dinsdag 23 april 2013

Blauwe plekkenmeter op school!

http://www.augeo-foundation.nl/nl/nieuws/landelijke-belactie-voor-betere-aanpak-kindermishandeling-op-scholen

Staatssecretaris Martin van Rijn is enthousiast over de inspanningen van The Next Page om alle basisscholen te bellen.

Van Rijn: “Elk kind dat slachtoffer wordt van kindermishandeling is er één teveel. We moeten doen wat we kunnen om het te voorkomen, zo vroeg mogelijk te signaleren en zo snel mogelijk te stoppen. De meldcode – vanaf 1 juli wettelijk verplicht – is een belangrijke stap in de aanpak van kindermishandeling. Daarmee hebben leraren een heel concreet stappenplan in handen dat hen helpt om snel de goede acties te ondernemen als zij vermoeden dat een leerling is mishandeld. Elke leraar kan nu heel concreet bijdragen aan de aanpak van kindermishandeling.” 

Op de site van Next page staat het volgende:

http://onderwijsenkindermishandeling.nl/landelijke-belactie-voor-aanpak-kindermishandeling-op-scholen/

‘Blauwe plekkenmeter’ 

Tijdens de belactie worden de scholen geïnformeerd over zowel de Wet Meldcode als over de scholingsmogelijkheden die The Next Page biedt op dit terrein. 

Mariëlle Dekker, algemeen directeur van de Augeo Foundation en initiatiefnemer van The Next Page: “Wij zijn de e-academy op het gebied van trainingen over de aanpak van kindermishandeling. Met onze online trainingen leren de leraren alles wat ze moeten weten over het signaleren van en het omgaan met kindermishandeling.  

Van ‘kun je aan een blauwe plek kindermishandeling herkennen?’ tot ‘hoe ga je dan met ouders in gesprek als je je zorgen maakt over een kind?’. Uit onderzoek naar het effect van onze cursussen weten we dat deze in korte tijd veel opleveren: beroepskrachten volgen de procedures beter, stellen meer en betere vragen aan ouders en kinderen bij opvoedzorgen en melden kindermishandeling beter bij de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling.”

Redactie Jeugdzorg Dark horse: Het moet niet gekker worden. Een blauwe plekkenmeter??? Is de leerkracht van school een (kinder)arts of een hematoloog? Onze dochter heeft heel snel blauwe/rode plekken. Toen ze nog wat kleiner was, durfde je in de zomer niet met haar naar buiten met een korte broek. Haar benen zaten soms onder de blauwe plekken. Een kinder-hematoloog in het ziekenhuis heeft haar toen onderzocht. Het was een vervelend onderzoek voor onze dochter (veel buisjes bloed), maar er kwam wel uit dat ze een afwijkend bloedstollingsbeeld heeft. De verlengingstijd duurde langer, dat heet COL/EPI en je kunt er niets aan doen. Het betekent in het kort gezegd: snel blauwe plekken krijgen als je je stoot. Ze heeft vasculaire ontstekingen, vandaar de rode plekken. Als ik mij stoot heb ik ook direct een flinke blauwe plek, net als mijn moeder. Het zal dus wel erfelijk zijn. In de zomer ravotten, spelen en vallen kinderen veel vaker. Ze dragen dan korte broeken, korte mouwtjes, en met de meldingshysterie rondom kindermishandeling is het al snel bingo en kunt u een AMK melding verwachten deze zomer. Ik wens u een prettige zomer!  

Update: Afgelopen woensdag 22 januari 2014 waren mijn man en ik met onze dochter weer bij de kinder-hematoloog. Onze dochter heeft vasculaire ontstekingen (purpura) en door de kindermishandelinghysterie die over ons land waait (en het amateuristische prutsniveau van Jeugdzorg), is het beter om onder een specialist te lopen.  Het is van de zotte, maar als je eenmaal met jeugdzorg in aanraking bent gekomen let je gewoon op dit soort zaken. Onze dochter wordt de komende maanden verder onderzocht door een immunoloog.

Purpura van Henoch-Schönlein


Ranada van Kralingen

7 opmerkingen:

 1. Die van mij klimmen in bomen, en hebben dus vaak blauwe plekken.

  Oei, oei.

  Vooral als elke dwaas onbezoldigd opsporingsambtenaar wordt vanaf 1 juli a.s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ## De meldcode – vanaf 1 juli wettelijk verplicht – is een belangrijke stap in de aanpak van kindermishandeling. ##

  Hoort hier ook de mishandelingen aangericht door Jeugdzorg Instellingen, rechters die daar hun toestemming voor geven, scholen waar kinderen gemarteld (geestelijk als fysiek) worden door leerlingen en schoolpersoneel, de sportschool waar kinderen weleens blauwe plekken oplopen etc. etc.

  Nu doen ze het toch weer, nu doen ze het toch weer! Bagatelliseren van de echte probleem > Mishandeling door Jeugdzorg en de Instellingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een héééél slecht idee. Omdat jongeren onder de acht jaar nog wel eens in het belangstelling willen staan. Dan kunnen nog weleens de verkeerde beschuldigingen worden geuit.  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem aan dat met de 'The Next Page' cursus het geheel overbodig is om eerst arts (6 jaar), dan te specialiseren tot kinderarts (6 jaar) en dan ook nog aanvullende opleiding en ervaring te verwerven als specialist in kindermishandeling...

  Met de 'e-academy' cursus van enkele uren kan men dit specialisme ook bereiken....?

  WAANZIN... dit plan/deze tendens. Heeft de Staatsecretaris enig benul over welk vak hij zich uitlaat? Is hij ook een politicus die Staatssecretaris geworden is 'omdat hij geen verstand van zaken heeft' (dit was ooit een aanbeveling voor J.Wallage om Staatssecretaris te worden van sociale zaken....!!)

  De 'beschuldiging' kindermishandeling kan men slechts echt hard maken na een deskundig oordeel van een kinderarts, die dit als super-specialisme heeft!

  Hiervan schijnen er cica 7 van in Nederland te zijn...
  Tijdens mijn studie tot basisarts aan de Radboud Universiteit werd mij geleerd dat er vele zaken zijn waar de alarmbellen dienen af te gaan bij een arts. En er zijn vele schijnbare tekenen van 'kindermishandeling' die het absoluut niet hoeven te zijn.

  Dit vergt specialistische aandacht en NIET het oordeel van iemand met een e-academy cursus!

  Van welke ouders hebben leraren de toestemming gegeven zich te gaan bezig houden met (medische)diagnostiek? Hoe rijmt dit zich met de WGBO?

  Drs. N.J.M.Mul, arts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps al onze kinderen maar van sport afhalen, ze zouden zich eens kunnen bezeren.
  Wil ook niet meer dat mijn kinderen gaan ravotten buiten in het park.......stel je voor ze lopen wat schrammen op.
  Zijwieltjes van de fiets ook maar weer monteren tot ze 18 zijn.
  Schaatsen op marktplaats.

  Het leven zit vol blauwe plekken.
  Dus alle kleding voorzien van stootkussens, valbeschermers.

  Wat een idioterie zeg..................

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh, die zijwieltjes NOOIT aan de fiets monteren: Kinderen vallen dan juist eerder als ze de bocht nemen (= echt waar)en dan heb je....weer blauwe plekken. Gewoon tot hun achttiende achter hen aan blijven lopen en hun zadel aan de achterkant blijven vasthouden terwijl zij trappen (op weg naar de universiteit), want: ZONDER zijwieltjes vallen ze natuurlijk ook in het begin stadium.
   Wel grappig dit commentaar, het laat de absurditeit van alles zien!

   Verwijderen
 6. De welhaast hype om kindermishandeling, hoe ongedefinieerd ook, op te sporen, worden nog veel meer kinderen mishandeld door jeugdzorg en diens maalmolen van insinuatieve manier van opsporing en preventie.

  Er ontstaat des te meer institutionele kindermishandeling, om beperkte mishandeling te voorkomen.
  Dat is het kind bij voorbaat al met het badwater weggooien, omdat water wel eens te koud zou kunnen zijn.

  Jeugdzorg wil geld zien, dus stellen ze geen academische eisen aan jeugdzorgwerkers die mogen toeleiden tot gedwongen beschermingsmaatregelen, waar al die andere kinderen juist niet beschermd worden tegen deze onkunde en gevolg-hebbende bemoeizucht, de sfeer verpestend!

  Te veel of te weinig, mag niet, te blauw of te grauw, mag niet, te groot of te klein, mag niet, te dik of te dun, mag niet, te open of te gesloten, mag niet, te spontaan of te bedachtzaam, mag niet,...
  er is geen gewone middenweg meer waarbinnen gezinnen veilig zijn voor traumatisch handelende jeugdzorgdoetjes en jeugdzorgslungels.

  De jeugdzorg-beleidsmakers willen zonder kundigheid laaggeschoolden in de ingang die een fuik is tot uithuisplaatsen, en noemen deze fuik: "laagdrempelig".
  Mooi toch?
  Er zullen vele ouders in trappen. Geld te verdienen door jeugdzorg!

  Wat blijkt: jeugdzorg gaat zich 'specialist' noemen, sociale huisarts, SamenDoenTeams, ZAT-teams, Kind&Ouderadviseurs,..... allemaal pseudoniemen en aliassen voor laaggeschoolde ondeskundigen, amateurs die zich niet beëdigen laten op rechtszittingen voor de OTS-aanvrAgen en UHP-aanvragen.
  De rechter moet maar op geloof afgaan, toch?!!
  Politici in gemeenten worden gehersenspoeld met mooipraat. U ook?

  De diagnosten, jeugdpsychiaters en specialisten orthopedagogen worden arm door gebrek aan echte hulpvragen die doorgestuurd worden.
  Toch zou het kind RECHT moeten hebben op de WGBO-trajecten, zonder drempel en sabotage vanuit jeugdzorg.

  Doorverwijzen zou weer via de huisarts moeten, met BJZ opgedoekt!
  Echte specialisme van specialisten die diagnosticeren!
  Dat is nodig.

  BeantwoordenVerwijderen