woensdag 19 december 2012

Het begin van het einde van Jeugdzorg?


NIJMEGEN – In april vorig jaar is een experiment in de jeugdzorg van start gegaan.

 

Eerste ervaringen experiment jeugdzorg Noord-Veluwe positief
 
 
 
De Noord-Veluwe en de gemeenten Nijmegen en Wijchen hadden de primeur om een nieuwe werkwijze uit te proberen. In het experiment doen hulpverleners en zorgaanbieders ervaring op met het direct doorverwijzen van kinderen en jongeren naar ambulante zorg, zonder tussenkomst van Bureau Jeugdzorg(!) Dat meldt de regio Noord-Veluwe. 

Het gaat hierbij om hulpvragen zonder veiligheidsrisico’s voor de jeugdigen en de omgeving. De eerste ervaringen stemmen tot tevredenheid, zowel bij doorverwijzers, hulpverleners als bij ouders. Ook is er van de periode geleerd. In 2013 wordt het experiment voortgezet met mogelijke vervolgstappen.
Het experiment loopt parallel met de voorbereidingen van de toekomstige koerswijziging in de jeugdzorg. Deze koerswijziging maakt de gemeenten in 2015 verantwoordelijk voor de gehele jeugdzorg.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal

 Bedoelen ze hiermee dat de kinderen en ouders/familie veilig zijn voor Jeugdzorg??

Oma B
 
"And so this was Jeugdzorg...... and what have they done? .... Another hell over, a new heaven just begun?"
 
Merry Christmas everybody!

                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html 

 

2 opmerkingen:

  1. Nee, de BJZ's gaan ertussen uit. De naam zal vermoedelijk verdwijnen en de CJG's worden de toegangspoort. Maar wat nu de BJZ's zijn willen de hulp in het gedwonger kader blijven uitvoeren, dus de OTS-en en UHP's. Vandaar ook dat BJZ's bij publiciteit gebaat zijn die aangeeft hoe hard nodig dat is. Zoals nu met Tom van het rauwe voedsel of van de zeiljongens. En vandaar ook dat men ineens ook OTS-en wil voor dikke kinderen, kinderen van verslaafden en psychiatrische patienten etcetera. De BJZ's willen in die vorm verder en vermoedelijk onder een andere naam. Dus nog niet te vroeg gejuicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies, het is gewoon weer één van hun snode plannetjes om hun vieze smerige mensenhandel voort te zetten, gewoon een andere naam en alle verwijzingen naar het oude vallen weg :S (jeugdzorg logica).
    Het zijn en blijven handelaars die gaan over het leven van een weerloos kind en vaak ook door de wet weerloze ouders! STOP JEUGDZORG IN AL ZIJN VORMEN!

    BeantwoordenVerwijderen