maandag 4 februari 2013

Rotterdam koploper nieuwe zorgterreur

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21267662/__Snellere_inzet_jeugdzorg_Rotterdam__.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3388077/2013/02/04/Snellere-inzet-jeugdzorg-Rotterdam.dhtml
                                De Moloch  (jeugdzorg in vroeger tijden)


Meer druk op ouders om begeleiding te accepteren

Adrianne de Koning - AD

Het idee is  gezinnen sneller en beter te helpen, ook als ze dat zelf niet willen. Nu moeten bij weigering van vrijwillige hulp of als de problemen groot zijn, lange procedures worden gestart door de Raad voor de Kinderbescherming. Dit om een kind onder toezicht te stellen of zelfs uit huis te kunnen plaatsen.

Door de lange procedures komt jeugdzorg nu soms te laat op gang. In de proef wordt een melding binnen twee dagen besproken. Binnen vijf dagen wordt samen met het gezin bepaald welke hulp wordt ingezet. Hierbij wordt ‘drang’ toegepast, waarbij een medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming bijvoorbeeld aanschuift. Die maakt dan duidelijk wat volgt als de hulp wordt afgewezen. De gedachte is dat ouders deze weg waarbij hun kind misschien zelfs uit huis wordt gehaald liever vermijden.
“Onderzoeken door de Kinderbescherming zijn hierna minder vaak nodig, omdat hulp al is geaccepteerd”, zegt wethouder Hugo de Jonge (CDA).
Nu moet de Raad voor de Kinderbescherming nog veel vaker onderzoek doen dan elders in Nederland. Het aantal steeg afgelopen jaar met meer dan tien procent tot 2343.
Op het kantoor van het Jeugdbeschermingsplein komen medewerkers van politie tot jeugdzorg bij elkaar om gezinnen in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde te bespreken. Zij bepalen wie de regie heeft. In het verleden, rond drama’s als met het Maasmeisje Géssica, werkten de professionals nog langs elkaar heen. Verder wordt nu ook gekeken of de ouders zelf hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij psychische problemen hebben.
Met de proef loopt Rotterdam vooruit op de overdracht van de jeugdzorg van de Stadsregio naar de gemeente in 2015.
De staatssecretarissen Martin van Rijn (Volkgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) bezoeken vandaag Rotterdam om te horen over de revaringen van de aanpak, die dit jaar ook op Voorne-Putten wordt ingevoerd.

Snellere inzet jeugdzorg Rotterdam

ROTTERDAM -

Door een nieuwe werkwijze komt de jeugdbescherming in Rotterdam nu eerder op gang als een kind in nood verkeert. Voor de staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid en Welzijn) en Fred Teeven (Justitie) reden om maandag een experiment op Rotterdam-Zuid te bezoeken, waar alle instellingen samenkomen die met jeugdzorg te maken hebben. 

Nu gemeenten in 2015 verantwoordelijk worden voor de jeugdzorg is Rotterdam een proef op Zuid gestart, samen met de Stadsregio Rotterdam. Met de nieuwe inrichting van de jeugdzorginstellingen wil de Maasstad signalen over de veiligheid en ontwikkeling van kinderen veel sneller aanpakken, in de eigen woonomgeving en met het hele gezin. 

Tot nu toe was de aandacht vooral gericht op het getroffen kind en veel minder op het gezin. Nu worden jeugdzorg en zorg aan volwassenen gecombineerd, wat het jeugdzorgplein gaat heten. „Naast ondersteuning bij de opvoeding hebben ouders in veel gevallen ook zelf hulp nodig. We starten nu met een aanpak waarbij de hulpverlening aan kinderen en ouders beter op elkaar wordt afgestemd”, zegt de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van Jeugd en Gezin. 

Nieuw in de aanpak is de drang- en dwang. Dat betekent dat de gemeente samen met jeugdinstellingen hulp kan opdringen aan gezinnen nog voor de Raad voor de Kinderbescherming een onderzoek start of de rechter families dwingt hulp te accepteren. 

Gedwongen hulpverlening betekent nu vaak lange procedures, waardoor de geboden jeugdzorg laat op gang komt en het resultaat soms uitblijft. „Op het jeugdbeschermingsplein wordt een melding binnen 2 dagen behandeld. Sinds januari wordt na behandeling van de melding binnen 5 dagen samen met het gezin bepaald welke hulp wordt ingezet.” Nu duurt dat vaak nog weken voordat een kind de noodzakelijke hulp krijgt.

Redactie Jeugdzorg Dark horse: Zonder rechter(!!!) kan je kind uit huis gesleept worden als de medewerker van BJz van mening is dat de ouders hulp nodig hebben. Als je vals beschuldigd word en de hulpverleners verklaren dat je 'psychische problemen' hebt, omdat je andere inzichten hebt dan de geitenwollensokkengestapo, zoals we dat nu al kennen uit AMK/RvdK rapporten (zonder pscyholoog/psychiater zelf geconstateerd door de amateuristische prutsers) is het in Rotterdam niet eens meer nodig om de rechter te misleiden om een uithuisplaatsing te bewerkstellingen! Ze kunnen gewoon hun gang gaan, zonder de schijn op te houden dat ouders nog iets van inspraak hebben, of recht op een eerlijk en onafhankelijk onderzoek.

Het smoesje waarmee dit volstrekt illegale beleid zal worden gelegitimeerd, zal zijn dat het valt onder de VOTS (spoed-uithuisplaatsing binnen 24 uur) omdat het kind in accuut levensgevaar verkeerd! Je wordt dan na de melding binnen 5 dagen beoordeeld als zijnde een psychiatrisch geval dat ernstig zijn kinderen bedreigd en er is geen specialist die dat zal controleren. De hulpverleners mogen u nu op grond van eigen smaak (werkt u niet voldoende mee aan de speculaties en beschudligingen van de samenzwering tegen uw gezin door de AMK/BJZ-leeghoofden?) instabiel en gevaarlijk voor de kinderen verklaren.

Wat deze Staatssecretarrissen en wethouder niet begrijpen, is dat juist de instantie die door haar incompetente werkwijze, veel kinderen niet -of niet op tijd hulp heeft geboden die ze nodig hadden, beloond wordt voor haar falen door hun bevoegdheden uit te breiden, terwijl ze nog even stom en achterlijk zijn! Weten de wethouder en de beide Staatssecretarissen uit eigen ervaring hoe het voelt als zo'n gezinsvoogd van 23, bij je thuis op de bank zit en aan de vader en moeder van rond de veertig met 3 kinderen, met haar narrige onvolwassen houding verklaart: 'U weigert hulp! Wij gaan maatregelen nemen'. Het meisje heeft voor haar werk als gezinsbegeleider bijna net zo veel belangstelling als voor het SMS-en met haar vriendinnen. En dat soort lieden gaan ouders beoordelen binnen 5 dagen?

Van ontwikkelingsproblematiek van kinderen hebben ze geen enkel verstand en van pervasieve ontwikkelingsstoornissen nog veel minder. Hun onjuiste inschattingen van opvoedsituaties, die juist bij speciale kinderen zorgvuldig maatwerkt vereist, heeft nu al vaak fatale gevolgen en dat zal met de nieuwe stap richting de totalitiaire staat waar in Rotterdam vandaag het startsein voor is gegeven, alleen maar verergeren.

Sven Snijer

                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

15 opmerkingen:

 1. Dit verhaal en deze aanpak past precies in het plaatje van het ontnemen van de burger van zijn rechten en de rechterlijke macht buitenspel te zetten.

  Deze weg leidt linea recta naar fascisme.

  Net alsof kindermishandeling de allerhoogste prioriteit heeft in dit land, zoals terrorisme bestrijding dat jaren was en nog steeds is.

  Nederlandse ouders moeten wel heel erg incompetent zijn en kwaadaardig om deze maatregelen te rechtvaardigen.

  En inderdaad vergelijkingen met de toestanden uit WO2 worden steeds duidelijker. Toen waren de Nazi's de bezetters; nu is het de eigen overheid en daaraan gelieërde instanties.

  Perspectief voor ouders? Veel meer dan dekhengst en draagmoeder voor de overheid zit er niet meer in...nu nog met een bescheiden premie, maar straks wellicht verplicht zonder premie.

  Nu is men al druk bezig om zogenaamd licht verstandelijk gehandicapten hun pasgeboren kind af te pakken, gaat natuurlijk wat gemakkelijker bij zo'n kwetsbare groep, maar straks is iedereen aan de beurt..

  Kindje maken oké, maar wel inleveren die hap, want er is er maar één instantie die kinderen goed kan verzorgen en opvoeden en dat is de staatsopvoedingsmaffia, met al hun 'expertise'.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vergeet de beruchte dinsdag in okt 2009 nooit meer.

  Onze 'gezinsvoogd' stond die dag onverwachts aan de deur(ingeschakeld ivm scheiding). Die dag kwam ze de kinderen halen, zonder uitleg, zonder machtiging. Al snel bleek er geen machting te zijn, dus ging ze die regelen en twee uur later was ze terug met toestemming van de rechter. Dit alles zonder enige uitleg. "Het is zo", de rechter heeft beslist.

  Daar gingen mijn 2 kinderen, meisje van net geen 3 en een jongen van bijna 5 met PDD-NOS en ADHD. Ik zeg nog altijd, 'had Jeugdzorg mij iets gevraagd en mijn huisarts gebeld, was dit drama nooit nodig geweest'. Maar nee hoor, wie ben ik/jij als burger?

  Waarheid, dat doet er op zo'n moment niet toe.
  Vrijdag om 16.00 kon ik de uitleg ophalen bij Jeugdzorg op papier, en dinsdag om 9.00 moesten we verschijnen voor de rechtbank.

  Het weekend was ik opgelucht. Namelijk de feiten door Jeugdzorg geschetst waren zo belachelijk, dat kon nooit stand houden.
  Ik was meerdere malen opgenomen in een psychiatrische instelling, ik zou borderline hebben, mijn kind had geen PDD-NOS en ADHD meer, maar een hechtingsstoornis, en als toppunt zou ik ook nog een zelfmoordpoging hebben ondernomen, de maand daarvoor.

  Ik dacht maandag breng ik een bezoek aan mijn huisarts, papieren van mijn zoon mee, en dinsdag is de nachtmerrie voorbij..

  Helaas op maandag had mijn huisarts een studiedag. De andere huisarts kon maar in een klein deel van mijn gegevens komen door verhuizing, maar ging er toch echt vanuit dat de rechtbank dit niet zou toelaten of op zijn minst zo snel mogelijk bjz contact op laat nemen met de huisarts, Dit kon niet in Nederland.

  Helaas het kon wel, mijn kinderen zijn ondanks dat al deze leugens die bewezen leugens zijn, nooit meer bij mij terug gekomen. Het is duidelijk waar de verhalen vandaan komen, en daar wonen de kinderen tot op de dag van vandaag.

  De diagnose van mijn zoon is 2 jaar lang verdwenen, want het was een hechtingstoornis volgen de "deskundige" van BJZ. Ondertussen is hij weer echt onderzocht door een DESKUNDIGE en heeft deze jongen wel degelijk PDD-NOS en ADHD, met daarbij een iets lager IQ. Hij heeft door de "deskundige" van BJZ niet de hulp gehad die hij nodig heeft, maar in Nederland kan en mag dit.

  Ondanks dat bekend is dat deze persoon de ergste leugens verteld over mij, gebeurt dit tot op de dag van vandaag en ondertussen heb ik mijn kinderen het laatste jaar wel 2 keer aan de telefoon gehad.

  O ja, de kinderen hebben nog 2 half zusje die wonen bij mij, en staan niet onder toezicht.

  Mijn oma is gelukkig 2 jaar voor dit drama overleden. Ze heeft vroeger joden opgevangen. Mijn oma zou zich omdraaien in haar graf en zou zich doodschamen voor onze rechtstaat.

  Mams van 2 en 4


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat en afschuwelijk verhaal alweer.....Alle ouders moeten zich verenigen! Er zijn 1000en ouders die (vaak onterecht) met BJZ te maken hebben. Er wordt niet gewerkt aan oplossingen, er wordt niet gewerkt aan de terugkeer van kinderen dit is afschuwelijk!

   Verwijderen
 3. Geweldig hoor, al dat overleg en pogingen tot gesprek om te komen tot andere politieke inzichten.
  Wát zou er gebeuren als de kinderen van kamerleden worden aangemeld via AMK?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt hoog tijd, maar graag wel anoniem!
   Want dat mogen ze nooit doorgeven nml.

   Verwijderen
 4. Beste Sven,

  Als collega-blogger lees ik je artikelen graag en wens jou/jullie alle succes toe met waar je/jullie mee bezig zijn.

  Zorg er wel voor dat je blog bereikbaar blijft, want oorlog en Joden ligt heel erg gevoelig....

  Met vriendelijke groet,

  Koos van Woudenberg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizar het lijkt wel of kinderen gewoon geen recht meer hebben op hun ouders....Nu is het zonder rechter mogelijk een kind UHP te halen? Dit is echt ongelovelijk...Het lijkt er trouwens nu al op dat de rechter al zijn/haar besluit heeft genomen. Nu is de echt kogel door de kerk door te zeggen dat de rechter er niet meer aan te pas hoeft te komen! Het is gewoon enger dan eng. Horror!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Hierbij wordt ‘drang’ toegepast, waarbij een medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming bijvoorbeeld aanschuift. Die maakt dan duidelijk wat volgt als de hulp wordt afgewezen. De gedachte is dat ouders deze weg waarbij hun kind misschien zelfs uit huis wordt gehaald liever vermijden."

  Met andere woorden: "Als u weigert de bevelen van het Jugendamt op te volgen gaan we weer een razzia houden, wordt uw voordeur door onze vrienden van de Staatspolizei ingetrapt en worden uw kind(eren) gedeporteerd naar een geheime locatie waar ze gedrogeerd en seksueel misbruikt zullen worden".

  Dat is geen "drang" meer, dat is regelrechte chantage.

  Is al bekend wanneer het Jugendamtpersoneel zwarte uniformen krijgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat het gevoelig ligt is bekend, maar als de vergelijkingen steeds duidelijker worden is het niet meer dan logisch dat WO2 als vergelijkingsmateriaal op de proppen komt...

  Die z.g. gevoeligheid is meestal een kwestie van lange tenen en die worden al genoeg gespaard in Nederland Watje-land''.

  Als boodschapper in een ogenschijnlijk democratische rechtsstaat laat je je toch door niemand de mond snoeren, want dat snoeren heeft een oorzaak.

  Het lijkt erop dat dit land en zo mogelijk de gehele westerse wereld geruisloos overgaat van neo-liberalisme in neo-fascisme.
  Je daar tegen verzetten lijkt mij eerder een plicht dan een recht; waarvan akte!

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pure intimidatie, misselijkmakend ..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. http://www.rijnmond.nl/nieuws/04-02-2013/jeugdzorg-rotterdam-grijpt-sneller

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou als ze dat doen dan komt er zeker een burgeroorlog!
  Die Rotterdammers zijn niet makkelijk!! En door het hele land zijn ze al bezig!!
  Nog meer gedupeerde ouders en kinderen dus.
  Nog meer misbruik en mishandeling!
  Waar zijn ze mee bezig. Ik zal er niet gek van staan te kijken als ze eerdaags massaal belegerd worden door al die gedupeerde ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kinderroof, onthechting van ouders en (sexueel)kindermisbruik behoren tot de core business van de Nederlandse Jeugdzorg, maar ze gaan niet zo ver dat ze opzettelijk kinderen om het leven brengen. Daarom vind ik vergelijkingen met WOII niet op zijn plaats. Ik vergelijk de Nederlandse Jeugdzorg liever met de voormalige Oostduitse Stasi. Een Kinderstasi zogezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja, vergelijkingen met WOll zijn omstreden, en je loopt het risico daarmee dat het dan er alleen nog maar over gaat over die vergelijking wel opgaat. Anderzijds zijn de laatste overlevenden van de tweede wereldoorlog nu bijna allemaal gestorven, en dat was de reden om met piëteit met vergelijkingen met het Nazi-regime om te gaan.

  Het is namelijk wel belangrijk dat mensen lessen leren van de wereldoorlogen in de negentiende eeuw. En een hele belangrijke les daarbij is geen uitgebreide overheidssystemen, dat worden machten op zich. Dit is overigens ook een punt van bijvoorbeeld Arnon Grunberg. Zie http://www.tzum.info/2012/09/filmpje-arnon-grunberg-bij-buitenhof/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog even een aanvulling op mijn reactie. Waarom wil de gemeente R'DAM dat er hulp komt van BJZ? BJZ verergert de problemen en zorgt voor nog meer druk, stress en ellende binnen het gezin. BJZ ontwricht gezinnen, verwoest gezinnen en ontvoert op dagelijkse basis kinderen. Waarom is er dan ALWEER gekozen voor BJZ?!? BAH!!!

  BeantwoordenVerwijderen