maandag 22 april 2013

Kindermishandeling in de markt zetten en laten sponsoren: de nationale sport?


Er zijn teveel instellingen die geld verdienen aan het merk 'kindermishandeling'. Niet door hulp te bieden aan ouders en kinderen, maar door voor dat geld workshops kindermishandeling te geven of trainingen in de meldcodes.

http://www.augeo-foundation.nl/nl/nieuws/goede-doelen-organisaties-ondersteunen-scholen-bij-aanpak-kindermishandeling


"Alle ruim 8.000 scholen in Nederland voor het primair en speciaal onderwijs krijgen 10 en 11 april een speciale brief. Een brief van Stichting Kinderpostzegels Nederland, Augeo Foundation, The Next Page en Veiligheid.NL.

De gezamenlijke goede doelen organisaties willen alle leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders in ons land ondersteunen bij de aanpak van kindermishandeling. En bieden scholen online Meldcode-scholingspakketten aan."

http://www.stichtingsstk.nl/sponsoren.html


Werkwijze


Een programma met lokale sponsoren om nog meer 'voetvolk' in te zetten om nog meer geld te verdienen voor het nationale kindermishandelingssysteem.
"Betrokken professionals, zoals trainers, coaches en sportonderwijzers hebben een bepaalde band met hun kinderen waar zij mee werken. Zij zijn de aangewezen personen om eventuele gevallen van kindermishandeling te signaleren. Een training/workshop in het vroegsignaleren van kindermishandeling is voor deze mensen dus onmisbaar. De stichting verzorgt deze training/workshop om professionals en vrijwilligers om te leren gaan met het protocol voor vroegsignalering."


Signaleren straks een nationale sport?

Langzamerhand is het een soort nationale sport geworden om kindermishandeling te signaleren en te melden, misschien kunnen we er een Olympische discipline van maken?

Ook Amsterdam met het OKA-beleid bij kraamvrouwen en op scholen is alleen maar bezig met het in de markt zetten van 'kindermishandeling' en het sponsoren van de organisaties die zich daar voor een living mee bezig houden. Dat is heel wat anders dan hulp bieden aan kinderen en gezinnen.


Anoniem

5 opmerkingen:

 1. Gevolg: leegloop in de beroepen waarvoor de Meldcode geldt. Niet voor niets is er een tekort aan leraren en dat wordt steeds erger.

  Advies aan ouders: vlucht nu het nog kan, vraag asiel in het buitenland. Erger dan hier in Nederland is bijna niet mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U heeft helemaal gelijk wat betreft de tekorten aan leerkrachten. In mijn woonplaats zijn er velen die ontslag hebben genomen, in de ziektewet zitten / overspannen en bang voor de veiligheid van eigen kinderen. De overlopers die er nog werken zijn duidelijk gehersenspoeld en hebben daar ook geen moeite mee. De meeste zijn al afkomstig van jeugdzorg, denk aan de samenwerkingsverband in vele gemeentes/leerplicht. Daar praten ze over plusklassen waar jeugdzorgmedewerkers werkzaam zijn om kinderen een negatief verslag mee te geven voor de school waar ze als probleemkinderen of nog erger, zorgleerlingen bestempeld zijn.
   Vandaar dat het onderwijs onder maat is in NL, ver onder de maat.
   Als de regering ons een flinke levenslange vergoeding zou meegeven voor alle leed die ze ons hebben aangericht dan ben ik niet de enige die morgen al vertrekt.

   Verwijderen
 2. M.a.w. elk 'signaal' is verdacht,

  en als elke 'professional' gaat zoeken naar bevestiging van een vermoeden,

  i.p.v. naar wat er EVENTUEEL echt aan de hand is,

  zullen nog vele gezinnen ten onrechte ontwricht worden voordat de Nederlandse overheid bij zinnen komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .... En elk signaal is welkom.
  .... Elk signaal kan mooi verdraaid worden!
  .... Elk signaal kan dus leiden tot beschadigen van het kind door insinuerende jeugdzorg, onprofessioneel niet via diagnostiek een dwangtraject insturen, dat de psyche en het zelfbeeld van het kind zal schaden, met mooi grote kans op seksueel misbruik (Samson), grote kans op tienerouder-worden, drugsgebruik, criminaliteit, en wel 3 x normale kans!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De geestelijke kindermishandeling door scholen is al VELE JAREN aan de gang. Mijn ogen gingen hiervoor open toen mijn dochter (1985)de leerplichtige leeftijd had bereikt, in combinatie met een t.v. uitzending die ik zag waarin de ambassadeur van Duitsland zich verwonderde over het feit dat van generatie op generatie de haat tegen de Duitsers in NL zo constant bleef: Het antwoord daarop wist ik: Mijn dochter kreeg op de lagere school jaar op jaar les over de tweede wereldoorlog in NL.: De juffrouw van groep acht had zelfs een boek met de namen van alle omgekomen Joden en drong erop aan dat de kinderen hier steeds in keken. De film "Schindlers list" werd ZONDER OVERLEG MET DE OUDERS getoond aan de kinderen van groep acht. Wat was ik boos toen ik zelf naderhand die film op de t.v. zag: Hiervoor waren die kinderen destijds nog veel te jong.
  Voorts moesten de kinderen constant boeken lezen over drugsgebruikende kinderen, zoals het boek "Het verrotte leven van Floortje Blom", van Yvonne Keuls naar ik meen. Het ging maar door: Probleem "literatuur"op probleem "literatuur".

  NATUURLIJK moeten jongeren worden ingelicht over WO II en over de schadelijke gevolgen van drugs, maar deze overlading op die jonge leeftijd, kinderen op die leeftijd daar zo VOORTDUREND mee belasten: Voor mijn gevoel betrof het hier volwassenen (leerkrachten) met complexen die ze probeerden over te brengen op deze kinderen.

  Dan met Pasen ook zo leuk, werd ieder jaar het lijdensverhaal van Christus uitgekauwd; ik merkte aan mijn dochter hoe het haar allemaal bedrukte. Realiseerde me: "Het is voorjaar, de zon schijnt, gezellig Pasen met eieren, waarom altijd weer die schaduw daar overheen leggen?"

  Laat kinderen kinderen zijn en probeer weer contact te krijgen met het kind wat je zelf ooit was.

  BeantwoordenVerwijderen