maandag 28 januari 2013

Nieuwe naam, nieuwe kansen?


Sinds kort waait er een nieuwe wind door Amsterdam. Sint Pieter en zijn Socioklazen voeren het bewind over Amsterdamse gezinnen, scholen en buurten. Overal waar zich jeugd bevindt duiken plotseling Socioklazen op.  

Herkenbaar aan hun nogal opvallend uiterlijk: een uitermate brede blik, een hele grote mond, daarbij op de rug een rugzak, die uitpuilt van pedagogische- en soms nog wat extra kennis. Veelal zijn ze op zoek naar onderdak en willen daarvoor als tegenprestatie hun opvoedkunstjes vertonen.

Maar…. pas op! Klein detail: eenmaal binnen raakt u ze niet gemakkelijk meer kwijt. Ze bezitten namelijk de wonderlijke gave om van Socioklaas in Sociobaas te veranderen.  

Vanaf dat moment vindt er een transitie plaats binnen uw gezin. Sociobaas bepaalt dan, dat u moet bepalen wat er bepaald moet worden, en vervolgens bepaalt hij of u dat goed bepaald heeft of niet. In alle eenvoud, een waarlijk wonderschone nieuwe werkwijze!

Of heeft men heden het verleden opnieuw verzonnen, om hun rijkdom in de toekomst te blijven waarborgen?!
                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

4 opmerkingen:

 1. OPHEF OVER CENSUUR IN BB

  De extreme jarenlange censuur op Binnenlands Bestuur bij de columns van Erik Gerritsen, hebben afgelopen week veel publiciteit losgemaakt.

  Er zijn vragen over gesteld door Ouders Online er er zijn meerdere artikelen over geplaatst op http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/ Zoeken op censuur en/of Binnenlands Bestuur.

  Ook zijn daar talloze klachten over Erik Gerritsen en BJAA te vinden. De Jeugdzorg is ernstig disfunctioneel, dat is algmeen bekend.
  En komt in elk overheidsrapport naar voren, blijkt telkens weer.

  Maar daar mag de kritiek nooit over gaan, dan is het zogenaamd een persoon en is het niet waar. Op jeugdzorg Dark horse staan echter meerdere getuigenissen van verschillende personen over deze censuur en hoe zij geblokt worden van de site.

  Binennlands Bestuur heeft daar dus over gelogen en daar is ook een klacht inmiddels over gegaan naar uitgever Kluwer.

  Het gaat over miljardenbelangen straks bij de transitie. Erik Gerritsen misbruikt zijn positie als columnist en als RMO-lid om voor de jeugdzorg te lobbyen, alsof die niet volstrekt disfunctioneel is.

  Ook in Amsterdam is er in toenemende mate ophef over want Erik Gerritsen doet dit ook in Amsterdam.

  Klachten komen niet door, volgens Gerritsen deugen de klagers niet. Dat is het standaarverhaal.

  En als mensen hem niet geloven moeten ze maar eens op 'werkbezoek' komen. Op die manier gaat Gerritsen nooit op kritiek in en doet alsof het niet bestaat.

  Binnenlands Bestuur, de hoofdredacteur dan, is talloze malen hiervoor gewaarschuwd. Hij had de links en de bewijzen die zijn aangevoerd moeten natrekken, in plaats van critici als leugenaars en als een persoon te boek stellen.

  Daarmee is De Kluis over een grens gegaan die hem nog duur kan komen te staan. En die in steeds grotere kring ook bekend wordt. Hoe dom kun je zijn als journalistiek medium om je zo voor de karren van een uiterst omstreden bestuurder te laten spannen?

  Dat komt vroeg of laat altijd uit. Zie http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/ voor diverse verhalen en getuigenissen hierover.

  En dan te bedenken dat de overheid hard bezig is juist om tegenhoor te organiseren, om ouders te laten participeren in de plannen.

  Het is absurd om kritiek weg te censureren, te weigeren, en daarna als mensen het proberen onder een andere naam om gehoord te worden hen daar op aan te vallen.

  Zeker als je weet wat de wraak in de praktijk is van Erik Gerritsen op critici die zich met naam en toenaam noemen. Kinderen die uit huis worden gehaald, pleegouders die bedreigd worden met dat hun kinderen anders ook weg worden gehaald.

  Ouders die ineens verdacht worden van kindermishandeling, buren die Eigen Kracht aanvragen en ineens niet deugen volgens Gerritsen en plotseling vervolgd worden wegens laster omdat zij hadden gemeld over deze kinderen en Eigen Kracht hadden aangevraagd.

  Door zulke buren te beschuldigen hoopt Gerritsen dan onder de kritiek uit te komen. Er is een beerput gaande rondom deze columnist. Maar ook zo ondertussen over Binnenlands Bestuur, zie de media waar hierboven naar verwezen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stuk. Nu nog in gesprek blijven met Hilhorst, dit soort stukken kunnen best en zijn creatief. Kan hij vast waarderen.

  Je kunt ook naast Hilhorst Werner Toonders twitteren van de VVD en Otto Reuchlin, die zijn hier ook erg mee bezig al heel lang. Reuchlin heeft ook een blog daarover, schreef er al meteen over toen Hilhorst aantrad.

  Dit kunnen politici best hebben, is satire en grappig, maar niet grof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem 28 januari 2013 20:03
   "Dit kunnen politici best hebben, is satire en grappig, maar niet grof."

   Vindt u niet dat wat BJZ en consorten met ouders en kinderen hebben gedaan, nog steeds doen en blijven doen tot weet ik wanneer, niet grof was en is/zal zijn? 'Grof' is eigenlijk nog te mild.
   Maar ik begrijp uw punt.

   Hilhorst heb ik gevolgd bij Pauw&Witteman, hij is nog maar een groentje hoor. Als invaller van Asscher hoop ik niet dat Hilhorst ook zo'n loze zakkenvuller wordt met mooie kreten om door te stromen naar het koninkrijk der lafaards en beulen. ook daar komen we snel achter.

   Verwijderen
 3. Ja, absoluut mee eens dat wat BJZ doet het allergrofste is. Helaas zitten deze BJZ's echter helemaal ingekapseld in maatschappelijke- en machtsstructuren, waar mensen geen flauwe idee hebben van de misstanden.

  Vooral ook omdat de BJZ's dat om het hardst ontkennen. Daar doet men net alsof het om critici gaat die gek zijn.

  Nu is het de kunst - heel moeilijk, maar toch - om daar begrip voor te blijven opbrengen, te blijven uitleggen. Niet de strijd aan te gaan met deze mensen, want dan gaan alle deuren dicht. Zij kunnen er ook niets aan doen dat ze zo worden voorgelogen.

  Elke keer weer aantonen, met bewijzen komen. Maar in gesprek blijven met wethouders vooral als die zich redelijk opstellen, zoals Pieter Hilhorst nu doet.

  Het is ook belangrijk om je te realiseren dat in die systemen ook tegenkracht zit, ook daar zijn mensen die hierop wijzen en bijvoorbeeld op de ervaringsverhalen op deze site wijzen.

  Ja, Hilhorst is een groentje, maar dat heeft een belangrijk voordeel. Hij is nog niet verpest door de macht, zoals Asscher al wel was op het einde.

  Zijn intenties zijn goed, hij heeft wel een enorm netwerk onder politici en hij is intelligent. Het was zeer sportief om de aandacht van al zijn volgers op Jeugdzorg Dark Horse te vestigen door de open brief aan hem te retweeten. Reken maar dat hem dat in het stadhuis niet in dank wordt afgenomen.

  Realiseer je dat hij net nieuw is en de beste intenties heeft en ook niet kon weten waar hij in stapte en hoe al die mooie verhalen nieuwe plannen over Jeugdzorg, gewoon niet waar zijn.

  Dat is voor hem ook een hele ontdekking. En ook dat zijn ambtenaren vaak geen frisse rol spelen bij klachten over BJAA. Zo makkelijk is dat allemaal niet en dan toch kritiek retweeten, getuigt echt van lef.

  Te vriend houden, waarderen zulke zaken. Dat is echt belangrijk als je dingen veranderd wilt hebben moet dat nu eenmaal via wethouders en gemeenteraden. Anders heeft strijden voor veranderingen geen zin.

  BeantwoordenVerwijderen