vrijdag 19 april 2013

Blokkaderecht voor pleegouders

Zijn pleegouders dan ortho-pedagogen?... Neen, maar toch hebben pleegouders het stràks voor het zeggen, door BJZ geïnformeerd, dus vals geïnformeerd!

Uitzending Een Vandaag

In EenVandaag.nl van 18 april 2013 was te horen dat pleegouders afhaken als zij niet beter gehoord worden door de gezinsvoogdij, en daar is dus aan gewerkt met blokkaderecht, ook al is het belang van het kind terug te keren bij gewone leerzame ouders, temeer omdat dit het belang van het kind voor later is (identiteitsfase zijn afkomst kennen).Zie:
http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/45547/als_pleegouder_moet_je_veel_in_je_mars_hebben

Het is dus voor BJZ van belang om pleegouders als vriendjes te houden en dus vals voor te lichten over welke "knel" er was in het gewone gezin, want de kreet "kind in de knel en dus jeugdzorg" is te vaak onzin en niet gediagnosticeerd!

Wanneer BJZ beter zou leiden tot diagnose, dan komen er veel pleegplaatsen vrij omdat vele kinderen terug kunnen, zoals in Zeeland: https://www.youtube.com/watch?v=F6Dthj9XBLU na 04:19 en na 09:29 minuten!
Er wordt verkeerd gebruik gemaakt van pleegouders.

Sprokkerreef

Sprokkereef (JN) betwiste in die uitzending dat gezinsvoogden (soms onterecht 'voogd' genoemd) zich arrogant gedragen, maar advocaten, wetenschappers en ouderondersteuners weten wel beter: wat het bestuur van jeugdzorg denkt is niet de toch negatievere praktijk!

Sprokkereef (van BJz en Jeugdzorg Nederland) en daar tegenover een advocaat na 0:44 minuten op:
https://www.youtube.com/watch?v=JSUr2xxTDJg ... en wat zegt die professor... let even op!

Het is toch vreemd dat Sprokkereef beweert dat gezinsvoogden vaak werken aan snel terugplaatsen, terwijl gezien wordt dat dit jaren kan duren, zonder een echte diagnost (arts of psychiater of orthopedagoog) gezien te hebben, of enige passende therapie verkregen te hebben!

Wakker worden!

Geloven al die rechters dat nu echt, als advocaten aan de Eerste Kamer een brandbrief schrijven op:
http://www.peterprinsen.nl/HERZIENINGOTS.OPENBRIEFEERSTEKAMER.htm  ?-Ik hoop dat vele rechters wakker worden!

Wanneer ook wetenschappers rapporteren dat er zwaargewichten (diagnose-stellend het kind ziend) ín de ingang dienen te komen, specialisme, dan is jeugdzorg met sociaal werksters als jeugdzorgwerkers in de ingang (BJZ/AMK/CJG) volstrekt ONVOLDOENDE en in strijd met het recht van het kind op hoogwaardige gezondheidshulp op psychologisch gebied, en een OTS of UHP hakt er echt in bij een kind, dus is kwaliteit nodig... maar dat ziet de politiek niet, want ze horen te weinig ouders!

T

3 opmerkingen:

 1. Het lijkt er op dat pleegouders worden verward met adoptieouders!

  Over tijdenlijke opvang hoor je weinig of niets.

  De pleegouders lijken ook het idee te hebben dat pleegkinderen blijven als ze eenmaal komen, maar de wet zegt zo snel mogelijk terugplaatsen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. U heeft het vast wel gehoord:

  "Het kind in de knel wordt in een perspectief biedend pleeggezin geplaatst".

  Waar komt dat 'perspectief' vandaan? Is dat een hoogstaande eis waaraan pleeggezinnen moeten voldoen? Nee! Doch.....

  Een pleeggezin geeft BJZ 'perspectief' wanneer een kind daar lang gestald kan worden, want BJZ krijgt met de negatieve optie gefinancierd:
  BJZ krijgt zijn geld niet op basis van effectieve hulpdoorverwijzing, maar d.m.v. aantal Uithuisplaatsingen.

  Daar ligt dus het perspectief van BJZ: geld.

  Het biedt dus géén perspectief aan het gezin:
  http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/45547/als_pleegouder_moet_je_veel_in_je_mars_hebben
  ...Dat wordt waargenomen, maar niet erkend door de politiek!

  Aan sommige ouders worden het LEUGEN-verhaal voorgehouden om een formulier te ondertekenen waarin ze akkoord gaan met 'perspectief biedende plaatsing' met het argument: "dan is er opvang voor uw kinderen als u iets overkomt"... of iets dergelijks...
  Ouders gaan dan in feite blind en voor de gek gehouden akkoord met gewoonweg 'afstand doen van hun kind'. (Daar komen ze dan vaak, tot hun verdriet en woede, later pas achter.)
  Dat zijn bespelende, SCHANDALIGE praktijken van BJZ.
  De term 'kinderhandel' dan wel 'kinderroof' komt bij U bovenborrelen....

  Het kind komt juist in de knel door het geld-opleverende Uithuisplaatsen, weg uit zijn vertrouwde omgeving, en dat zonder enige diagnose. BJZ indiceert alsof ze arts zijn, maar zijn het niet!

  We bieden 'perspectief', maar aan onszelf, is dus de leus van BJZ.

  Voor ouders is het 'perspectief': langdurig het kind kwijt aan geldopleverende UHP. Kwijt aan een pleeggezin, beschreven op http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/45547/als_pleegouder_moet_je_veel_in_je_mars_hebben

  De moeite waard om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gemiddelde UHP-duur: 4 jaren (tot 18+ worden).
  Daarna wordt het kind op straat gezet.

  Doyle e.a. bewezen dat dergelijke pleegkinderen een grote kans maken hun school niet af te maken, aan de drugs geraken, tienerouder worden... toch een perspectief!

  72% van de OTS-sen bleek niet effectief te zijn geweest na 2 jaar ('909 zorgen', NW Slot et al.). Dat zegt wat over de inzet om snel terug te plaatsen... zonder diagnose lang in UHP behouden... Dat levert perspectief$$$$$.

  BeantwoordenVerwijderen