woensdag 30 januari 2013

William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht


William Schrikker Groep deels onder toezicht  AMSTERDAM  

De Inspectie Jeugdzorg heeft de onderdelen jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg van de William Schrikker Groep onder verscherpt toezicht geplaatst. 

Jeugdzorg had de instelling om een verbeterplan gevraagd na meldingen van kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag in een van de pleegzorghuizen waar de William Schrikker Groep kinderen plaatste. 

 Het opgestelde plan is volgens Jeugdzorg echter niet goed genoeg: Mogelijke risico's voor kinderen onder begeleiding van de WSG worden nog steeds niet voldoende systematisch ingeschat.

Het verscherpt toezicht is opgelegd voor een jaar.

               Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

2 opmerkingen:

 1. Die hele Jeugdzorg moet onder permanent verscherpt toezicht! Stelletje amateurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.inspectiejeugdzorg.nl/documenten/Onderzoek%20William%20Schrikker%20Groep%20Onderzoek%20naar%20risicomanagement.pdf

  Het rapport bestaat uit 62 pagina’s.
  Even een zinsnede op bladzij 27 van het onderzoek.
  De inspectie constateert:
  ‘Aanvankelijk zou het onderzoek van de inspectie bestaan uit drie onderdelen, te weten een dossieronderzoek, het bijwonen van casuïstiekbesprekingen en interviews met de inhoudelijk managers en regiomanagers.

  Nadat twee onderdelen van het onderzoek hebben plaatsgevonden, heeft de inspectie genoeg informatie om te oordelen dat de WSG onvoldoende toezicht houdt en risicomanagement uitvoert op de kinderen en dat verbetermaatregelen dringend noodzakelijk zijn.’

  De rest ga ik nog lezen. Wat mij al duidelijk is, is dat het gaat om van te voren aangekondigde inspectiebezoeken! Er kan dus vooraf nog gauw even van alles in orde gemaakt worden.
  Wanneer de VWA ( voedsel en waren autoriteit) inspecties uitvoert heb ik mij laten vertellen dat ze onaangekondigd verschijnen. Kan men behoorlijk strenge sancties verwachten wanneer de zaak niet in orde is.

  Nadat in 2011 al geconstateerd was dat het bij de WSG niet klopte, kregen ze de kans in 2012 om de zaak op orde te brengen. Ondanks de veelgeprezen, door de WSG zelf ontwikkelde Deltamethode, is de zaak weer niet op orde. Ik lees in de ‘Monitor-actieplan-kinderen-veilig’ dat de WSG 2,8 miljoen euro ontvangt voor het jaar 2012/2013 om dit plan verder te ontwikkelen, zodat andere instellingen van Jeugdzorg deze methode kunnen overnemen.
  Vandaag lees ik dus, dat de WSG ook in 2013 onder verscherpt toezicht worden gesteld.
  En de ouders maar rechtszaken blijven voeren! En de rechters de WSG maar in het gelijk blijven stellen. Raar land, waar de horecagelegenheden strenger gecontroleerd worden op hygiëne, dan jeugdzorginstellingen gecontroleerd worden op de wijze waarop zij hun werk uitvoeren met kinderen/ouders.
  Maar ja, die rechters en managers van jeugdzorg met hun riante salarissen willen natuurlijk ervan verzekerd zijn dat ze veilig kunnen dineren in de reataurants.
  Y.B.

  BeantwoordenVerwijderen