14 jaar. Hij gebruikt stiekem drugs, waar zijn alleen zorgende moeder zéér fel op tegen is. De jongen ontspoort zodanig dat de politie er bij komt (openbare vernielingen) en gaat naar een crisisplaats. Moeder wil graag hebben dat er GOED onderzoek gedaan wordt... in de crisisplaatsing krijgt hij bezoek. BJZ zegt daarop: 'wat leuk dat die jongen hem daar komt opzoeken...'. Moeder: zijn jullie nu helemaal gek geworden? Dát is zijn DRUGSLEVERANCIER... die werd als het ware omarmd bij BJZ...
   De jongen werd overigens de eerste 3 jaar niet onderzocht maar werd overgeplaatst naar vader die iedere behandeling weigerde... het gewicht van de jongen nam in een half jaar van ca. 65 kg toe tot 120 KG (16 jaar) en hij heeft volop drugs kunnen gebruiken... Uiteindelijk is hij wél onderzocht, waarbij de onderzoeksvragen van moeder als: 'zou zijn gedrag voortgekomen kunnen zijn door drugsgebruik' NIET ONDERZOCHT mochten worden...(Gelukkig meldde de psycholoog dit later zélf!) Moeder kreeg geheel gelijk, de jongen is later opgenomen en wederom uit de jeugdzorg gezet wegens wangedrag, heeft uiteindelijk geen enkele school afgemaakt en gebruikt nog volop...Hij is inmiddels 20 jaar en 'jeugdzorg vrij'... GROOT succes BJZ! BJZ heeft hem in feite zowel vader als moeder ontnomen....

   Zo, dit was een van die andere voorbeelden....

   Nico Mul

   Verwijderen
 4. Misschien heeft BJZ wel onderling geregeld met die ouders, dat pedofielen dit kind mogen misbruiken en omdat de ouders nu wel mee willen werken, (Hoe vriendelijk) mag dat arme kind terug naar deze monsterlijke ouders.

  BeantwoordenVerwijderen