woensdag 3 april 2013

En weer één gesneuveld...

Nadat Jeugdzorg Dark horse eind februari veel aandacht besteedde aan de
cursus Waarheidsvinding en Leugenherkenning van het bedrijf Mind Profit is
er heugelijk nieuws te melden.


http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/03/brief-aan-bamw.html

De brief van JDH aan de Raad van Toezicht van beroepsregister BAMw heeft ertoe geleid dat Mind Profit de cursus volledig heeft teruggetrokken. BAMw biedt de cursus dus niet meer aan, in het kader van de beroepsregistratie van jeugdzorgwerkers.
Inmiddels heb ik de eigenaar van Mind Profit gesproken en hij bevestigde mij dat de cursus naar aanleiding van publicatie op JDH is teruggetrokken. Hij is niet zo blij met ons....
 
Op zijn website:


http://www.mindprofit.nl/Mindprofit/Eric_Senssen.html  stelt Senssen dat hij in de leer is geweest bij Paul Ekman over Micro-expressies en Eric bij Mark McClish om leugens te kunnen herkennen door wat mensen zeggen en schrijven. Ik heb het hele web afgezocht, maar kan niets zinnigs vinden. Wie zijn zij en op welke (pseudo) wetenschap baseren zij zich?
 
Waar ik wel zinnige en onderbouwde feiten en conclusies aangaande leugenherkenning/detectie en waarheidsvinding kan vinden is op het FP Blog van Dr. Ewout Meijer


en ook op deze website vind u nuttige publicaties http://www.personeel.unimaas.nl/eh.meijer/backup/index.htm

Publicaties op beide blogs tonen aan dat er totaal geen wetenschappelijke
onderbouwing is voor leugenherkenning.

DD (Team Jeugdzorg Dark horse)


Update: 15 december 2016

Reactie Jeugdzorg Dark horse:Mijn hart loopt niet over van compassie. Als Jeugdzorg Dark horse niet op 21 november 2016 op Twitter had gewaarschuwd voor dit spel en later de deskundigen dan had mevrouw Duijzer het spel uitgerold op alle (basis)scholen in Nederland. €1.499,- per leerkracht, tel uit je winst. Nu ik lees dat mevrouw Petra Duijzer ondanks de terugtrekking van Stichting Kinderpostzegels (de subsidie is ingetrokken) toch vrolijk doorgaat met het promoten van dit spel is al mijn compassie het raam uit. http://www.meldcodespel.nl/16feb/


http://www.ad.nl/dossier-nieuws/bordspel-voor-seksuele-weerbaarheid-gevaarlijk-en-onbewezen~a72cc997/


Geachte mevrouw van Kralingen,
Zoals u weet, hebben wij twee weken geleden contact opgenomen met de Stichting Laat je horen over het spel Safe Kids. Na grondige bestudering van het spel en een gesprek met de aanvrager, hebben wij besloten dat het spel en de training niet voldoen aan onze kwaliteitseisen en het project anders is uitgevoerd dan afgesproken.

Wij hebben vervolgens de voor ons gebruikelijke procedure gevolgd, op basis van het contract. Wij hebben besloten onze subsidie in te trekken, het spel terug te halen en de getrainde hulpverleners te informeren. We hebben deze beslissing genomen, omdat het belang van kinderen bij ons altijd voorop staat.

Dit is een pijnlijke beslissing voor mevrouw Duijzer. We vragen derhalve ook úw zorgvuldigheid en compassie, ook in de communicatie en op social media.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen.

Met vriendelijke groet,

Karin Matthijsse
programmacoördinator Veilige Toekomst en Onderzoek

--------------------------------
Schipholweg 97, 2316 XA  Leiden
t. 071 525 98 19
--------------------------------

5 opmerkingen:

 1. Ha,ha ha!!!!!! Geweldig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd!

  De strijders tegen onrecht, leugens en jeugd'zorg'-waanzin zullen zegevieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Perfect Sven. Zo zie je maar weer, al is de leugen nog zo snel de waarheid i.s.m. Jeugdzorg Darkhorse achterhaalt haar wel.
  De vraag: 'Wie zijn zij en op welke (pseudo)wetenschap baseren zij zich?' Misschien toch de aanhangers van meneer Hubbart met zijn wetenschappelijke kerk?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Sven!! Goed zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ratten verlaten het zinkende schip ,duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen