dinsdag 9 april 2013

Zorgvuldig, echt waar....

'Angst en onwetendheid over jeughulpverlening' 

http://m.dichtbij.nl/artikel/2685629?focusOnCommentBox=1
 
Het CDA ontvangt van professionals binnen verschillende GGZ- en jeugdhulpverleningsinstanties signalen dat vooral Turkse ouders naar aanleiding van de zaak Yunus hun afspraken bij Jeugdzorg afbellen en hulp weigeren uit angst dat hun kinderen worden weggehaald.

CDA-raadslid Muzaffer Cetin maakt zich zorgen om deze ontwikkelingen en heeft daarom vragen gesteld aan het stadsbestuur. Cetin: 'De CDA-fractie wil van het college weten wat nu precies de cijfers zijn en welke mogelijkheden er zijn om de drempel van jeugdzorg voor Turkse Rotterdammers zo laag mogelijk te houden.'


Negatief beeld

Het CDA is van mening dat kinderen moeten opgroeien in een veilige en kansrijke opvoedomgeving. Het Nederlandse stelsel van pleegzorg is een zorgvuldig functionerend systeem waarin rechten van ouders zorgvuldig zijn geborgd, maar de rechten van het kind centraal staan. Als gevolg van de recente commotie is er er onder andere binnen de Turkse gemeenschap een onterecht negatief beeld ontstaan over de werkwijze van jeugdzorg.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/05/jeugdzorg-is-een-sluipmoordenaar.html

 

12 opmerkingen:

 1. Alleen ouders die nog niet in aanvaring zijn gekomen met de jeugdhulpverlening hebben daar mogelijk een positief beeld bij. De rest van ons weet dat de jeugdhulpverlening een groot risico inhoudt voor de veiligheid van je kinderen en je gezin, op trauma en elkaar levenslang kwijtraken. Er is een kans dat je geholpen wordt, of dat deskundig zal zijn is nog maar de vraag, maar er is ook een toenemende kans dat je gecriminaliseerd wordt tot kindermishandelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft het NJI ook een cursus "hoe leer ik het liegen af" speciaal voor beleidsmakers die te maken hebben met jeugdzorg?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien moeten andere nationaliteiten de jeugdzorg ook weren. Dan wordt het misschien duidelijk hoe het zit bij de jeugdzorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst was Nederland in rep en roer omdat 'onze' homo's zouden worden bekritiseerd en omdat Turkije kritiek zou hebben op de Nederlandse pleegzorg.

  Nu dreigt weer de aandacht te worden afgeleid naar de (zogenaamde) aanstichter van de rel:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/09/reconstructie-nrc-gulen-beweging-aanstichter-yunus-affaire/

  Hoe lang zal Nederland zich nog in allerlei bochten wringen om te kunnen blijven ontkennen dat er sprake is van ernstige misstanden in de Nederlandse jeugdzorg/jeugdbescherming?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. CDA-raadslid Muzaffer Cetin kan zich beter zorgen maken over al die kinderen,die met list en bedrog van hun ouders zijn geroofd.
  Over die 3 Miljard die er onnodig rondgepompt word in Jeugdzorgland. Met die bezuiniging kan de Jeugd die de toekomst heeft, veel beter geholpen worden, bv het hele sociale leenstelsel voor de studiefinanciering zou van tafel kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het citaat van het CDA, vooral het rode deel daarvan, getuigt wederom van gewoonweg onbenul en van het feit dat het CDA nimmer naar ouders geluisterd heeft die ooit met 'jeugdzorg' te maken hadden en vooral geen rapporten als Junger-Tas (1983!) / '909 zorgen' en het 'Rapport Samson' (allen over het falen van 'jeugdzorg') gelezen heeft.

  Met de gewoonweg prietpraat van BJZ zou men theoretisch gesproken ieder kind uit huis kunnen halen waar ouders een inkomen hebben lager dan zeg 100.000 € per jaar en die in een mindere woning wonen dan een gemiddelde Blaricumse dan wel Aerdenhoutse villa....

  Argument kinderen weghalen zou dan zijn:'kansarme omgeving'...
  Uiteraard kan men ook de kinderen weghalen bij alle ouders die minder dan een HBO- opleiding hebben, omdat ze een kind niet het 'juiste opvoedingsperspectief' bieden en 'niet stimulerend' zijn...

  Met bovenstaande probeer ik niet BJZ meer handvatten te geven, maar wil ik illustreren hoe ONZINNIG het 'beleid' ten aanzien van uit huisplaatsingen bij BJZ / pleegzorg is....
  Gewoonweg VOLSTREKTE WILLEKEUR... het is maar hoe je goochelt met woorden......

  Als je een kind goed wil laten opgroeien, dan doe je dat met RESPECT, LIEFDE en (gepaste)autoriteit in een LIEFDEVOLLE omgeving van ouders en familie!

  Nico Mul

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is onzin uit de BJZ-pen.
  Pleegouders die geen therapeuten zijn, geen orthopedagogen, niet beter dan gewone ouders zonder hulp en begeleiding.
  Pleegzorg bleek uit onafhankelijk en groot longitunaal onderzoek minder effectief dan zorg vanuit huis, al waren het lastige of moeilijke gezinnen! 15.000 kinderen onderzocht is geen kattepis (NL-gezegde).

  Het is economisch (en psychiatrisch) beter om het kind 'veiliger' thuis te behandelen met een therapie die een diagnost heeft gediagnosticeerd! Geen traject op basis van een mening van een sociaal werkster!
  De productiemachine van AMK--BJZ dient opgedoekt te worden.
  Er zijn huisartsen als ingang tot specialisme.
  Gezonder in alle opzichten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is... m.b.t. dat rode citaat.
   Want dat is een citaat. - Geen feit!!!!!

   Dat citaat is onzin. Afleiding:
   "Het Nederlandse stelsel van pleegzorg is een zorgvuldig functionerend systeem waarin rechten van ouders zorgvuldig zijn geborgd, maar de rechten van het kind centraal staan."
   = Onzin.
   De toeleiding is reeds niet zorgvuldig, niet diagnostisch, niet afgewogen op psychische belasting van het kind, niet afgewogen op latere behoeften van het kind, niet therapeutisch.
   Pleegouders of pleegwerkers die even weinig kennis hebben als niet-voorgelichte ouders, die wel leerzaam kunnen zijn, maar
   geen begeleiding hebben gekregen van diagnostisch of orthopedagogisch niveau.

   BJZ helpt zo:
   We zeggen ouders niet hoe ze kunnen verbeteren,
   we zeggen niet wat ze hadden moeten beter-doen,
   we zeggen niet wat beter pedagogie is,
   doch
   we zeggen de rechter dat "ouders tegenwerken", het "kind problemen heeft", en we halen het cliché uit BW1:254 ('bedreiging van...') aan, en de rechter gelooft zonder-meer en onderzoekt ons niet. - Hoera, wij krijgen weer een mandaat, zodat we meer geld krijgen (met de negatieve optie: alleen bij negatieve indicaties komt er geld; niet op effectieve hulpverlening).

   Wanneer we weten dat het economischer is om diagnostisch te bepalen welk traject een gezin moet bewandelen, dan is dat veiliger in het echt voor een ontvankelijk kind, een opgroeiende tot volwassene, met BJZ-neurosen of gezond door diagnostiek....

   Verwijderen
 8. In ons dossier stond dat zowel moeder als kind de problematiek externaliseren. Je valt van je stoel van de projecties. De jeugdhulpverlening en de Nederlandse overheid externaliseren de problemen in de jeugdhulpverlening. Altijd heeft een ander het gedaan. Elke vorm van zelfkritiek ontbreekt, integendeel moeten hoognodig de 'successen' gevierd worden. Wat doen we het toch geweldig goed! Maar niet heus.
  Met het beschuldigen van de Gulenbeweging hebben we weer een heerlijk discussiepunt waar alle onderbuikgeorienteerde nitwits op los mogen gaan. Dat is gewoon het aanzetten tot vreemdelingenhaat. En dan Turkije daarvan beschuldigen dat ze geen respect hebben voor de zogenaamde Nederlandse waarden. We leven in een fatsoenlijk land volgens minister Plasterk. Dan vraag ik me af op welke planeet hij tegenwoordig huist.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik woon 67 jaar in Nederland. Vier jaar geleden had ik Plasterk volkomen gelijk gegeven. Nu ben ik bekend met de werkwijze van jeugdzorg.
  DAAR IS NIKS FATSOENLIJKS AAN.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je wel gehoord van het hollebolle landje
  Waar hollebolle Jeugdzorg woont?
  Die kan liegen, veel bedriegen!
  Met woorden en zinnen die vaak beginnen
  Met onware feiten waarmee zij bepleiten:
  ‘Uit huis met de kinderen van ouders die hinderen!’
  Hun leugens beklijven in plannen die blijven,
  Die ouders vrezen en rechters niet lezen.
  Onwaarheid blijft stromen, ’t landje blijft dromen
  En hollebolle Jeugdzorgs leugens blijven maar komen!
  Y.B.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vier miljard gaat er om in de "Jeugdzorghulpverelening." Geregeld duiken er berichten op dat de medewerkers van BJZ een bonus krijgen voor iedere o.t.s/iedere uhp. Wie kan dit eens gaan onderzoeken?
  Het zou ook goed zijn als zich eens een BJZ-medewerker aanmeldt die als anonieme klokkenluider wil optreden m.b.t. het onderwerp "bonussen".
  Want:.....WAAR BLIJFT AL DAT GELD EIGENLIJK?????

  BeantwoordenVerwijderen