zondag 28 april 2013

Een nieuwe blog: Jeugdzorg Dark horse (plus)

 
 
Jeugdzorg Dark horse (plus) 

http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/

Beste Jeugdzorg Dark horse lezers,


Wij hebben een manier bedacht waarop de blog kan blijven bestaan als een actieve site, die de actualiteiten op het gebied van jeugdzorgnieuws en beleidsmatige ontwikkelingen blijft volgen om ze van kritisch commentaar te voorzien. Zelf willen we daar niet meer dagelijks mee bezig zijn, maar we hebben iemand bereid gevonden om het werk voor het grootste deel over te nemen, terwijl wij, Ranada en Sven, als back up-team op de achtergrond beschikbaar blijven en ook zo af en toe voor een gast-artikel.

De nieuwe eigenaar/hoofdredacteur van de blog is Drs.N.J.M. (Nico) Mul, die al vele artikelen voor de blog heeft geschreven en tal van plaatsingen van ervaringsdeskundig commentaar heeft voorzien. Van hem is ook ‘Nico Mul’s link op Dark horse te vinden. De blog krijgt een kleine naamsverandering Jeugdzorg Dark horse (plus), omdat er een nieuw account zal worden aangemaakt, maar alle bestaande artikelen van de huidige blog (met de  lezerscommentaren) zullen geleidelijk aan worden overgenomen.  

We zullen zo snel mogelijk deze nieuwe account aanmaken en Nico inwerken in het beheren van de blog, m.b.t. reacties modereren, het plaatsen van artikelen en afbeeldingen. Wij hopen dat de meeste mensen die ons nu volgen de overstap zullen maken naar Dark horse plus, wat hetzelfde logo zal voeren (het paard) en voor een groot deel redactioneel hetzelfde zal blijven als nu. De specialiteit van Nico die hij in vele jaren heeft verworven als ouderondersteuner, zal aan de blog waarschijnlijk een eigen kleur geven. Maar het zou ook mooi zijn als er door ingezonden stukken van de huidige schrijvers, dezelfde diversiteit en variatie blijft bestaan die de blog op dit moment onderscheid.  

Wij zullen, hoewel we straks met andere schrijfprojecten gaan beginnen, ook hieraan bijdragen leveren. Op deze manier laten we niet iedereen opeens ‘in de kou staan’ en wie weet in welke richting dit weer zal voeren… 

Met hartelijke groeten aan iedereen,
 

Sven Snijer
Ranada van Kralingen

http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.nl/                         Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

9 opmerkingen:

 1. Helemaal top! Ben erg blij dit te horen! Yes! Darkhorse moet blijven! Al is het voor vele kinderen en gedupeerden van het onrecht!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar is iedereen heel blij mee, behalve Jeugdzorg natuurlijk.
  Goed om het stokje over te dragen, want op een gegeven moment wordt Jeugdzorg iedereen te veel!

  Nico, veel succes.
  Ik blijf ook artikelen schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, hopelijk inspireert het ouders om ook de oudere artikelen te lezen. Veel mensen die in hun wanhoop op zoek gaan, zien op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Door steeds met nieuwe artikelen geprikkeld te raken, gaan mensen ook weer dieper de materie in.

  Ik wens Nico die ik heb leren kennen als een integer mens veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Succes Nico!

  Ik zal ook anoniem blijven schrijven, aangezien ik nog chantabel ben (door jeugdzorg).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeugdzorg Darkhorse Plus....oei...oei...dat belooft wat....'opa' is van de partij.

  Drs.Mul...ik wens u, als zo'n beetje dè über-ervaringsdeskundige op het gebied van de strijd tegen de maffiose jeugdzorgorganisaties alle succes van de wereld toe.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het 'melden' van misstanden in de jeugdhulpverlening toch doorgaat. Met name omdat er per 1 juli overal een meldcode moet zijn en er veel meer valse zorgmeldingen te verwachten zijn.
  En in Amsterdam is het wachten op een stortvloed aan meldingen door de Ouder- en Kindadviseurs op scholen, de bondgenoten van de overheid en de Kinderbescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige oplossing en om vermoeidheid te voorkomen niet meer als één artikel per dag, dan hebben de lezers ook meer tijd om de aangeboden informatie tot zich te nemen en te laten bezinken.
  Bedankt Sven en Ranada en succes voor Drs. Mul!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank jullie heel hartelijk, Sven en Ranada. Het valt niet te beschrijven in wat voor behoefte jullie hebben voorzien door de plaatsing van jullie site, voor ons allemaal: slachtoffers van BJZ en hun (echte) hulpverleners. Ik noemde het bij Ranada aan de telefoon al: "De drinkplaats in de woestijn voor de dieren". De oase waaraan wij ons kunnen laven om weer verder te gaan, wetend dat wij niet de enigen zijn, wat velen van ons dachten. Het maakt ons sterker en vastbeslotener om verder te gaan met onze strijd tegen het onrecht wat ons door BJZ wordt aangedaan.
  Welkom Nico,als nieuwe hoofdman,fijn dat jullie het zo geregeld hebben! Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als nieuwe lezers danken wij Sven en Ranada en wensen Drs. Mul veel succes. Ook wij zitten er midden in en vinden het onbegrijpelijk dat dit zomaar allemaal kan gebeuren, het maakt je gek. Voor ons en vele anderen geweldig dat de oudere informatie beschikbaar blijft.

  BeantwoordenVerwijderen