vrijdag 8 februari 2013

Jeugdzorg gebruikt jongeren als proefdieren

Wie stelt dat de door jeugdzorg geselecteerde moderne inzichten de juiste zijn voor de optimale ontwikkeling van het kind?

We zien dat de jeugdzorgwerker de echte moderne inzichten qua psychische ontwikkeling niet kan afwegen tegenover hun inzet om deze te torpederen met kinderbeschermingsmaatregelen, geen rekening houden met de ontwikkeling op termijn, geen rekening houden met de kind-ouderband-consequenties, waardoor de opgroeiende in zijn verdere ontwikkeling, die heel divers kan zijn, nogal gestoord kan raken.

De Jeugdzorg gebruikt deze jongeren als vivisectie-proefdieren, met een beperkte visie. Jongeren moeten in een stramien passen, lijkt wel.

Een stramien bepaalt (nee, nee, niet door jeugdpsychiaters maar...) door sociaal werksters, die geen universitaire studie deden. Die niet alle variabelen weten mee te nemen in een gewetensvolle afweging.
De Jeugdzorg is dus duidelijk met al hun huidige activiteiten op zoek naar werkgelegenheid.

Optimaliseren is leuk. Maar wanneer wetenschappers optimaliserend advies geven die door deze beroepsgroep in de wind wordt geslagen (en daarop ook door niet-zelf-breed-onderzoekende politici) dan is er toch sprake van tunnelvisie door de jeugdzorgwerkers.

IVRK artikel 24 stelt toch dat de jeugdigen een breder recht op zorg hebben dan socio-zorg zonder integrale kennis en de wil tot brede afweging, rekening houdend met belangen op termijn, en rekening houdend met de gevolgen van verkeerd ingrijpen in de familiaire sfeer.

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

3 opmerkingen:

 1. Deze documentaire gezien?
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1323928#0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze documentaire heb ik persoonlijk als zeer indrukwekkend ervaren;het geeft een goed licht op de problematiek met jong-volwassenen,die hoegenaamd niet te sturen zijn door hun ouders.Voor ieder die hier mee te maken heeft lijkt mij het bekijken van deze documentaire een'' must''.

   Uiteindelijk komen de meiden waar het om gaat in het tehuis Alexandra terecht,waar overleven de hoofdmoot van het bestaan is.
   Sarah,één van de meiden,die thuis niet meer houdbaar was,belandde ook daar terecht en wist na vrijlating het leven in voor haar goede zin weer op te pakken en neemt daarna contact op met haar vriendinnen uit de inrichting en doet daarvan verslag via beeld en geluid...

   Een eerlijke documentaire en buitengewoon leerzaam voor geinteresseerden;ook een stukje van deze documentaire is in de compilatie van het filmpje gebruikt bij het onderwerp;''De slodderwetenschap van bureau jeugdzorg''

   opa

   Verwijderen
 2. Slavernij, zegt dat iets? Nederland is daarmee opgegroeid, zal het ooit van de bodem of uit het bloed verdwijnen? Kinderen die de onschuld zelve zijn, worden in hokjes geduwd waar zij zelf niet eens bewust van zijn dat het bestaat (weliswaar verzonnen) en daar moeten ze dan zielloos hun dagen, maanden soms jaren slijten zonder de liefde, warmte en bescherming van hun ouders, broer(s), zus(sen), vriend(en/in- innen) en andere familieleden.

  Op scholen worden ze ook niet echt als volwaardig meer gezien doordat een zware last op hun schouders ligt. Slavernij kost geld en dat moet ergens vandaan komen, juist ... de Sjaak betaald wel. Dat zijn toch ook proefdieren van BJZ?

  Kan de regering aangeven hoeveel kinderen en ouders een einde hebben gemaakt aan hun leven door het terreur- slavernij van hen, jeugdzorg, rechters (zij beslissen uiteindelijk)? Mensen uit andere delen van de wereld vinden het schandalig en wreed wat dit land doet met kinderen.

  NETHERLAND IS A HELL FOR CHILDREN AND PARENTS ... een eensluidend uitspraak uit die verschillende hoeken van de wereld. Het is doodsimpel waar!
  En maar reclame maken met statistieken dat Nederlandse kinderen het gelukkigst zijn van Europa ... HAHAHAHA (ben ziek maar lig krom van misselijkheid)


  BeantwoordenVerwijderen