zondag 16 december 2012

Uitzending EO - We schieten door met het aantal uithuisplaatsingen


'We schieten door met uithuis plaatsen van kinderen'


http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/artikel-detail/we-schieten-door-met-het-aantal-uitbuikplaatsingen/


Volgens advocaat jeugdrecht Reinier Feiner nemen het aantal kinderen dat foutief uit huis wordt geplaatst toe. In zijn praktijk zag hij het gebeuren dat een kind snel uit huis geplaatst wordt, maar later toch weer terugkwam omdat er toch geen gevaar was.

Volgens hem vraagt de maatschappij om veiligheid die we niet kunnen waarmaken. Elk lijden en mishandeling van een kind moeten we voorkomen, maar dat kan niet, vindt de advocaat.

Volgens Marie-Louise van Kleef ziet de kinderbescherming ook steeds meer ernstige
situaties


Ouders raken na tien minuten hun kindje kwijt


Bekijk hieronder de reportage uit juni 2012.

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/artikel-detail/ouders-raken-na-tien-minuten-hun-kindje-kwijt/


Moniek de Boer en Arjan Pot weten voor de geboorte al dat ze hun kindje niet mogen houden. Verschillende instanties vrezen dat zij hun kindje zullen verwaarlozen. En dus wordt het tien minuten na de geboorte meegenomen.In juni 2012 zond De Vijfde Dag een special uit over opvoeden. In de special werd het verhaal vertelt van Moniek de Boer en Arjan Pot. Aan het begin van het nieuwe jaar kijkt De Vijfde Dag hoe het nu met ze gaat.
             Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

14 opmerkingen:

 1. Hopelijk kan de EO ook één of meer uitzendgen besteden aan de gevolgen van een uithuisplaatsing:
  ernstige gedragsdproblemen bij het kind vanwege een hechtingsstoornis
  bij ouders: lak aan alles, immers als de jeugdzorg de wetten niet naleeft, waarom zouden zij het dan nog doen?
  enz. enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. op 02-01-2013 op nl 2 om 20uur15 bij de eo .zijn wij er weer ,gr van tallie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tallie, bedankt voor de tip, ik ga zeker kijken...

  Ik heb de docu over jullie bekeken en het heeft me nogal aangegrepen; ik vind het ongelooflijk knap dat jullie in staat zijn om er nog vrij beheerst mee om te gaan. Maar ik durf rustig aan te nemen dat jullie het echte verdriet voor je houden.

  Waarschijnlijk uit pure wanhoop en machteloosheid hebben jullie je tot de EO gewend en ik moet zeggen dat de EO er respectvol mee omgaat en dat die omroep hiervoor best een compliment verdient.

  Van jullie zelf vind ik het ook moedig dat jullie je uiteindelijk tot de media hebben gewend. Veel van jullie lotgenoten, die er minstens zo beroerd voor staan durven dat niet en zijn bang voor represailles.

  In jullie geval lijkt het veel op dat van een eerdere zaak, een paar jaar terug. Dat was de zaak van 'baby Hendrikus',waar o.a. op Geen Stijl/Spitsnieuws heel wat over gepubliceerd werd.
  Ook een geval van een 'uibuikzetting' van twee minder begaafde ouders.

  Het ziekenhuis, waar de bevalling plaats vond is het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. En ik vraag mij af waar de beveiliging van het WZA het recht vandaan haalt om de vader in het openbaar als een crimineel te fouilleren.

  Mijns inziens gaan zij hierbij ver buiten hun boekje. Waarschijnlijk zijn ze door een bange jeugdzorgmedewerker getipt, maar dan is er nog geen recht om te fouilleren, waarbij iedereen kan 'meegenieten'.

  De opmerking van Tallie aan het begin, dat de moeder in wezen een draagmoeder voor de Staat is, slaat de spijker precies op z'n kop.

  Ik zou het nog iets willen nuanceren en haar als een draagmoeder willen zien voor de kinder-roverheid.

  Zo te begrijpen wonen jullie in de buurt van Assen, mijn vrouw en ik ook. Als je er prijs opstelt willen we je wel eens komen opzoeken.

  Deze opa en oma zitten namelijk zelf ook in de voogdijellende en hebben indirect ook met deze arrogante clubs te maken.

  Die overijverige vroedvrouw, die de boel in gang heeft gezet, behoort ook vast niet meer tot jullie vriendenkring?

  Sterkte en succes gewenst voor een goede afloop.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elk kind dat door jeugdzorg uit huis wordt geplaatst ontwikkelt op dat moment een hechtingsstoornis.

  Wat er moet gebeuren is dit; Kinderen thuis hulp bieden die ze nodig hebben. Geen gezinsvoogden meer. Deze willen en kunnen niets bijdragen in de opvoeding van een kind.

  Als er hulp nodig is moet deze zowel voor de ouders als het kind een aanspreekpunt zijn. Dit betekent ook dat ze vertouwenspersoon zijn voor zowel ouders als kind. Maar niet voor Bureau Jeugdzorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moniek en Arjan zijn een week opgenomen geweest in The Stay, een gezinspsychiatrisch centrum voor behandeling en beoordeling van ouderschap en daar kwam met tot de conclusie dat een goede samenwerking met Moniek en Arjan niet mogelijk was.

  Maar Moniek en Arjan hoeven niet samen te werken met het centrum. Het centrum hoort tot het hulpverleningscircuit en heeft maar één ding te doen en dat is HULP VERLENEN aan dit gezin dat er om vraagt en dat het nodig denkt te hebben. Daar zijn de belastingcentjes volgens de politiek voor bestemd.

  Ik neem hierbij aan dat de instanties dit centrum hebben ingeschakeld en de kans is zeker aanwezig dat de instanties even een stok nodig hadden om te slaan en dit centrum dit karweitje wel even voor ze wilde opknappen...het is tenslotte weer geld in het laatje en de belastingbetaler dokt wel.

  Mogelijk stond de uitslag van te voren al vast namelijk, wie betaalt bepaalt immers.
  Uit eigen ervaring is mij bekend dat de lijntjes tussen de psychiatrische hulpverlening en instanties als Kinderbescherming en Jeugdzorg heel kort en innig zijn.

  Nog zo'n vage bewering; ''Arjan bestaat bij de hulpverlening bekend als agressief overkomend''....m.i. is er niet veel voor nodig om bij die bange hulpverleners als agressief over te komen...een beetje stemverheffing is kennelijk al voldoende...

  Dus het is nog maar de vraag of Arjan werkelijk agressief is of dat het de bangigheid van de hulpverleners zelf betreft. Is er dreigende taal gebruikt of is er gemept?..Zo ja,dan had de hulpverlening daar toch op zijn minst aangifte van horen te doen om de bestempeling van ''agressief overkomen'' te kunnen onderbouwen.
  Zo niet...dan is het slechts ordinaire laster.

  Ik neem aan dat als het kind zo radicaal bij de moeder weggehaald wordt, het kind ook niet de kans krijgt borstvoeding van de moeder af te nemen..en we weten allemaal dat er niets gezonder voor een baby is dan borstvoeding. Ook dit zou je als een vorm van kindermishandeling kunnen zien.

  De instanties die dit jonge gezin al deze ellende aangedaan hebben dienen zich kapot te schamen voor dit schandalige gedrag.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet niet hoe het komt dat de ouders niet meewerkend waren. Daar zorgde BJZ voor! Die begeleidde niet menswaardig en op niveau, niet kundig en prettig. Maar met eisen stellen. Onprettig. Dan zet BJZ ouders op tot emotionaliteit.
   Echt goed begeleiden en ondersteunen in het afstaan en regelmatig bezoeken m et de nodige aangepaste uitleg, zou geen weerstanden oproepen. Maar BJZ is echt goed in het weerstand scheppen bij ouders, en die emotionaliteit gebruiken als: "De ouders werken niet mee", alsof het de schuld van de ouders was.
   Voor het belang van het kind had veel menselijker en begeleidender en uitleggender omgegaan moeten worden. Niet kort (10') om 18 jaar geld te innen aan overheidsbudget.
   Deze attitude bij gezinsvoogden zien we vaker. Hoogst belerend, onprettig, ophitsend, betweterig, domhoudend, belovend en dan zich er niet aanhouden zodat er weerstand wordt opgeroepen. Dat is zorg bij BJZ. Helaas.
   Dat is niet gezond.
   Dat is juridiserend en bespelend. Dat is 'professioneel'.

   Verwijderen
  2. Juist,u slaat de spijker op zijn kop.BJZ is daar inderdaad verantwoordelijk voor...en eerlijk gezegd,mede gezien de omstandigheden hebben deze ouders zich nog heel meewerkend opgesteld en alles min of meer gelaten over zich heen laten gaan en zich uiteindelijk bij deze onmenselijke beslissing van Jeugdzorg neergelegd.

   En daar hebben deze ouders zich wat de man betreft een arrestatie voorkomen en de vrouw een onvrijwillige opname in een psychiatrische inrichting.

   Mij is een geval(Dwaze vaders) bekend van een moeder,die haar slapend kind even alleen liet om boodschappen te doen;het kind werd wakker en ging de straat op...dit kwam via buren waarschijnlijk bij BJZ terecht en kind onmiddellijk uit huis geplaatst.
   Moeder bij haar eerste bezoek na die tijd zeer emotioneel...ging linea recta de psychiatrische inrichting in...Waar de directeur/psychiater kennelijk nog wat lege bedjes had..
   Wat weten ze..BJZ en Geestelijke Hulpverlening elkaar dan goed te vinden...toch?..Ach tenslotte hebben ze een gezamenlijk belang.


   U zeg;''BJZ zet ouders op tot emotionaliteit''..klopt,maar het is nog erger;''BJZ PROVOCEERT ouders tot emotionaliteit en als die provocatie succes heeft,is dat voor hen aanleiding om ouders het gezag te ontnemen.
   Het is gewoon strategie!
   Als er één club is,die totaal niet met emotionaliteit weet om te gaan is dat BJZ wel;ze zijn er als de dood voor;niet alleen voor hun eigen emotionaliteit,maar nog veel meer voor de emotionaliteit van de ander.Dat wordt door hen als dermate bedreigend ervaren,dat men zich al te voren indekt met hulp van beveiliging en politie.
   Grotere angsthazen,dan bij BJZ,kom je bijna niet tegen.

   Deze beide mensen mogen dan bestempeld zijn als ''licht verstandelijk gehandicapt''de medewerkers van BJZ,die zich lenen voor deze kinderroof-operaties zijn m.i.zwaar emotioneel-gehandicapt en rijp voor opname in een inrichting,waar ze kunnen werken om iets van hun teloor gegane gevoel terug te krijgen.
   Voor velen zal het geen soelaas meer bieden;zij zijn al zodanig gerobottisseerd en psychopatisch,dat er geen weg meer terug is.

   opa

   Inderdaad BJZ is zeer professioneel...dat is te zien aan hun resultaten;-
   -Nergens in Europa zoveel uithuisplaatsingen als in Nederland
   -De helft van de ondertoezichtstellingen eindigt in een uithuisplaatsing.
   --Sinds 2005 is het aantal ondertoezichtstellingen met 40% toegenomen.
   -Het management gaat met salarissen van 250.000 euro per jaar naar huis...wie durft er nu nog te beweren dat misdaad niet loont?

   Verwijderen
 6. Helemaal gelijk, opa. Geen borstvoeding en afgebonden borsten! De moeder stelde bij de Raad vd Kinderbescherming nog voor, dat de borstvoeding naar Martina in het pleeggezin kon worden gebracht, Daar konden ze niet aan beginnen, zo stelde de raadsonderzoeker. Bij de bevalling stonden ze te trappelen van ongeduld tot het kind eruit kwam en ze het snel konden meenemen. De politie stond erbij met revolver op zak, tja je weet uiteindelijk maar nooit met zo' n moeder die net bevallen is!
  En daarna naar het pleeggezin en vervolgens naar het 2e pleeggezin. Hoezo hechting? Is dat belangrijk dan?
  Ja, gelukkig waren er mensen die het voor Arjan en Moniek opnamen. Het gaat wat beter met ze. We zullen het zien op 2 januari. Een goeie start voor 2013. Hopelijk komen meer mensen met hun verhalen!
  En Tallie? De baby mag blij zijn met zo' n oma. .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onmenselijke wreedheid van die lapswansen van de Kindermishandeling;wat is het nu voor moeite om die baby alsnog van de borstvoeding van de biologische moeder,waarvan bekend is dat het juist die borstvoeding is die de pasgeborene beschermt tegen allerlei ziektes, te voorzien..
  In wezen spelen die lieden met het leven van een pas geboren baby...en dat durft zich Kinderbescherming te noemen.Walgelijk dat optreden.Het lijkt wel of deze lieden totaal geen gevoel hebben en enkel en alleen in hun verstand leven.

  En dan die politie erbij...wat een volk....tegenwoordig zijn ze dus behulpzaam bij kinderroof....en dan wordt van de burger verwacht daar respect voor te hebben.

  Dit gezin verdient als geen ander zoveel mogelijk steun als tegenwicht voor het misdadige optreden van wat zich hulpverlenende instanties durft te noemen.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Opa, Tallie vindt het fijn dat jullie contact met haar willen. Hoe zijn jullie te bereiken? Geef maar even door aan Darkhorse.

   Verwijderen
 8. In dit geval is de uithuisplaatsing meer als rechtvaardig..vader aan de drugs...agressief...klopt helemaal...en nu wordt hij weer vader. Ik hoop dat ze dit kind ook uit huis plaatsen..Want deze ouders zijn echt incapabel en onrendabel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dan heb je de teringzooi in hun huis nog niet gezien...De vader doucht zich eens in de twee maanden...stinkt ontzettend...blowt zich helemaal de suf en bedreigt de buurvrouw met een 9mm. Nee deze ouders verdienen geen kinderen...het is een doodzonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dit zo is, faalt de hulpverlening natuurlijk ook gigantisch. Dan moet je de kind(eren) inderdaad uit huis plaatsen. Als deze mensen niet begeleidbaar zijn moet de hulpverlening ingrijpen. Dat is het probleem met jeugdzorg, daar waar het nodig is doen ze niets of te laat en in andere zaken plaatsen ze te snel uit huis.

   Verwijderen
 10. En nu is de kleine geboren

  BeantwoordenVerwijderen