maandag 22 april 2013

Met goede kans op seksueel misbruik....

 
Zekerheid over misbruik in de jeugdzorg en toch mag de overheid adverteren tegen 'kindermishandeling'.

Een uitspraak van de reclamecode commissie.
 

"In deze reclame wordt het opsluiten van een kind op de kamer aangemerkt als kindermishandeling, terwijl “zoiets in de jeugdzorg heel normaal is”. Dat geldt ook voor seksueel misbruik in de jeugdzorg. De overheid doet er niets aan en hoopt dat deze kindermishandeling vanzelf ophoudt. 
 

De reclame tart het goed fatsoen en nodigt kijkers uit om melding te doen van ‘mishandelde kinderen’, zodat die kinderen in de jeugdzorg belanden, met goede kans op seksueel misbruik."...........

"Er is geen sprake van een vermoeden, maar van zekerheid omtrent seksueel misbruik in de jeugdzorg. Deze zekerheid laat de overheid voortbestaan door niet op te treden tegen de jeugdzorg, haar professionals en haar ‘hulpverlening’. Klager spreekt over “ontluisterende bevindingen van de Commissie Samson”.
 

A.

3 opmerkingen:

 1. Heel goed, ik heb ook een melding gedaan over deze reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een reclamespotje kost 3.000 euro voor 30 seconden op een rustig tijdstip! Hier gaat dus idioot veel geld doorheen om weer kinderzieltjes te kunnen gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misbruik van kinderen is ook kindermishandeling, institutionele wel te verstaan. =
  Misbruik van jeugdzorg-macht zou wel eens kunnen vallen onder deze uitspraak: LJN BZ5966, waar ambtenaar veroordeeld is wegens manipulatie en machtsmisbruik. =
  Zal lastig zijn omdat jeugdzorgwerkers ondanks hun Beroepscode zich zullen verschuilen achter het blinde team, dat blind moet afgaan op de signalen die de jeugdzorgwerker weet door te geven of wenst door te geven, en het team zal niet weten welke signalen slechts insinuaties of suggesties waren.
  =>
  Manipulatie en bespelen is troef in jeugdzorg! Ook onderling!

  BeantwoordenVerwijderen