donderdag 27 december 2012

Sociaal werkster vervalste rapporten over seksueel misbruik


 


Een Kentucky maatschappelijk werker is veroordeeld tot vijf jaar in de gevangenis voor haar gedrag in het onderzoek van gevallen van kindermishandeling.

Liegen over mishandeling en verwaarlozing

Volgens het kantoor van procureur-generaal Jack Conway's, vervalste maatschappelijk werker Margaret "Geri Murphy (voorheen werkzaam bij het kabinet van Volksgezondheid en Gezin Diensten), een aantal rapporten. Gevallen waarin er bewijs was van misbruik van kinderen, met inbegrip van onderzoek. De meest verontrustende zaak heeft betrekking op het seksueel misbruik door een vader van zijn eigen kind van drie jaar oud.

Aanklagers beweerde dat Murphy kinderen heeft achtergelaten in woningen waarin ze werden mishandeld en verwaarloosd. Ze heeft nooit gekeken naar de vorderingen, en loog tegen de Staat.

Murphy bekende schuldig te zijn aan negen zaken betreffende het vervalsen van documenten. Volgens rapporten, was zij verbaasd dat ze in hechtenis was genomen.
Ze vroeg om de vijf jaar gevangenisstraf om te zetten in een proeftijd. Hierin ging de rechter niet mee.

Rechter Charles Hickman zei dat hij geschokt was door de aard van de acties en het handelen van Murphy in specifieke gevallen.

Zelfgenoegzaamheid in het Jeugdzorgsysteem

"Ik heb het gevoel dat dit een boodschap is naar alle maatschappelijk werkers", aldus Assistant Attorney General Barbara Whaley. Dit is geen geïsoleerd incident. Ik ben persoonlijk getuige geweest van een gebrek aan onderzoek en zelfgenoegzaamheid in het jeugdzorgsysteem in mijn eigen werk in Californië.

Totdat het systeem naar zichzelf gaat kijken met een heldere lens en met een bereidheid om de problemen en tekortkomingen te erkennen.

Misbruik in pleeggezin

Murphy rapporteerde dat kinderen die in eenpleeggezin zaten niet misbruikt werden, terwijl dit wel zo bleek te zijn. de kinderen hebben de politie late verteld dat ze misbruikt werden door de pleegouders.

In another case, Murphy documented that children had denied being abused in a foster home, when in fact they had given authorities details of the abuse. As a result of Murphy's falsification of the facts, the children remained in an abusive home until another complaint was filed and investigated by another social worker, which eventually led to the children being removed from the foster home.


Zie het volgende artikel in KYPost.com voor meer informatie over de Murphy geval: http://www.kypost.com/dpp/news/state/Social-Worker-Charged_06037032

                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

5 opmerkingen:

 1. Met de kerst las ik dit en het maakte mijn dag goed. Wat een heerlijk vooruitzicht dat dit ook het voorland van veel jeugdhulpverleners/ gezinsvoogden van WSG en jeugdzorg zal zijn. Dan zal er eindelijk gerechtigheid zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oud advocaat jan van ruth27 december 2012 om 23:34

  Vijf jaar cel voor een beetje jokken...

  Maar goed dat dat hier niet gebeurd.
  Stel je voor wat het gevolg zou zijn:
  Cellenoverschot opgelost omdat alle cellen door huidige medewerkers van de Raad en BJZ bezet zouden zijn.
  Nauwelijks nieuwe medewerkers voor de Raad en BJZ te vinden omdat ze voortaan het risico zouden lopen op hun gedrag strafrechtelijk afgerekend te worden.
  Overschot op de rijksbegroting van justitie en de provinciale begroting omdat de salarissen van al die duizenden bajesklanten weg zouden vallen.
  Jeugdzorginstellingen die de deur zouden kunnen sluiten wegens het opdrogen van de aanvoer van nieuwe cliënten.
  Kinderrechters die duimen zitten te draaien omdat er nauwelijks verzoeken van de Raad en BJZ meer komen.

  En dat allemaal omdat medewerkers van de Raad en BJZ gewoon zouden moeten doen wat iedere ambtenaar geacht wordt te doen: netjes en behoorlijk je werk doen en niet jokken.
  Lijkt met toch eigenlijk niets teveel gevraagd.

  Als we nu eens gedaan konden krijgen dat die rechter Charles Hickman uit de VS een tijdje in Nederland zou kunnen komen werken, een soort Marshallhulp zeg maar, daar zou Nederland meer bij gebaat zijn dan het na de oorlog bij de echte Marshallhulp is geweest.

  Doen wij daarna de VS een hartstikke nieuw vrijheidsbeeld en een miljoen tulpenbollen cadeau!!

  Beloofd!!


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom zouden hoorzittingen openbaar moeten zijn. Vooral bij de rechtbanken waar kinderrechters samen met hun Jeugdzorg vriendjes ouders vernederen. De advocaten en ouders het zwijgen opleggen. Over de kinderen van alles verzinnen.

  Soms hebben de Jeugdzorgmedewerkers en Raadmedewerkers ook enkele lachwekkende onderonsjes hebben met je advocaat tijdens de zitting (misselijke gedragingen van de advocaat op dat moment).

  Rechters in het Hof zijn meestal niet veel beter, ze proberen je hoffelijk te vernederen en heel genuanceerd de rechten/ wetten te negeren. En ook daar maken ze blunder op blunder. De zogenaamde deskundigen moeten dan ook verschijnen om hun verzonnen verhaaltjes te onderbouwen wat onmogelijk is natuurlijk.
  Ze zouden eens geplaatst moeten worden tegenover een echte deskundige.

  Rechters worden te kijk gezet en ook de stichting + RvdK. Konden die z.g.n. deskundigen maar direct aangeklaagd of uit hun ambt gezet worden.
  Wat zou het toch heerlijk zijn als een open zitting verplicht werd in NL, met de media erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eens stukje uit de film van Elvis Presley Follow That Dream waarin een aardig stuk jeugdzorg uit die tijd in scene is gezet. Een prachtig voorbeeld hoe een rechter moet zijn en hoe leuk het is om de tegenpartij af te zien gaan.
  http://www.youtube.com/watch?v=o7ixmDHoGeQ tot 4:54 min. Wat een genot als z.g.n. deskundigen afgaan ter plekke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeveel criminelen in de jeugdzorg sectoren kunnen dan achter de tralies in Nederland?

  BeantwoordenVerwijderen