donderdag 7 februari 2013

Eigen Kracht Centrale
                       Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

3 opmerkingen:

 1. Zonder onderzoek naar de feiten is het gewoon een extra belasting voor kinderen en ouders zonder dat de echte knelpunten in het 'circus' worden opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigen Kracht is gewoon een extra organisatie die alleen maar weer extra geld kost. Tot nu toe zijn daar geen besparingen door gerealiseerd, ondanks dat er in Amsterdam bijvoorbeeld al ruim 800 EKC's zijn geweest.

  Bovendien gebruikt de jeugdzorg eigen kracht om burgers voor hun eigen karretje te spannen. In beleidskringen wordt zelfs al gesproken over 'Samen Kracht'.... Geen grapje. Eigen Kracht moet onder regie van de jeugdzorg.

  Geen wonder dat het helemaal niet gaat over eigen regie van burgers (Eigen Kracht) en over besparingen. In Amsterdam kun je dat heel goed zien nu na bijna duizend EKC's.

  Men heeft EKC ingelijfd en zo 'kalt gestellt', onschadelijk gemaakt. Zodat de werkgelegenheid en de omzet voor de bestaande jeugdzorg in tact blijft.

  Dat had Amsterdam kunnen weten, door deskundigen wordt hier al jaren voor gewaarschuwd. Ook had men Gerritsen nooit moeten vertrouwen met zijn verhalen over minder OTS-en en minder UHP-s.

  Willens en wetens is men daar wel ingetrapt omdat Eigen Kracht ene PvdA dogma is geworden en men er dus belang bij had er in te trappen. Heel dom om zoiets aan te gaan hangen, zonder uitvoerig onderzoek te doen naar het effect van EKC's.

  Bovendien heeft dat heel veel geld gekost want EKC wordt gesubsidieerd door de gemeente. Zonder dat daar meer onderzoek naar was gedaan. Dan krijg je natuurlijk ook dat manipulatieve bestuurders dat gaan inrichten naar hun eigen belang en eigen goeddunken.

  En helemaal als zo'n bestuurder ook nog de hele ambtenarij op zijn hand heeft (deels uit angst voor zijn macht) omdat hij de voormalige gemeentesecretaris van Amsterdam is. Waar hij ook al slecht bekend stond.

  Kortom, zitten de idealistische wethouders Asscher en Hilhorst nu definitief te suffen. Te dromen over hun idealen zonder te controleren wat daar daadwerkelijk van terecht komt? En zonder naar de vele klachten te luisteren?

  Het lijkt er wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pas op dat de goed kunnen werkend EKC geen contact heeft of opneemt met BJZ of enig jeugdzorgwerker.
  Stel die voorwaarde.
  BJZ is een fuik, zeer ondeskundig en eigenrichtingnemend, vals beïnvloedend, insinuerend; en wie neemt nu een intrigant in huis?!

  BeantwoordenVerwijderen