vrijdag 28 december 2012

Zó leuk is Jeugdzorg

Katherine Diaz gaat gezinnen helpen. Ze is 29 jaar en gezinsmanager. Ze wil de visie van de Jeugdzorg uitdragen. In januari 2013 gaat ze een promotieonderzoek opstarten naar de maatschappelijke relevantie van jeugdzorg. Samen kunnen we het verschil maken zegt Katherine!

Pitch van Katherine Diaz over waarom zij de winnaar moet worden van de verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar 2013, georganiseerd door stichting FUTUR.

Redactie Jeugdzorg Dark horse: (Eerst een Gangnam Style-muziekje, want jeugdzorg is hip en gezellig!) Katherine zegt: 'ik ben..., ik ben....,ik ben...., ik ben....' Oh ja, aan het einde van het filmpje weet ze het nog net uit haar strotje te krijgen, "Alleen SAMEN kunnen we het verschil maken (nee, daar bedoeld ze niet de ouders mee, maar ander jeugdzorgversiersel). Nou, voor mij ben je geslaagd meid. Ambtenaar van het jaar. Maar blijf in godsnaam met je tengels van  mijn kinderen af.

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

 

9 opmerkingen:

 1. Lachwekkend propaganda-filmpje...er is toch geen hond die in die mooie praatjes trapt.
  En dan die functie..''gezinsmanager''...wat moet ik dan wel zijn als vader van 5 kinderen,die het huis al uit zijn..''pater famillias''?...
  't meissie heeft mooie ogen,maar wat mij betreft kan dat mondje beter dicht blijven met haar babbelogie...kennelijk in afgestudeerd.

  Een onderzoek naar de maatschappelijke relevantie van Jeugdzorg?...kunnen we kort over zijn..die is er niet .Jeugdzorg,zoals het zich nu in de praktijk manifesteert, kan als kiespijn gemist worden.
  ''Ambtenaar van het jaar?''..dat zou je toch niet willen zijn?

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hak graag knopen door’ zegt Katherine Diaz
  (Hiermee bedoelt ze waarschijnlijk gezinnen)

  Een optreden bij BNR Nieuwsradio, aanschuiven bij RTV Noord-Holland. Sinds de actie I Like Ambtenaar is gestart, heeft Katherine Diaz geen moment rust meer. De gezinsmanager bij Bureau Jeugdzorg en finalist van de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar doet er alles aan om voor 17 januari 100.000 likes binnen te slepen. ‘Het imago van de ambtenaar kan wel een opkikker gebruiken.’ (Imago van de ouders lapt ze aan haar laars)

  ‘It’s not about how much money you make, it’s about the difference you make in people’s lives.’ De woorden van Michelle Obama uit haar zinderende toespraak afgelopen september op het nationale congres van de Democraten zijn Katherine Diaz uit het hart gegrepen. ‘Niet voor niets heb ik de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de publieke sector,’ zegt Diaz, die na een baan als adviseur bij nieuwsadviesbureau Capita koos voor een functie als gezinsmanager bij Bureau Jeugdzorg in Amsterdam...

  Belangrijker vind ik het HOE DAT VERSCHIL na jullie bemoeienis er uitziet dametje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is de benaming ‘gezinsmanager’ de nieuwe benaming voor 'gezinsvoogd?’
  Is ook hier de afdeling PR en Imago-building van Jeugdzorg in optimale haast bezig om het nogal besmette woord ‘gezinsvoogd’ te vervangen door ‘gezinsmanager’?

  Zo'n trutje van 29 jaar en dan al gezinsmanager en dan dat taalgebruik; je zult er maar als gezin mee opgescheept zijn.

  Heeft dat meisje nou niet in de smiezen dat ze voor propaganda-doeleinden volledig misbruikt wordt door het management. Dat zich achter de schermen zit te verkneukelen en in geen velden of wegen te bekennen is als dit naïeve madammeke door allerlei kritiek wel eens onderuit kon gaan.

  Weer een benamings- opwaardering kennelijk...mogelijk zit er ook nog een bonusje in voor het dik en duur betaalde management. Ach en wat stelt een kwart miljoen nou voor tegenwoordig.Toch veel te weinig voor de bevlogen en uiterst capabele Sprokkerteefjes van BJZ., Kouwendwergjes van WSG en (Koeke)Bakkertjes van de Raad voor de Kindermishandeling.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De benaming 'gezinsmanager' gaat komen onder een zogenaamde OTS-light; een spook-OTS die zonder dat er gronden gegeven hoeven te worden (dus enkel op de wil van een ondeskundig sociaal werker) afgedwongen kan worden.
   Straks moeten ouders hulp in huis accepteren in het preventieve stadium van jeugdzorg in huis en school en huisartspraktijk.

   OTS-light-vorm a.s.:
   MAATREGEL VAN OPGROEIONDERSTEUNING:
   ”De maatregel van opgroeiondersteuning is een nieuwe kinderbeschermingsmaatregel en kan alleen worden opgelegd «indien een minderjarige zodanig opgroeit dat hij in zijn ontwikkeling wordt bedreigd en de zorg die in verband met het wegnemen van de bedreiging noodzakelijk is (...) niet of onvoldoende wordt geaccepteerd». De maatregel kan dus niet ter preventie van een zwaardere maatregel worden opgelegd, maar vergt een eigen afweging. …(site KOG).

   Er komt dus een preventieve vorm van bemoeizorg! We zijn gewaarschuwd.
   Een sociaal werkster, met zesjes haar diploma gehaald, mag dus dwingend bepalen of het gezin straks hulp thuis nodig heeft! - Willen de ouders wat beters, dan spreken ze de ondeskundige tegen en komt er dwang of zelfs de spook-OTS zoals op deze site -als begrip- te vinden.
   En we weten: Meer dan 50% kans dat een OTS een UHP wordt, met 'leugens' als grond (insinuaties zonder diagnostiek).
   Dit is aanstaande.

   Verwijderen
 4. Als u nog niet misselijk genoeg bent, bekijk de Pitch van Bartho Boer (woordvoerder van Burgemeeester Van der Laan). Over de rug van de zedenslachtoffertjes. http://www.youtube.com/watch?v=gZMM4I-z3HQ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus dit is het jonge grietje dat door Erik Gerritsen naar voren wordt geschoven. Wat een onzekere twijfelkont. Ik ga stemmen op jan-lariekoek, al is het maar om wat tegengewicht in de schaal te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil dat zij eerst een psychologisch onderzoek maakt, voordat ze gaat werken. Iedereen heeft een pseudo-stoornis, dus zij ook, maar welke?

  Ach lief meisje, ga eerst zelf een gezin stichten en ga dan eerst eens ervaren hoe het is als je kinderen op school belaagd worden (zou je een OTS op kunnen leveren), en bij consultatie een UHP, of zelfs al tijdens de zwangerschap of geboorte. Dan spreek ik nog niet over de vernederingen van rechters en al die jeugdzorgers ... en als het jou niet overkomt, dan wel een naaste. Reken er maar op! Dan piep je wel anders meisje.

  Ga maar lekker stappen met je vriendinnetjes. Och gut, je moet geld verdienen natuurlijk, om op stap te kunnen en leuke dingetjes te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een paar details:
  - Het is voor een 'gezinsmanager' niet van belang om de juiste hulp te vinden voor de kinderen, ook niet om de ouders de (voor BJZ wettelijk verplichte) 'hulp en ondersteuning bij de opvoeding' te bieden, maar het grootste belang is het 'verbeteren van de werkprocessen van BJZ'!!! Dit doet me vaak denken aan alle heisa die in 2005 gemaakt werd over de 'implicatie van het referentie-werkmodel wet op de Jeugdzorg' een stuk van 160 blz met allemaal 'processen' die in BJZ zouden moeten lopen met allerlei evaluaties, teambesprekiingen en papierstromen.... dát was toen 'belangrijk'.... Ik neem aan dat daar ook de wachtlijst-manipulaties + subsidie-aanvragen bij horen.
  - Ze wil gaan promoveren: het is voor haar aan te raden eens eerst het proefschrift van (nu) prof. mr. dr. M. Brüning te lezen over het 'nut van kinderbeschermingsmaatregelen', het rapport van de WRR van 1983 (Junger-Tas: 'volkomen willekeur bij kinderbeschermingsmaatregelen' en vooral het rapport '909 zorgen' van prof. Slot waaruit bleek dat slechts ca. 26% van de jeugdzorg enigszins effectief is, de rest negatief of neutraal.
  - Misschien is het ook aardig om eens te kijken wat de Raad voor de Kinderbescherming (voorheen 'voogdijraad' geheten) allemaal doet: vaak worden de raporten van AMK/BJZ en Raad onderling over geschreven!

  Naar mijn idee is dit de zoveelste reclamespot van BJZ. Ik neem dan ook aan dat ze niet geinteresseerd is in welke mening van een ouder dan ook...Ze zal ook geen contact opnemen met de redactie van deze blog vermoed ik zo...

  Nico Mul
  (Toch bereid om mw. Diaz te helpen bij haar proefschrift; in 18 jaar heb ik heus wel wat opgestoken over 'jeugdzorg'!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb ontdekt dat de raad verhalen van AMK heeft overgenomen waarvoor geen akkoordverklaring is afgegeven.

   In het raadsrapport wordt gesuggereerd het alsof de raad zelf contact heeft gehad met de 'informant'.

   M.a.w. leugens, leugens, leugens.

   Verwijderen