woensdag 23 januari 2013

Galg en rad

http://www.telegraaf.nl/watuzegt/waturaakt/21239103/__Galg_en_rad__.htmldoor Jos van Noord

AMSTERDAM -  

Het bovenmaatse staatsapparaat zit de opvoeding van onze kinderen in de weg. 

Aan het opvoeden van hun kinderen komen Nederlanders helemaal niet meer toe door hun veel te grote en te inhalige overheid.

Wanneer moet je je kinderen opvoeden als je vast zit in een 24-uurs economie, die van de minister moet doorgroeien naar 48 uur per etmaal? Dat vraagt Nederland zich met het de handen in het haar af.

Conclusie: wij werken hier in continudienst uitsluitend nog voor de overheid, dus dan moet de staat onze kinderen maar opvoeden, te beginnen in de opvang. Wij mogen niks zelf, alleen op het toilet zitten wij, vooralsnog, zonder directe controle van de overheid. Wij mogen nog geen boompje omzagen, zelfs geen schuurtje bouwen, nog geen stekker mogen wij aanzetten. Waarom moeten wij dan opeens wél zelf onze kinderen opvoeden?

Als bange muizen moeten wij steeds harder lopen in de tredmolen van de economie, zodat we onze aldoor uitdijende staatsschuld inhalen. Maar ondertussen mogen we maar 30 km per uur, voor onze veiligheid, terwijl heel Azie ons met 230 km voorbij raast, met hun opgevoerde tuk-tuks. Alle overheidsbalast, die wij dagelijks moeten meetorsen, kennen ze daar niet. Ook de fiscale uitmelkerij niet. De Koningin moet maar eens goed rondkijken in Brunei. Eén baas, géén belasting, gratis onderwijs en gezondheidszorg. Dus enkel zonnige gezichten. Ja, maar die lui hebben olie! Hadden wij dan ooit geen aardgas?

Ouders, zo mailen velen mij, hebben alleen nog maar tijd om te werken en nu veel jongeren door gebrek aan opvoeding ontsporen, hebben de ouders het gedaan! Misschien moet minister Plasterk eerst eens op zoek gaan naar een werkbare maatschappelijke strategie. Want uit alles blijkt dat de overheid die niet heeft.

De overheid óvervraagt z'n burgers, is te groot en dus te duur, breidt z'n macht aldoor uit, vraagt steeds meer en gunt ons geen eigen bestaan meer, waardoor ouders zich aangemoedigd voelen hun kinderen te verwaarlozen.

Veel lezers mailen mij dat de overheid zelf z'n verantwoordelijkheid maar eens moet inzien. Of het nu gaat om eigenhuizenbezit of het buitenshuis werken door beide ouders, de overheid haalt ons hiertoe over onder economische voorwendsels, maar als het maatschappelijk averechts uitpakt, hebben wij het gedaan!

"Tijd voor een nieuwe belastingopstand", mailt mij Victor Klein, maar daar moet Heidi Nijhof niets van hebben: "Van onze ministers moeten wij alle regels aanvaarden en zonder morren alle indirecte heffingen en directe belastingen betalen. Het enige wat wij nog mógen, is berusten."

Vooruit, dan maar zonder opvoeding. Groeit volgende generatie, in Plasterk's naam, maar op voor galg en rad!
                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten