maandag 18 februari 2013

Irakese vader vraagt internationale aandacht voor uithuisplaatsingen

Geplaatst op 17 februari 2013

Door Nora Naber

De Irakese vluchteling die al zijn zes kinderen kwijt raakte aan het Leger des Heils, zal op woensdag 20 februari protesteren voor het gebouw van het Europees Parlement in Brussel, tezamen met andere ouders die met Jeugdzorg in een soortgelijk gevecht zijn verwikkeld om hun kind. Sheikh Elias hoopt dat de internationale media aanwezig zullen zijn zodat er aandacht komt voor ‘de misstanden in het Nederlandse Jeugdzorg’.Moslim Vandaag besteedde al eerder aandacht aan het gezin, waarvan de twee oudste kinderen christen zijn geworden. Behalve de bekering beweert Sheikh Elias ook dat het gezinshuis waar zijn inmiddels volwassen dochter nu verblijft onterecht het Persoonsgebonden Budget (PGB) ontvangt voor hun dochter van 17 jaar.


Lees verder.... http://www.moslimvandaag.nl/irakese-vader-vraagt-internationale-aandacht-voor-uithuisplaatsing/

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

12 opmerkingen:

 1. Wel duidelijk dus dat er wat moet gebeuren aan al die nutteloze onthechtingen en uithuisplaatsingen!
  Laten ze het werk doen waarvoor ze betaald worden de mensen hulpverlening geven en geen kinderen handelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze overheid moet zich schamen dat ze het zo lang heeft laten gebeuren dat kinderen zonder goede reden bij de ouders werden weggehaald en werden onthecht hetgeen tot jarenlange schade leidt. En veel geld kost.
  Het misbruiken van PGB gelden in de jeugdzorg is een bekend fenomeen en frauduleus.
  Iedereen die in de jeugdzorg werkt of heeft gewerkt dient te worden bestraft en vanwege het opzettelijk geestelijk en soms lichamelijk (misbruik) mishandelen van kinderen te worden bestraft met gevangenis straffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 19 februari 2013

  Turkije: Nederlandse pleegzorg anti-turks ..

  Het gaat best lekker met het internationaal op de kaart zetten van Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kom allen en laat je stem horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. DEN HAAG
  Gemeenten moeten al de komende maanden veel nauwer gaan samenwerken om zich voor te bereiden op een groot aantal taken die ze de komende jaren van het rijk gaan overnemen. Het gaat onder meer om jeugdzorg, werk en zorg aan langdurig zieken en ouderen.
  Die veranderingen in het binnenlands bestuur hebben VVD en PvdA afgesproken in het regeerakkoord en moeten vanaf 1 januari volgend jaar ingaan. Het gaat om een takenpakket van 16 miljard euro.
  Het kabinet wil ook dat gemeenten samengaan en uiteindelijk allemaal minimaal 100.000 inwoners tellen. Maar omdat dat nog wel even kan duren, wil minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dat gemeenten de komende maanden al samenwerkingsverbanden gaan vormen. Plasterk heeft daar dinsdag een brief over gestuurd naar de Tweede Kamer.
  Het CDA wil vanwege de risico's van de decentralisatie van taken een „verzwaarde parlementaire controle” op de plannen van Plasterk. Daarvoor moet het voorstel in de Kamer worden aangemerkt als 'groot project'. „Het gaat om een enorme operatie met grote gevolgen voor gemeenten en de zorg voor kwetsbare groepen in de samenleving”, zegt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. „De Kamer heeft de Regeling Grote Projecten in het leven geroepen om bij dit soort risicovolle projecten de vinger aan de pols te kunnen houden.”

  Wedden dat het bij dit soort doelstellingen weer niet lukt om de jeugdzorg efficiënt en doelmatig te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reddingsactie Turkse kinderen !!!

  AMSTERDAM
  De Turkse regering begint een reddingsactie voor Turkse kinderen die onder meer bij Nederlandse pleeggezinnen zijn ondergebracht. De Turken vinden het maar niets dat de kinderen bij christelijke en homoseksuele gezinnen zijn geplaatst.

  Dat schrijft dagblad Trouw. De voorzitter van de Turkse onderzoekscommissie voor de mensenrechten Ayhan Üstün noemt het voorbeeld van een Turkse vader en kind die van de trap waren gevallen.

  Dit ongeluk werd door Jeugdzorg aangegrepen om het kind uit huis te plaatsen, zegt Üstün. Ook wijst hij op het geval van de negenjarige Yunus die door de Nederlandse rechter aan een lesbisch stel werd toevertrouwd. Volgens hem gebeurt dit met maar één doel: assimilatie.
  De commissie gaat de komende maanden contact opnemen met ouders, politici, Jeugdzorg en Turkse organisaties om ze te overtuigen van de noodzaak om Turkse kinderen in een pleeggezin te plaatsen met dezelfde culturele en religieuze achtergrond.
  Volgens een grote pleegzorginstelling die actief is in Utrecht en Noord-Holland is er een groot gebrek aan moslimpleeggezinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeugdzorg denkt niet aan het belang en zeker niet aan de veiligheid van kinderen. Ik kan het weten, ik heb ze al bijna 6 jaar op mijn nek. Ik had hulp gevraagd voor mijn zoon en wat doen ze? Ze halen hem uit huis. Zo gaat BJZ te werk. Niks in het belang van kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Belang kind is dat het opgroeit met maximale privacy en vrijheid,
  maar dat staat niet in woordenboek van BJz, WSJ en de Raad voor de Kinderbescherming.

  Marcel Pieters

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een Albanese vader wist het eerder goed te verwoorden:

  Hoe kan je werken met een instantie die liegt?

  Hoe kan je een instantie die liegt toelaten in je huis?

  (rechtbank Utrecht)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als er zo'n groot gebrek is aan moslimpleeggezinnen, waarom hebben dan minstens vijf moslimpleeggezinnen in Amersfoort de afgelopen jaren nog geen moslimpleegkind gezien? Alleen een gezin heeft wel twee keer kort een kind mogen opvangen, maar dat kwam alleen maar omdat de moeder er elke week achteraan zat. Nu zij dat niet meer doet, wordt ook aan hen geen kind meer toegewezen. Ook in Hilversum en Almere zijn moslimpleeggezinnen die al jaren geleden de cursus positief hebben afgerond, maar die geen kindje hebben gezien. De politiek doet hier niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is niet normaal meer. Blijf met je handen van onze kinderen af, Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leger des ONheils! Dat is het! Gabriella Juffer heeft mij de kop gekost! Vele families heeft zij kapot gemaakt! Ze rapporteerd veel leugens en gaat niet juist te werk! Zij heeft ons uithuisgeplaatst en vele dingen verkeerd ingeschat of niet ingezien. Stiekeme besprekingen achter andermans rug, om zo een aanvraag te kunnen doen om de kinderen uithuis te plaatsen. En het belachelijke is, ook nog met politie. De mensen die kinderen uit huis geplaatst hebben waar dat niet nodig is wens ik het ergste toe. Al die gezinsvoogden die erntige misstappen hebben gemaakt.

  Het LEGER DES ONHEILS krijgt geen rooie rotcent van mij. Vanaf nu gaat alles naar het Rode Kruis en iedere ouder en jeugdige zal ik waarschuwen!

  BeantwoordenVerwijderen