donderdag 4 april 2013

De 'transitie'....


5 opmerkingen:

 1. Des te meer reden voor elke ouder om de brief op

  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/brief-aan-uw-gemeenteraadsleden.html

  over te nemen en naar gemeenten in de buurt te sturen of mailen.

  ((Knip de link en plak die in uw brouwser, en copieer dan te tekst naar Word en maakt de brief af met uw adres en uw beoogde gemeenten>))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd (TSJ), januari 2013:

  Bevindingen:
  - Niet alle maatregelen, die de Transitieagenda voor de definitie- en ontwerpfase (respectievelijk april 2012 en medio 2012) benoemt, zijn afgerond.

  - De decentralisatie heeft geen overkoepelend planningsdocument. Daarmee ontbreekt duidelijkheid door wie, wanneer, op welk niveau, welke maatregelen genomen moeten worden om de decentralisatie te verwezenlijken.

  - Het vormgeven van het concept wetsvoorstel Jeugd heeft in 2012 centraal gestaan in het decentralisatieproces. De gezamenlijke verantwoordelijkheid van de bestuurspartners voor de transitie heeft niet geleid tot een gedragen concept wetsvoorstel Jeugd.

  - Buiten de afspraken tussen de drie bestuurspartners zijn er geen afspraken met andere partijen voor een concrete bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van de decentralisatie gemaakt.

  - De samenhang met andere decentralisaties is niet in het Programma Stelselwijziging Jeugd geborgd. Het is nog onduidelijk of de coördinatie door BZK deze samenhang weet te bewerkstelligen zonder het tijdpad te beïnvloeden.

  - De consequenties van het kabinetsvoornemen om te decentraliseren naar 100.000 + gemeenten is onduidelijk. Daarmee blijft onduidelijkheid over de randvoorwaarden van de decentralisatie voortbestaan.

  Ja, het gaat best lekker, maar niet heus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op 4 april 2013 heeft de staatssecretaris de Tweede Kamer toegezegd dat het planningsdocument eind mei zal komen.

  Naast waarheidsvinding lijkt de Tweede Kamer nu ook voorzichtig aandacht te gaan besteden aan de 'transformatie' naast de transitie.

  Hopelijk gaat de Tweede Kamer eindelijk het licht zien, en wordt het huidige disfunctionele systeem met de bekende 'ketenpartners' definitief ontmanteld.

  Vele kinderen en ouders wachten met smart op een deugdelijke herbeoordeling van hun dossier, en op een herbeoordeling van het rechterlijk oordeel dat werd gegeven op basis van leugens en verzinsels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drs. N.J.M.Mul6 april 2013 om 16:41

   Geachte reactiegever:

   Uw idee van 'herbeoordeling dossiers' is gewoonweg fantastisch!

   Juist als écht die 'ketenpartners' ontmanteld worden zou het een goede zaak zijn als ALLE jeugdzorg-dossiers eens door échte deskundigen herbeoordeeld gaan worden. Het zou daarom ook een goede zaak zijn eens OUDERS bij de transitie te betrekken.
   Probleem: de officiële ouder-vertegenwoordiging (die het www.lcfj.nl zou moeten zijn, maar in die club zitten alleen nog maar min of meer beroepsbestuurders die zelf aan het zakkenvullen zijn en waar inhoudelijk NIETS van vernomen wordt...) is geheel monddood gemaakt. Misschien laat de St. KOG (zie link hier naast) wel wat van zich horen.....

   Is misschien een oproep tot het instellen van 'Herbeoordelingscommissie Jeugdzorg-dossiers' een idee wat zou helpen??
   (Ouders/ gegadigden MELDT U!!)

   Nico Mul

   Verwijderen
  2. ''Hopelijk gaat de Tweede Kamer eindelijk het licht zien''

   Ik bewonder uw optimisme,maar of er in de duistere Tweede Kamer ooit het licht zal doorbreken,waag ik toch te betwijfelen.Daar zijn ze te ''licht'' voor.

   Verwijderen