dinsdag 11 december 2012

Ssssssst, niet doorvertellen!

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/breed-draagvlak-in-de-tweede-kamer-voor.html

‘Waarheidsvinding’ in de Jeugdzorg zal altijd gelardeerd worden door speculaties, insinuaties en dergelijke, als bewijs 'omdat wij het bij BJZ altijd zo goed weten; immers wij zijn de specialist, door de Kamer met de Wjz aangewezen’.

Er zou bij moeten staan; 'Wij verzwijgen dat onze specialiteit is te liegen en de rechter te bespelen, om de prestatiebonus met kerst op te eisen.'; 'Dat kinderen er onder lijden, met onnodig wegnemen uit het vertrouwde gezin, doet er niet toe!'

Wat is de kreet 'waarheidsvinding' als niemand het specificeert??

"Wij gaan toch niet voorzeggen dat het zou moeten gaan om diagnostische waarheidsvinding?!!" Dit duidt vooral het gewenste niveau niet aan.

En laat alle ouders in de waan dat de diagnosten die door BJZ aangewezen zijn onafhankelijk zouden zijn; laat die ouders niet weten dat die beroepsgeregistreerde algemeen-specialisten huiverig zijn voor het juridiserende BJZ, met z'n juridische procedures die tot OTS en UHP leiden: die algemeen 'specialisten' beperken zich gemakshalve tot de beperkende en sturende onderzoeksvraagstelling vanuit het sociaal werk van BJZ. Zo houden wij het in BJZ lekker in de hand.

We laten lekker geen integraal onderzoek doen, en als het moet zo laat mogelijk, en dan geven we de schuld alsnog aan de ouders, al kwam de verse stoornis door de OTS en UHP.

We verzwijgen gewoon dat de overplaatsing naar een vreemd pleeggezin het kind beschadigde.

Als ouders bezwaar hebben, en dit uiten, dan werken ze niet mee, zullen we zeggen tegen de rechter: dan heten zij slechte ouders!

Ssssssssst, niets tegen ouders zeggen!!!!
Niet doorvertellen!


               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

3 opmerkingen:

 1. Er bestaat geen prestatiebonus voor UHP's of iets dergelijks in de jeugdzorg, is een hardnekkig broodje-aap verhaal.

  Het verhaal schijnt in de wereld te zijn gekomen doordat er in de jeugdzorg-CAO stond dat er een prestatiebeloning was. Maar dat is heel gebruikelijk in CAO's, dan gaat het vaak om prestaties als goed meedoen in het team, zaken op tijd af hebben etcetera.

  Zeker, er staat druk op het systeem. Maar dat zit veel ingewikkelder en bedrijfsmatiger dan gezinsvoogden die zomaar geld krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ja, jeugdzorgwerkertje,

  In de CAO staat letterlijk RESULTAATGERICHTE PREMIE!

  Laat mij als jurist maar dom lijken dan, maar hoe dient dit dan juridisch juist vertaald te worden, of zodanig dat een ieder dit begrijpt?

  Maar, o wacht even, ik ben wellicht onnozel, ook over de inhoud van de CAO en hoe die gelezen moet worden. Door derden moet gelogen worden van de baas???

  Of is het dat de door u gevolgde opleiding zover tekort is geschoten dat u het zelf niet begrijpt?

  Tja, dat kan ook haast niet anders met een eenjarige thuisopleiding.
  Het woord prestatiebeloning is vervangen door een ander woord met exact dezelfde betekenis in de praktijk.

  Net zo goed als de jeugdgevangenissen ineens tot instellingen voor gesloten jeugdzorg werden benoemd, maar waar achter de deur geen spat veranderde, tot en met de mishandelingen aan toe.

  Maar ik vergeef u voor uw domme uitlating, en nu weer over tot de orde van de dag, hup kindjes redden van alle o zo slechte ouders.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oud advocaat jan van ruth25 december 2012 om 18:57

   Kan best zijn dat er resultaatgerichte premie stond.
   Maar waar staat dat het betrekking heeft op het aantal uhp's dat gerealiseerd is?
   Tot iemand mij het tegendeel kan bewijzen is het voor mij ook broodje aap verhaal.
   Als ik het heb over de bonus bedoel ik het geld dat BJZ krijgt voor de uitvoering van een ots die door BJZ zelf is uitgelokt.
   Dat bedrag is van overheidswege vastgesteld en staat gewoon gepubliceerd.
   Al het andere wat ik zo hier en daar lees is gewoon speculatie zonder onderbouwing.


   Verwijderen