zaterdag 16 februari 2013

Moeder met kanker verliest haar kinderen aan Jeugdzorg

Jeugdzorg Dark horse: Dit brengt nare herinneringen omhoog. Vorig jaar zomer waren Sven en ik met de kinderen bij de kinderboerderij in Westerpark. Het was een prachtige zonnige dag. Er liep een groepje kinderen rond en een  jonge narrige begeleidster die telkens die kinderen commandeerde. Sven en ik zeiden nog: ‘lekker, zo'n chagrijnig mormel’. Wij dachten dat het een buurthuisuitje was of zoiets. Ik raakte aan de praat met een schattig blond jongetje, terwijl hij de boerderij poes aan het aaien was. Hij vertelde dat hij niet meer bij mama mocht wonen en het niet eerlijk vond dat andere kinderen vaker en langer mochten bellen met hun ouders dan hijzelf. Ik wist het meteen: Jeugdzorg. Ik vroeg hem waar hij woonde. Dat was bij een instelling van Spirit in Westerpark. Er kwam een vlot mooi meisje (naam bekend bij ons)  aan en mengde zich in het gesprek. Ze was wat ouder en vertelde: "Mijn vader haat Jeugdzorg, ik en mijn broertje moeten daar wonen, omdat onze moeder dood is gegaan". Nu ik deze video zie, denk ik aan het jongetje D. en het meisje .. dat samen met haar jongere broertje in de instelling woont. Op mijn vraag of het ook een beetje leuk was in de instelling antwoordde haar jongere broertje heel stellig: "Nee". Ik denk weer even terug aan deze kinderen en wanneer kanker op het risicolijstje komt te staan van het AMK. Ouders en kinderen met de ziekte ME zijn al de klos. Ik heb .. de naam van onze blog gegeven. Misschien leest ze dit ooit nog eens.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/ouders-van-kinderen-met-me-worden.html

Ranada van Kralingen


                           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse11 opmerkingen:

 1. Kennelijk zijn ze in Duitsland erg onder de indruk van de maffiose praktijken van instanties als Jeugdzorg in Nederland...
  Een slecht voorbeeld volgen is zo te zien gemakkelijker dan een positievere andere weg in te slaan...

  In dit geval dus ook...een gezinshulp voor een aantal uurtjes in de week,zou de problemen al grotendeels weggenomen hebben..
  Men heeft nu dus gekozen voor een onmenselijke en nog veel duurdere oplossing ook....ongekende domheid bij onze oosterburen.
  Duidelijk mag zijn,dat ouders voor een kindvriendelijker klimaat beter niet naar Duitsland kunnen verkassen.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laatste tijd steeds meer van dit soort berichten uit Duitsland. Die Duitsers denken wat ze in Nederland kunnen, kunnen wij vast beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Triest, om een moeder die niet zo lang meer te leven heeft ook nog eens haar kinderen af te nemen. Als de kinderen wat ouder zijn en beseffen wat er gebeurd is, dan houden ze daar hun hele leven last van. Denk ik. Als het mij als kind was overkomen, had ik het in ieder geval verschrikkelijk gevonden als mijn doodzieke moeder de laatste periode van haar leven eenzaam en doodongelukkig door had moeten brengen. Wat zijn bureaucraten toch dood- en doodeng en onmenselijk. Het vervelende is dat bureaucraten elkaar gevangen houden in een web van onmenselijkheid. Afwijkend gedrag (zoals inderdaad menselijkheid) wordt niet geaccepteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dramatisch, SCHANDALIG: raak je een ouder kwijt door ziekte / overlijden, dan zorgt jeugdzorg er voor dat je de andere ouder en de rest van je familie ook wel kwijt zal raken...

  Ik schreef al eerder hier de waarschuwing van mijn dochter, student geneeskunde: 'VERZWIJG uw kinderen'! Artsen(+ co-assistenten, zoals mijn dochter) hebben namelijk kort geleden de instructie gekregen om als een patiënt aangeeft kinderen te hebben en de patiënt kan door ziekte of andere problemen niet zo goed voor de kinderen zorgen, om dit direct te melden.... eerst bij de meldingen-coördinator en die zal het doorgeven aan AMK/ BJZ... de volgende stap laat zich raden...

  Uw privacy is NIET meer gegarandeerd bij een medicus dan wel andere 'zorgverlener'!!


  Drs.N.M.J.Mul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die meldplicht: botst dat niet met de eed die artsen moeten afleggen?

   Echt bizar dat dit zo kan gebeuren.

   Verwijderen
 5. Hoogopgeleide mensen zijn nu aan de beurt: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3395010/2013/02/16/Veel-werk-Jeugdzorg-door-dure-vechtscheidingen.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat krijg je als je ouders geen rechtszekerheid biedt.

   Een ouder kan een omgangsregeling schenden zonder enige consequentie.

   De rechter stelt doodleuk wijziging van omstandigheden vast.

   Het kind van de andere ouder vervreemden? Geen punt, niemand die er iets aan doet.

   En dan kan je weer over kinderalimentatie beginnen. Dacht je dat er ooit wordt gevraagd waarom de omgang is stopgezet?
   Nee, dat hoort weer in een andere procedure thuis, tenminste volgens onze rechters met oogkleppen.

   Onjuiste gegevens verstrekken? Leugens of verzinsels rondbazuinen? ook geen probleem. Wie het handigste kan liegen krijgt zijn zin.

   Hoe zou het toch komen dat steeds meer ouders de rechters niet meer serieus nemen? Ze volgen beweringen van maatschappelijk werkers die zelf verklaren dat ze geen onderzoek naar de feiten doen dus waarom zou je een beroep op een rechter doen?

   En hoe zou het komen dat er steeds meer vechtscheidingen komen, en ouders die moeilijk (blijven) doen?

   Drie maal raden ..

   Ik schat dat in mijn zaak de overheid meer dan een kwart miljoen euro heeft gespendeerd, en de problemen worden alleen maar groter (Bravo Bjz en rechter!).

   Intussen zijn 200+ 'professionals' er mee bezig geweest als je iedereen meerekent.

   En deze ouder? Als ik ergens bij de overheid een stok tussen de spaken kan steken zal ik het niet laten.

   De overheid mag ook drie maal raden waarom.

   Verwijderen
 6. Plaatsing in een familienetwerk is volgens BJZ uit den boze, ondeskundig, terwijl onbekende pleegplaatsing zonder orthopedagogische opleiding heel goed is voor een kind.
  Voorkom dat er een diagnost of therapeut begeleiding geeft! Dan houdt je het probleem groot, en blijft de UHP mooi bestaan.
  OOk misleiden van scheidende ouders is dus leuk: geef die ouders niet het inzicht dat (gezamenlijk) ouderschap beter voor een kind is dan aandacht te geven aan eigen emoties van de gescheiden opvoeders; daar kan BJZ goed gebruik van maken.
  "Strijd" is tegenwerken, tegen BJZ wel te verstaan, dus slecht voor het kind, heet het.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mirjam, ik ben het zeer met je eens!! Deze praktijken moeten acuut stoppen. Hier geldt geen menselijkheid meer. Dit is bij de beesten af! En dan te bedenken dat hier geld mee verdient wordt. Grrruwelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welke gewetenloze gedrochten zijn capabel om zo harteloos te zijn?
  Ik merk dat vrouwen en meisjes net uit de pampers in gedrochtenland zichzelf heel wat vinden, onder een mannelijke baas. Waarom nemen die midlife crisis mannen in de jeugdzorg allemaal jonge meisjes en vrouwen aan?

  In Duitsland ook pampertjes in de jeugdzorg tussen de midlife crisis mannen?

  Het is hartverscheurend om kinderen en moeders/vaders zo te zien lijden, iedere keer weer. Helemmaal bij het wegrukken door bjz en de politie, heb het zelf meegemaakt.

  Ik vervloek ze iedere dag, en ieder die bloed aan zijn of haar handen hebben kleven zullen het zwaarder dan ooit krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een kind had vroeger als kleuter een spraakgebrek (zuurstoftekort bij geboorte volgens UMC en volgens de "deskundigen" van jeugdzorg ADHD en autismeverwante stoornis...)
  Moeder had een wat stijf been. Dit was een reden dat moeder haar kind niet kon opvoeden, volgens jeugdzorgmedewerker.(vader werd voor het gemak maar even genegeerd)

  BeantwoordenVerwijderen