maandag 31 december 2012

Een lucratief speeltjehttp://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/valse-concurrentie.html

Roofkapitalisme ten voeten uit...privatisering in de Jeugdzorg wordt het nieuwe lucratieve speeltje van de lepe jongens die (veel) geld ruiken.

Een walgelijke vorm van misbruik van de min of meer bewust gecreëerde kinder/ouderellende...overigens de ongetwijfeld ook goedwillende mensen met het hart op de goede plaats uitgezonderd.

Maar, ook dit is weer een typisch voorbeeld waarbij de vraag gecreëerd wordt door enerzijds een falend jeugdzorgbeleid van de overheid en een overdadig aanbod van kinderen die door aan de overheid gelieerde instanties als AMK,BJZ,WSG op de markt worden geslingerd.

Daar zit volgens mij het grootste probleem...de veelvuldige en vaak onterechte onder toezichtstellingen en uithuisplaatsingen,waarbij de biologische ouders in hun gezag beperkt worden of waarbij hen het gezag volledig wordt ontnomen.

Niet voor niets staat Nederland met stip op nr. 1 wat betreft het aantal uithuisplaatsingen en bij OTS-en zal het wel net zo zijn.Overigens denk ik niet dat dit ‘goudmijntje’ voor lieden die graag op een gemakkelijke manier snel veel geld willen incasseren een lang leven beschoren zal zijn.

Dit gaat mogelijk snel uit de hand lopen en is in de huidige tijd van economische recessie en bezuinigingen moeilijk te verkopen door de politiek aan het electoraat.
Als eerste maatregel denk ik dat de ‘beloning’ van 36.000 euro per kind drastisch zullen dalen, zodat het geheel al een stuk minder aantrekkelijk wordt...

Ook zal de lobby van BJZ,WSG e.a. op hun achterste benen gaan staan om hun monopoly-positie te behouden.

Toch gaat het kwartje een keer vallen dat men tot het inzicht komt, dat kinderen het beste groot gebracht kunnen worden bij de biologische ouders, indien nodig met ondersteuning van echte professionals.


Ook hier zullen ‘de centjes’ uiteindelijk de doorslag geven en menig politicus weer op aarde doen terugkeren. Al was het alleen maar om financiële redenen.
De eerste voorbeelden van hoe het dan wel moet zijn er al met name in ons eigen Zeeland en bij onze zuiderburen, de Belgen, die doen het ook een stuk beter en daar is nauwelijks kritiek op het functioneren van de Jeugdzorg. 

 

Daar hebben weblogs als Dark Horse, Anti-BJZ en de vele anderen met bakken vol kritiek op het functioneren van de Nederlandse Jeugdzorg nauwelijks bestaansrecht.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/de-jeugdzorg-in-belgie.html

Maar het is allemaal nog lang niet zo ver; er is nog veel werk aan de winkel voor Dark horse en c.s. En  ik maak van de gelegenheid gebruik om alle medewerkers van deze blog en de commentatoren in het nieuwe jaar alle sterkte en succes van de wereld toe te wensen, in hun strijd tegen het veelkoppige monster dat Jeugdzorg heet.

 
Ik ga ervoor...er is geen enkele reden om bang te zijn voor Jeugdzorg...zorg er voor dat Jeugdzorg bang voor jou wordt.
 

 
Voor een ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar 2013.

Opa

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


5 opmerkingen:

 1. Als al die bonussen zouden vervallen en de pleeggezinnen de helft zouden vangen van wat nu wordt betaald, hebben ze niks meer aan al die kinderen. Het is vreselijk dat dit kan in 2012 over de rug van weerloze arme kinderen, die naar vader, moeder of ouders willen. Wij missen onze kleinkinderen ook zo erg en zij ons ook, maar vooral hun vader. Ik heb alweer een brok in mijn keel. Maar we geven niet op. Gisteren nog hulp gevraagd aan John v/d Heuvel en gezegd dat er in NL nog veel mis is. Tegen al die leugens van jeugdzorg is het heel moeilijk vechten. Oneerlijk, niet voor jezelf maar die arme kinders. Ik wens iedereen heel veel sterkte voor het komende jaar. We blijven vechten en hopen. We weten nu hoe jeugdzorg werkt.

  Marijke Vlasveld

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De website van de Dwaze Vaders is mogelijk een site waar jullie en ook de vader zelf misschien iets aan zou kunnen hebben...Je treft er op het forum in elk geval lotgenoten,maar ook een luisterend oor,tips en begrip.

   opa

   Verwijderen
 2. Mogen de kwade uitsterven en de goede uit de dood opstaan.
  Mijn kinderen wens ik niet alleen een fijn 2013, maar een heel fijn leven.
  Bureau Jeugdzorg wens ik niet meer dan het allerslechtste wat deze wereld te bieden heeft. Ik hoop zo erg dat er wat gaat veranderen.

  papa en mama


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook in Engeland is het veel beter geregeld.
  http://www.go-europe.nl/nji/dossierDownloads/Jeugdzorg_GrootBrittannie.pdf

  prouder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Naar mijn mening regelen de BJZ-medewerkers zélf kinderen voor henzelf om op te nemen in hun 'gezinshuis': ze worden dan opeens 'zelfstandig' net zoals dat in de thuiszorg en in de bouw is gebeurd: je maakt jezelf zelfstandig middels inschrijving KvK en laat jezelf weer inhuren.

  Merkwaardig is dat als kinderen UHP zijn, ze allerlei aandoeningen hebben als ADHD, enz. en daarom pleegouders een PGB moeten hebben. Valt het PGB weg, dan is de resterende 600 €/ per kind/ maand te weinig en moeten kinderen weer weg... het is gewoon een 'industrie'. (recent praktijkgeval: voor/tijdens een rechtszitting zou een kind van alles mankeren, waardoor het niet terug zou kunnen naar moeder, na de rechtszitting was er NIETS aan de hand en hoefde het kind geen enkele behandeling of extra zorg, maar de UHP is wel mooi gebleven....)

  Wrang vond ik het te moeten vernemen dat de Nationale Kinderombudsman Marc Dullaert bemiddeld had, over de rauwkost etende Tom en dat hij 'recht op gezinsleven met zijn ouders' heeft en hij daarom beter niet UHP kon worden... WAAROM doet de kinderombudsman niets voor die andere 11999 onterecht UHP kinderen? (er worden er jaarlijks ca. 12000 UHP!) Als de N.K. zou stellen dat de rechter over die andere kinderen beslist heeft... over Tom had de rechter OOK AL BESLIST!

  Dus mensen: doe eens een oproep aan de N.K.: WAAROM heeft alleen Tom recht op gezinsleven met zijn ouders en de andere UHP kinderen kennelijk niet?

  Drs.N.J.M.Mul

  BeantwoordenVerwijderen