zondag 3 februari 2013

Open brief aan Emile Roemer - SP

Open brief! Geachte Heer Roemer,

Het volgende heb ik daarnet op verschillende sites gelezen en ik ben daarover toch bezorgd, mocht dit waar zijn. Belangenverstrengeling is een heel ernstig vergrijp en zou de SP fractie mede op de lijst zetten van mensen die in Nederland, aan de “graaicultuur” meedoen in de zorg.

Zorg en vooral jeugdzorg is hard nodig en mag niet ten koste gaan van kinderen of families, wat vandaag de dag eerder regel dan uitzondering is. 
 

Er gaat veel, veel te veel fout in de Jeugdzorg, wat de feiten (Inspectie voor de jeugdzorg, blogs, Facebook en pagina’s van advocaten) duidelijk bewijzen.

Vooral gezinsvoogden maken zich schuldig aan, aan crimineel grenzend gedrag. Valsheid in geschrifte, smaad, laster, zijn regel en geen uitzondering meer.

Ik wil u in een persoonlijk gesprek graag details geven en aangeven, waar het fout gaat binnen de jeugdzorg en de controle op de jeugdzorg die er niet is! 

Ik hoop, dat u iets met deze informatie gaat doen. Alleen al het vermoeden, zou voor een lid van de Tweede Kamer reden genoeg moeten zijn, om haar of zijn biezen te pakken!


Met vriendelijke groeten, Frank-Jan Kamenz                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


4 opmerkingen:

 1. Bij mij is nimmer geantwoord door vele collega-SP-ers, incl. Roemer.
  Ze willen op al hun e-adressen (ook van kantoor SP) niet ingaan op deskundige adviezen en meldingen (ook niet over Nine's BJZ-vertegenwoordiging tegen het volk).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/gesthuizen_sharon_maria_jacoba_gerarda/index.jsp

   Stuur Sharon eens een bericht. Krijg je wellicht van Dhr de Wit ( woordvoerder ) bericht retour...

   Verwijderen
 2. Zou (denkend aan de smoes dat 'jeugdzorg' civiel zou zijn - alhoewel dwingend - en het strafrecht niet zou gelden voor jeugdzorgwerkers die zich kunnen verschuilen achter anderen in het systeem van BJZ) de jeugdzorgwerker/gezinsvoogd niet kunnen vallen onder het zo civiele Burgerlijk Wetboek 6, artikel 162 lid 2 ???
  www.wetten.nl

  Het heet fout te gaan, maar het is erger:
  er wordt gelogen (waar bij bespreking samen met deskundige en gedragsdeskundige van BJz/LdH/WSG\AMK afspraken zijn gemaakt en erkend) door een gezinsvoogd/werker die na het gesprek met belofte gewoon geen contact meer onderhoudt met haar gedragsdeskundige en ouders, en het kind niet de beloofde specialist levert: dat heet jeugdzorg:
  GEEN DIAGNOSTISCHE WAARHEIDSVINDING en geen toeleiding tot een diagnost:
  dat wordt telkenmale tegengewerkt door de gezinsvoogdij.

  Dat is niet fout, maar erger, het is gemeen, gewetenloos laakbaar,moedwillige tegenwerking op gezondheidszorg-niveau.
  Het mag NIET professioneel heten, als 'professioneel' iets zou betekenen in de suggestie van deskundigheid; het betekent in BJZ niets meer dan een 'broodverdienen'.

  Het is te hopen dat deze dure mentaliteit met veel schade aan de psyche van de opgroeiende op termijn binnenkort toch duidelijker STRAFBAAR zal worden, op persoon.
  Ook als deze gezondheid-tegenwerkende jeugdzorgwerker weigert in haar handelen iets op schrift te beantwoorden en dossiers te laten zien aan de cliënt, zodat bewijs is gesaboteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste meneer Roemer,

  Sinds de CPN opgeheven werd heb ik altijd op uw partij gestemd. Totdat ik begreep dat de SP zich hard maakt voor uitbreiding van macht van jeugdzorg. Ik heb bij de laatste verkiezing uit voorzorg maar op de Partij 50+ gestemd. Daar heeft jeugdzorg vast geen prioriteit.

  Nu hoort u mij niet per defintie zeggen, dat elke jeugdhulpverlener niet deugt, maar er zijn helaas behoorlijk veel mensen in deze sector werkzaam, die door al die macht niet meer in staat zijn om verstandig na te denken. Wat ik het meest zorgelijk vind, is dat al die macht voorkomt dat de jeugdzorg überhaupt de moeite neemt om af en toe eens kritisch naar zichzelf te kijken.

  Ik vind het absoluut niet bezwaarlijk als hulpverleners zich oprecht om mijn kinderen bekommeren. Dat vind ik alleen maar fijn en ik luister graag naar goede adviezen uit een oprecht hart. Helaas heb ik, zoals u uit mijn verhaal kan opmaken, te maken gekregen met een club mensen die ten koste van alles hun gelijk wilden behalen over de ruggen van mijn kinderen. U heeft mij altijd een integer politicus geleken. Ik hoop dat ik mij niet vergis en dat u mijn verhaal in iedere geval met enige aandacht leest. Het staat u volledig vrij om het waarheidsgehalte van mijn verhaal te toetsen.

  En zou u ook nog eens willen kijken naar dat gezin uit Culemborg (Ilja)? Ik heb zitten huilen bij dat filmpje: Dat hadden namelijk net zo goed mijn kinderen kunnen zijn.

  Mocht ik u nog meer van mij willen weten dan hoor ik dit graag van u en desnoods kan ik het één en ander mondeling toelichten.

  Met vriendelijke groet,

  Annette Peut

  BeantwoordenVerwijderen