woensdag 30 januari 2013

Zuivering van de Tempel


Kort voor de grote transitie reisde hij met enkele vrienden naar Den Haag. Daar trof hij in de wandelgangen van de Tweede Kamer de lobbyisten, de handelaars in Jeugdzorg met hun plannen, concepten en zag hij de inhalige opstrijkers van subsidies. Hij maakte een zweep van touw en joeg ze allemaal het huis van de democratie uit. 

Hij zwiepte de rapporten uit hun handen, gooide hun laptops en tablets op de grond en riep tegen de handelaars: ‘Weg met jullie! Neem dit alles hier vandaan, maak dit huis niet tot een marktplaats, een verkoophuis, een rovershol!’ En zijn vrienden herinnerden zich, de regels uit een oud boek waarin geschreven staat: ‘De hartstocht voor het recht en een rechtvaardige democratie heeft mij verteerd. De smadelijke en listige wijze waarop ze daar de spot mee drijven, trek ik mij persoonlijk aan.’

De Tweede Kamerleden reageerden op zijn actie en zeiden: 'Wat kun je ons laten zien, dat jou het recht geeft dit te mogen doen?' Hij antwoordde hen: ‘Kijk hier! Plannen vol leugens, roddel en achterklap. Al jarenlang verkrachting van wetten en rechten. Misleiding van rechters. Breek dit mensonterende systeem af en ik zal het in korte tijd doen herrijzen naar zijn oorspronkelijke bedoeling, menswaardig en rechtvaardig!’

De Kamerleden dan zeiden schamper: ‘Jarenlang hebben we aan dit systeem gebouwd en jij zult het in korte tijd verbeterd doen herrijzen?’ Zij keerden zich van hem af en lieten hem en zijn vrienden ongemoeid het huis van de democratie verlaten, want buiten op het plein stond een schare mensen die het met hem eens was. Weg van het volk, in de achterkamertjes van het gebouw, beraadden de Kamerleden zich samen met de lobbyisten op plannen hoe hem de mond te snoeren.

Toen de man buiten gekomen was en hij de mensen zag, werd hij met ontferming over hen bewogen, daar zij voortgejaagd en afgemat waren, want de rechtvaardige rechters hadden hen verlaten en zij waren overgeleverd aan een ziekmakend systeem.

En de man en zijn vrienden trokken vandaar het land in en onderwezen de mensen op velerlei manieren hoe zij dit systeem moesten keren. En velen sloten zich bij hen aan en gaven aan anderen door hetgeen hen verteld was.

Anoniem


                  Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

1 opmerking:

  1. Lijkt me een goeie om aan Asscher te tweeten, en dan als antwoord op zijn preek van de leek die ging over de arme Lazarus die geen toegang kon krijgen tot rijke machtige mensen.

    En aan connecties van Asscher in Den Haag, dat ze weten dat dit het antwoord is op die preek van de leek. Die is namelijk enorm bejubeld in Haagse kringen.

    Dus denk aan Rutte, Plasterk, kamerleden Ypma en Kooiman en van de Burg, en aan de belangrijkste media misschien? Het is een mooi verhaal en past precies bij die preek van Asscher.

    Mischien kun je hem ook om een antwoord of reactie vragen?

    BeantwoordenVerwijderen