donderdag 7 februari 2013

Eigen Kracht ingelijfd en kalt gestellt

Eigen Kracht is gewoon een extra organisatie die alleen maar weer extra geld kost. Tot nu toe zijn daar geen besparingen door gerealiseerd, ondanks dat er in Amsterdam bijvoorbeeld al ruim 800 EKC's zijn geweest.

Bovendien gebruikt de Jeugdzorg eigen kracht om burgers voor hun eigen karretje te spannen. In beleidskringen wordt zelfs al gesproken over 'Samen Kracht'.... Geen grapje.

Eigen Kracht moet onder regie van de Jeugdzorg.

Geen wonder dat het helemaal niet gaat over eigen regie van burgers (Eigen Kracht) en over besparingen. In Amsterdam kun je dat heel goed zien nu na bijna duizend EKC's.

Men heeft EKC ingelijfd en zo 'kalt gestellt', onschadelijk gemaakt. Zodat de werkgelegenheid en de omzet voor de bestaande Jeugdzorg in tact blijft.

Dat had Amsterdam kunnen weten, door deskundigen wordt hier al jaren voor gewaarschuwd. Ook had men Gerritsen nooit moeten vertrouwen met zijn verhalen over minder OTS-en en minder UHP-s.

Willens en wetens is men daar wel ingetrapt omdat Eigen Kracht een PvdA dogma is geworden en men er dus belang bij had er in te trappen. Heel dom om zoiets aan te gaan hangen, zonder uitvoerig onderzoek te doen naar het effect van EKC's.

Bovendien heeft dat heel veel geld gekost want EKC wordt gesubsidieerd door de gemeente. Zonder dat daar meer onderzoek naar was gedaan. Dan krijg je natuurlijk ook dat manipulatieve bestuurders dat gaan inrichten naar hun eigen belang en eigen goeddunken.

En helemaal als zo'n bestuurder ook nog de hele ambtenarij op zijn hand heeft (deels uit angst voor zijn macht) omdat hij de voormalige gemeentesecretaris van Amsterdam is. Waar hij ook al slecht bekend stond.

Kortom, zitten de idealistische (ex)wethouder(s) Asscher en Hilhorst nu definitief te suffen. Te dromen over hun idealen zonder te controleren wat daar daadwerkelijk van terecht komt? En zonder naar de vele klachten te luisteren?

Het lijkt er wel op.

Anoniem

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

7 opmerkingen:

 1. Je kunt ook een eigen kracht zelf organiseren zonder deze organisatie. Nodig schoolarts/school/huisarts/hulpverleners uit bij jou thuis of op neutrale plek...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze mensen willen hun handen niet branden en leggen alle verantwoordelijkheid als nog bij jeugdzorg neer. Zorg dat je uit het formele circuit blijft van protocollen en mensen die te druk zijn met hun ego's.

   Verwijderen
  2. Joh,wat zeg je daar nou...je gaat t ongeluk toch niet over je afroepen....? Allemaal potentiele achterbakse verklikkers...wacht maar tot je het met iemand oneens wordt... en idd ego versus ego.Niet doen.

   Verwijderen
 2. Ik heb geconstateerd dat Eigen Kracht door de jeugdzorg werd gebruikt om het netwerk van een gezin met (vastgestelde) valse informatie te beïnvloeden om tot de vooraf samengestelde conclusie van BJZ te komen,
  en dat kan geen objectief onderzoek of samenspraak genoemd worden.

  BJZ geeft zonder inzicht op diagnostisch niveau dwingende richting, die familiaire sfeer doorbreekt, en daarmee het (ook latere) belang van de opgroeiende AANTAST.

  Dit zouden de o zo pseudo-gespecialiseerde jeugdzorgwerkstertjes toch moeten weten, of o nee, ze hebben geen universitaire studie gedaan, zijn geen diagnosten, hebben te beperkte opleiding met kinderbeschermings-ogen nogwel.
  Met het laatste restje eergevoel of geweten zouden deze beroepskrachten en pseudo-helden in de jeugdzorg moeten kunnen bedenken dat niet-integraal inzicht beperkende en dus vaak niet passende invloed heeft op het verdere leven van de opgroeiende, het 'kind-object'.

  Daar hoort meer bij dan waar de jeugdzorgwerkers rekening mee houden. Dat kunnen ze weten als ze niet de onafhankelijke wetenschap, die adviseert BJZ op te doeken voor specialistischer ingangen, van tafel vegen, en hun beperkte inzicht tentoon stellen.
  Wat is optimaal?
  De held uithangen?
  Het gevoel "goed werk" te doen volgens het boekje van bureau jeugdzorg?
  Of.... de psyche van het kind in familiair verband?!
  ...
  Gedwongen 'kinderbeschermingsmaatregelen' zijn uit den boze.
  Dat staat jeugdpsychiatrisch vast.
  Daar hoeven geen tienduizenden kinderen per jaar onder te lijden.
  Dat kan beperkter.

  Eigen Kracht saboteren behoort daar niet bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ook Eigen Kracht wel onder voorwaarden inschakelen met de voorwaarde dat je jeugdzorg geen netwerkfiguur acht en die er absoluut buiten wilt houden.
  Het kind heeft behoefte - gezien zijn ontwikkelingsbelang (identiteitsfase) - niet gestoord te worden wat familiebanden en het 'kennen' van zijn ouders betreft. Daar is BJZ wel heel goed in, onterecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Eigen Kracht organisatie sluit bewust de ogen voor de misstanden bij BJAA, want BJAA is hun paradepaardje. Daar heeft men al 800 EKC's aan gesleten, dus BJAA is hun trots. Dat die EKC's geen resultaat in ontzorging en besparing opleveren, zal de EKC een zorg zijn. DAt is ook een institutie geworden met institutionele belangen.

  Verwacht dus zeker geen hulp van de EKC bij ellende met BJAA. Deze organisaties hebben er alle belang bij elkaar de hand boven het hoofd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen