maandag 24 december 2012

BJZ en voogdij instelling komen zelden hun meldplicht na
De Nederlandse overheid onderschat het aantal kinderen dat seksueel wordt uitgebuit. Dat komt mede doordat Bureau Jeugdzorg en voogdij-instelling Nidos hun meldplicht bij het Coördinatiecentrum Mensenhandel zelden nakomen, schrijft de Volkskrant. Het ochtendblad baseert zich op een groot onderzoek van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Corinne Dettmeijer.

De politie, marechaussee en de Inspectie SZW zouden hun meldplicht ook niet altijd nakomen. Verder speelt mee dat alleen de leeftijd op het moment dat een slachtoffer hulp zoekt wordt geregistreerd, en niet de leeftijd op het moment dat de seksuele uitbuiting begon. Daar kunnen jaren tussen zitten.

“Als alle instanties correct zouden registreren, wordt het probleem van minderjarigen veel groter dan we nu aannemen. Het is schokkend dat loverboys niet effectief worden bestreden, terwijl allang bekend is dat er loverboys zijn die meisjes de prostitutie in proberen te krijgen. Scholen zouden meer aan preventie moeten doen.” –
 
Rapporteur Mensenhandel, Corinne Dettmeijer.

Lees verder....

http://m.nrc.nl/nieuws/2012/12/24/aantal-seksueel-uitgebuite-kinderen-hoger-dan-instanties-melden/

                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten