zondag 9 december 2012

De groene blaadjes van Jeugdzorghttp://www.handreikingmelden.nl/  

De handreiking 'melden'', de link die als voorbeeld wordt gebruikt voor de Verwijsindex Risicovolle Jeugdmedewerkers en die als eerste link wordt 'gemeld', kom ik heel iets 'leuks' tegen.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/verwijsindex-risicovolle.html

Uit de publiciteit van de afgelopen tijd is duidelijk geworden dat BJZ graag zou zien dat de 'jeugdigenleeftijd' van 18 naar 23 jaar wordt opgerekt,' dit natuurlijk vanwege hun geweldige resultaten bij kinderen tot 18 jaar, waarbij verwacht wordt dat die resultaten van de oudere jeugd nog vele malen beter zullen zijn.

Zo kan dus straks bij wijze van spreken iemand van 22 jaar, die zelfstandig woont en een eigen huishouding draait, uit huis geplaatst worden door BJZ of onder toezicht worden gesteld, zo mogelijk door een pas van de school komend juffie van bv. 18 jaar als gezinsvoogd.
Voor mannelijke cliënten een uiterst prettig vooruitzicht lijkt mij zo; een groen blaadje op deze manier voorgeschoteld te krijgen..

Oh ...wat spijt het me toch, dat ik al ouder ben dan 23 en niet in aanmerking kan komen voor zoiets spannends. Een date op een presenteerblaadje en dat nog wel van Jeugdzorg...en wie er nu nog durft beweren dat Jeugdzorg niet goed zorgt, die doe ik wat.

Maar alle gekheid op een stokje, in deze publicatie wordt de leeftijd tot 23 jaar al wel vermeld. Men gaat er kennelijk van uit dat Jeugdzorg's wet wil is en dat de politiek daar maar aan heeft te voldoen en ook aan gaat voldoen.

Maar gezien de reusachtige salarissen die de managers van o.a. Jeugdzorg bij elkaar graaien, zal hun wervingsgebied ook wel uitgebreid moeten worden. Zo'n manager 'verdient'..sorry graait.. jaarlijks zo'n 250.000 euri's bij elkaar en daar zijn zo'n 31 o.t.s.-sjes voor een kleine 8000 euro per stuk voor nodig om de uitgaven en inkomsten weer in balans te krijgen.

Ook valt mij op dat bij deze meldingsfolder niet te herleiden is, onder wiens verantwoordelijkheid de folder is uitgegeven...toch prettig nietwaar...zoveel transparantie....bij verder onderzoek komt het dus allemaal weg bij het Ministerie van Volksgezondheid en BJZ.....
Ach...en dat was natuurlijk ook wel te verwachten...

Opa...(straks ook jeugdige?...als dàt zou kunnen!)

           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


3 opmerkingen:

 1. Er is sprake van een civielrechtelijke kinderbeschermingsmaatregel.

  Echt waar, dit is een bedreiging volgens de handreiking melden....

  Het zijn toch echt wel de meest achtergebleven geesten ( achterlijke dakhazen) die zich met die handreiking melden hebben bezig gehouden.

  Laten we nou allemaal telkens te horen krijgen dat die kinderbeschermingsmaatregelen er juist zijn om de bedreiging weg te nemen......

  Maar goed dat niemand die handreiking melden leest of serieus neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over die leeftijden gesproken, hufters mogen veel verzinnen in ons ziekelijk landje nietwaar?

  http://www.zielenknijper.nl/hoogleraar-kinderpsychiatrie-theo-doreleijers-spijbelende-kinderen-moet-je-aanpakken-met-psychiatrische-behandeling.html  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leger des heils is al aardig op weg:

  -jeugdbescherming (verzonnen redenen) tot 18 jaar
  -jeugdreclassering (gedeeltelijk werkloos, te weinig studie-uren) 18-23 jaar
  -volwassenenreclassering (verzonnen redenen) ....tot de dood ons scheidt.
  ........en dat alles nog steeds zonder waarheidsvinding en rechten......

  U ziet, u bent heel uw leven onder de pannen !

  BeantwoordenVerwijderen