woensdag 24 april 2013

Beroepscode vaag en onzinnig

Jeugdzorg blijft 'pseudo'-deskundig

We hebben op deze blog reeds artikelen gezien over die Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker, en die is vaag en onzinnig en als een smoesje zo onwerkelijk.

Deze zet van beleidsmakers (om professioneel te gaan werken in de jeugdzorg/beroepscode), die door de BJZ-lobby zijn gehersenspoeld en voorgezegd, is ook ouders (en waarschijnlijk ook rechters) te misleiden. Het is weer een ontkennen dat kinderen recht hebben op diagnostisch deskundigen.

Het is al vreemd en bedroevend dat jeugdzorgwerkers zich 'specialist' zijn gaan noemen, ondanks dat ze geen academische of menswaardige kwaliteiten hebben, nu "ik ben professional" door sommigen doorzien is als "ik ben broodverdiener". De suggestie van 'professional' als pseudo-deskundig is doorzien.
 
Zogenaamd niet meer Jeugdzorg

Al die nieuwe namen voor de jeugdzorgwerker, die tegenwoordig opduiken rond de transitie jeugdzorg, suggererende namen voor een beroepsgroep die dan zogenaamd niet meer in BJZ werkt, suggereren, maar worden doorzien. De behoefte te suggereren dat een sociaal werker een (sociaal) huisarts zou zijn of een K&O-adviseur, een mentor op school of een laagdrempelige 'specialist' bewijst reeds dat men anderen wenst te bespelen. Dit is geen heldhaftig vertoon!

Internet maakt dat de aaanstaande vorm van CJG en gecertificeerde instellingen als jeugdhulp of onder welke nieuwe naam ook, sneller zal worden geopenbaard als onzinnig en ondeskundig en strijdig met de WGBO, het recht op gezondheidszorg ook voor kinderen, en geen lang leven is beschoren.

Ze voelen zich zó belangrijk

Al die bestuurders van gemeenten voelen zich belangrijk, nu ze mogen napraten wat hen voorgezegd is door of via BJZ en Jeugdzorg Nederland. Maar het zal doorzien worden na korte tijd! De Wet op de jeugdzorg heeft maar 10 jaar kunnen bestaan. De CJG's worden ook al nauwelijks bezocht voor lichte hulp- of informatieve vragen.

Jeugdzorg is geen gezondheidszorg, en is de ingang tot gedwongen maatregelen, ondeskundig en bemoeizuchtig, insinuatief! Het houdt kinderen weg van optimale zorg!

T

1 opmerking:

  1. Niet alleen de beroepscode is vaag en onzinnig,
    de hele werkwijze van BJZ is vaag en onzinnig.

    M.i. sluit de beroepscode daar mooi bij aan.

    Ron V

    BeantwoordenVerwijderen