donderdag 20 december 2012

CJG in Ede gaat dicht

http://www.edestad.nl/lokaal/inlooppunten_cjg_in_ede_dicht_30031907.html

Inlooppunten CJG in Ede dicht

31-10-2012 10:24


EDE - De twee inlooppunten van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gaan vanaf donderdag 1 november dicht. Ouders en jongeren stellen hun vragen liever op andere plekken zoals het kinderdagverblijf of op school, zo blijkt uit de ervaringen met het centrum tot nu toe.

Vanaf 1 november werkt het CJG aan de hand van een vindplaatsgerichte benadering en sluiten de twee huidige inlooppunten op de Bellestein en in het Beatrixpark. Vanaf nu gaat het CJG naar de plaatsen toe waar de doelgroep is.

Actief op zoek

Een vindplaatsgerichte benadering wil niets anders zeggen dan dat je de doelgroep actief opzoekt. Voor het Centrum voor Jeugd en Gezin betekend dit dat medewerkers in gesprek gaan met kinderdagverblijven, scholen en sportverenigingen om te kijken waar ouders en kinderen behoefte aan hebben. Door op deze manier de doelgroep in een vertrouwde omgeving te helpen met vragen over opvoeden en opgroeien hopen wij de drempel om er gebruik van te maken te verlagen.

Website

Steeds meer mensen weten het CJG te vinden via de website www.cjgede.nl. De afgelopen maanden is het aantal unieke bezoekers per maand gestegen naar 1500.

Week van de Opvoeding

Daarnaast heeft het CJG samen met ouders en professionals een succesvolle Week van de Opvoeding georganiseerd, met goed bezochte activiteiten

                    Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html


3 opmerkingen:

 1. Goh...wat jammer nou....je snapt het toch niet...bieden we hulp aan en nog wel zo gemakkelijk....en toch komt er geen hond opdraven op onze inloopspreekuren...
  Gaan die stomme jongeren en ouders het op scholen en kinderopvangcentra bespreken i.p.v. bij ons de ''deskundigen'' bij uitstek...binnen te lopen. Echt we begrijpen er helemaal niets van...
  Ligt er een prijs uit de loterij, die ze zo kunnen ophalen ...en doen ze het niet...

  Maar we zùllen ze vinden, die ouders en kinderen die denken het beter te weten dan wij, de ware ''deskundigen''
  Dus nu op volle kracht vooruit op naar de scholen en de kinderopvangcentra om ze daar op te sporen...haha...zo gemakkelijk zijn ze niet van ons af..wat denken ze wel niet...

  Overigens zou een meldcode voor de leerkrachten toch wel erg zinvol zijn om resultaten te boeken...'t liefst een verplichte en goed controleerbare, waar uiteraard doelen worden gesteld t.a.v. het aantal meldingen....mocht je daar als school onder zitten...ja, wat anders dan boetes natuurlijk.

  Wat een ondankbaar en dom volk hebben we toch mee te maken, terwijl wij het toch zo goed bedoelen..maar wij accepteren die ondankbaarheid als een soort van noodlot en gaan dapper door..
  '' We are the champions...WE àre the champions.

  opa..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elske??!! Onze virtuele medewerkster weer in beeld?
  Volgens mij is daar al een voorbeeldverhaal van gepubliceerd op dit blog!!
  NEGEREN die hap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pas op: de wolf neemt zijn intrek bij de geitjes....
  Gevaarlijke ontwikkeling.
  2x vraag stellen bij CJG betekent inschakeling van BJZ....
  een ieder die met BJZ te maken heeft gehad, begrijpt wat ik bedoel..

  Drs.N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen