maandag 1 april 2013

Demonstratie tegen Jeugdzorg op 31 maart 2013http://youtu.be/ACzFopbNm9c

Turken demonstreren in Rotterdam tegen Jeugdzorg 


Honderden mensen zijn zondagmiddag de straat opgegaan om het Rotterdamse Afrikaanderplein te demonstreren tegen Bureau Jeugdzorg. Volgens de Turkse organisatoren van het protest zijn honderden families ten onrechte verscheurd door het beleid van de instelling.

De actievoerders op het plein droegen spandoeken met opschriften als ''Nederlandse regering: Stop met het schenden van kinderrechten''. Volgens de politie verliep het protest zonder bijzonderheden. ''We hebben geen aanhoudingen verricht'', meldde een politiewoordvoerster.Wel sommeerden de aanwezige agenten een man om een vlag te verwijderen die hij ‘’vrij hoog’’ met stenen had opgehangen aan een gebouw. De politiemensen vreesden dat de stenen in het publiek zouden belanden.

Grimmig

Getuigen melden dat de menigte boos reageerde toen de vlag werd verwijderd. De sfeer werd even grimmig toen actievoerders boze leuzen scandeerden, maar de situatie escaleerde niet. De politie hoefde niemand aan te houden.


De demonstratie was georganiseerd naar aanleiding van de commotie over het pleegkind Yunus. Het Turkse jongetje werd toen hij vijf maanden oud was weggehaald bij zijn biologische moeder, die toen in Nederland woonde. Sindsdien woont hij bij een lesbisch stel.


 

3 opmerkingen:

 1. Wat is dit voor een waardeloze rapportage van Rijnmond...over de demonstratie zelf inhoudelijk hoor je hoegenaamd niets...wel over dat de demonstratie ordelijk is verlopen...alsof dat het belangrijkste is.
  Kennelijk wèl voor Rijnmond,met een video waar meer politieagenten te zien zijn dan demonstranten.
  Waardeloze club die Rijnmond,erg gezagsgetrouw,zoals vele reguliere media.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede teksten lees ik weer. Ik denk dat het nu tijd is om de krachten te bundelen en de Nederlandse regering, die verantwoordelijk is voor dit " kinderhandel beleid " voor het Europese hoof te dagen. Wij inwoners van Nederland moeten dit niet meer nemen. Nu doorpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En Rijnmond heeft zelfs besloten dat er geen reacties op dit nieuws meer kunnen worden geplaatst(voor redenen zie persbericht).
  Het z.g. ''fatsoenlijke'' Rijnmond'' heeft kennelijk niet in de gaten dat zij als 5e en controlerende macht indirect aan het handje van het machtsmisbruikende Jeugdzorg loopt.

  opa

  BeantwoordenVerwijderen