maandag 24 december 2012

Voorlichtingsbijeenkomsten nieuwe jeugdwet

http://www.voordejeugd.nl/actueel/nieuws/327-nu-inschrijven-voorlichtingsbijeenkomsten-nieuwe-jeugdwet

Voorlichtingsbijeenkomst nieuwe Jeugdwet
Vanaf 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. Om dit te realiseren is er een nieuwe jeugdwet in de maak.

Deze jeugdwet moet er onder andere toe leiden dat gemeenten beter in staat zijn om maatwerk aan te bieden. Maatwerk dat uitgaat van de mogelijkheden en behoeften van de individuele jongeren en hun ouders endat is afgestemd op de lokale situatie.
De stelselwijziging zorg voor jeugd vraagt inspanning van iedereen die betrokken is bij de ondersteuning en zorg aan kinderen en gezinnen. Wilt u uw kennis actualiseren over de ontwerp jeugdwet en de transitie in algemene zin schrijf u dan snel in voor de bijeenkomst in uw regio!
Voor wie?
De bijeenkomsten zijn gericht op:
 • gemeenten: beleidsmedewerkers, raadsleden en wethouders;
 • provincies: beleidsmedewerkers, Statenleden en gedeputeerden;
 • professionals: zorgaanbieders, zorgverzekeraars, bureaus jeugdzorg, zorgprofessionals, branche- en koepelorganisaties en cliëntenorganisaties.
Wanneer en waar?
maandag 21 januari 2013 De Harmonie in Leeuwarden
donderdag 24 januari 2013 NEMO in Amsterdam
maandag 28 januari 2013 Villa de Vier Jaargetijden in Tilburg
donderdag 31 januari 2013 Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle
Het transitiebureau jeugd organiseert in januari 2013 vier voorlichtingsbijeenkomsten over de stelselwijziging jeugd en de nieuwe jeugdwet. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met de uitvoering van de stelselwijziging jeugd en zal gaan over de concept jeugdwet en de transitie in algemene zin.

Waar en wanneer?
21 januari: Leeuwarden
24 januari: Amsterdam
28 januari: Tilburg
31 januari: Zwolle
Direct inschrijven kan via deze link =>

http://congresenstudiecentrum.nl/producten/voorlichtingsbijeenkomst-nieuwe-jeugdwet.aspx

Ongeveer twee dagen voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met een routebeschrijving en het definitief programma. Registratie in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens is aangemeld bij het CPB op 24 juli 2002, onder meldingsnummer m-1026707.
Datum en locatie
maandag 21 januari 2013 De Harmonie in Leeuwarden
donderdag 24 januari 2013 NEMO in Amsterdam
http://www.voordejeugd.nl/actueel/nieuws/327-nu-inschrijven-voorlichtingsbijeenkomsten-nieuwe-jeugdwet

maandag 28 januari 2013 Villa de Vier Jaargetijden in Tilburg
donderdag 31 januari 2013 Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle
Kosten
Deelname aan de voorlichtingsbijeenkomst nieuwe Jeugdwet is gratis. Wij verzoeken u echter vriendelijk uw onverhoopte verhindering uiterlijk twee werkdagen voor de bijeenkomst door te geven. Indien u later dan twee werkdagen voor de bijeenkomst annuleert of zonder bericht van verhindering niet aanwezig bent, brengen wij een tegemoetkoming voor de reeds gemaakte kosten à € 75,00 exclusief btw in rekening.
Annuleren of wijzigen
Wilt u uw aanmelding annuleren of wijzigen, dan kunt u dat doen door in te loggen en en via historie naar uw inschrijving te gaan. Bij verhindering kan uw plaats worden ingenomen door een vervanger. Dit kunt u per e-mail aangeven aan cs@vng.nl
Meer informatie
Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het Congres- en Studiecentrum VNG, Cindy Knippenberg op het telefoonnummer 070-3738469

Redactie Jeugdzorg Dark horse: benader via de mail, fax, etc, uw lokale politici en wethouders met plannen die werkelijk een verbetering teweeg zouden kunnen brengen binnen de Jeugdzorg. Hierbij een van de vele artikelen op onze blog: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/11/adviezen-over-hoe-het-beter-kan.html

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html
 
 

 

4 opmerkingen:

 1. Bestaan er sowieso wel clientenorganisaties op dit terrein ? En zo ja, wat doen ze en stellen ze ook wat voor?
  Voor het overige lijkt mij dit alles een vrij zinloze bedoening, dit gedoe over een nieuwe jeugdwet...enkel en alleen voor de bühne bestemd.
  De ''hete'' aardappel Jeugdzorg wordt doorgeschoven van het ene overheidsbordje ..provincie en rijk... naar het andere, de gemeente en die laatste mag dan ook nog eens een flinke portie bezuinigingen doorvoeren en dat bij het straalverwende management...of je daar als gemeente nu zo blij mee moet zijn?..maar veel te willen hebben ze niet; de rotsooi opruimen is dus aan de gemeente. Zonder kans van slagen.
  En geloof maar dat de gemeentes een dikke kluif hebben aan de mannetjes Sprokkerreef en c.s.

  Al met al zie ik geen enkele verbetering opdagen bij een nieuwe jeugdwet, waarbij de uitvoeringsverantwoordelijkheid bij de gemeentes komt te liggen, maar de uitvoering zelf weer door precies hetzelfde incapabele management van nu.
  Dat wordt weer publicitair achterna hollen van zeilmeisjes en -jongens, rauwkosteters en verstandelijk gehandicapten hun baby's weg roven.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en met kerst gaat de koningin ons vertellen dat we vertrouwen moeten hebben in de 'rechtstaat'?

   Blijkbaar is die ook al het contact met de realiteit verloren ..

   Verwijderen
  2. Om iets te kunnen verliezen moet je het eerst gehad hebben...

   Verwijderen
 2. Voorlichten met slodderwetenschap vanuit jeugdzorg en meningen vanuit halfslachtige politiek, die beiden weet hebben van een degelijk tweesporenbeleidsplan, maar dit niet uitwerken,
  omdat het niet past hun macht.
  Het zou zo goed passen bij een zo onbezwaard mogelijke psychische ontwikkeling van het kind, maar dat is niet hun (jeugdzorgs) belang. Daar gaat het om GELD op de eerste plaats, en mooipraat daar omheen.

  Eenzijdige toestroom tot werkgelegenheid, en afdekkende sabotage als ouders valide tegenwerpen... dat is het belang van BJZ e.c..
  De gelovende rechter werkt in ondeskundigheid wel mee met BJZ en de latere gecertificeerde instellingen bij gemeenten, die ook uit jeugdzorg bestaan.
  Geen degelijk onderzoek serieus nemen!
  Dat is geen verdienmodel.

  BeantwoordenVerwijderen