vrijdag 25 januari 2013

Slachtoffer van de censuur van JeugdzorgHier nog een slachtoffer van de censuur op de site van Binnenlands Bestuur. Ik ben docente op het beroepsonderwijs in Amsterdam en beschreef hoe scholen balen van het disfunctioneren van BJAA. Dat was tegen het zere been want Erik Gerritsen is nu juist bezig met een groot offensief om scholen bij zijn plannen te betrekken en om daar gezinsvoogden (de zogenaamde 'sociale huisartsen') neer te zetten.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/03/docent-over-bureau-jeugdzorg-amsterdam.html

Telkens weer doen Erik Gerritsen en Binnenlands Bestuur alsof alle kritische reacties van 1 persoon komen. En ondertussen blokkeren ze vele IP-adressen en verwijderen ze voortdurend kritische reacties. Vooral als die reacties gevaarlijk zijn voor BJAA, dus nu moeten ze niets van docenten hebben die verontwaardigd reageren.

En er is BJAA veel aan gelegen om kritiek uit de lucht te halen enerzijds met censuur en anderzijds met de leugen dat het slechts om een criticus gaat. Deze hoofdredacteur, Eric vd Kluis, is geen zwaargewicht. Hij is tijdelijk ingevallen door allerlei interne veranderingen bij Binnenlands Bestuur en kan het journalistiek niet aan. Weet niet wat hij met de jeugdzorg moet, doet daar geen onderzoek naar, zet er geen journalisten op.

In plaats daarvan laat hij de oren hangen naar Erik Gerritsen, zoals zoveel mensen in de ambtenarij. En die zegt dan dat er maar één grote vijand is, want op die manier probeert hij de kritiek te ontzenuwen. En ondertussen blokkeert Binnenlands Bestuur steeds meer mensen, schoffeert ze zelfs, de hoofdredacteur doet valse beschuldigingen die hij niet hard kan maken. Hij liegt over het feit dat hij heel veel reacties weg censureert, dat het helemaal niet één persoon is.

Inderdaad, typische jeugzorgpraktijken. Liegen en bedriegen en klachten daarover onderdrukken door de klagers zwart te maken. Het is te hopen dat uitgeverij Wolters Kluwer ingrijpt, want het is natuurlijk schandelijk gedrag voor een hoofdredacteur om je zo partijdig op te stellen. Vermoedelijk komt dat dus door de inhoudelijke zwakte van deze man. Hij voert de agenda van Erik Gerritsen uit en heeft het niet door.

Een klachtenbrief naar Wolters Kluwer (de Raad van Bestuur) kon wel eens helpen. Een link van het verhaal van oma en mij en misschien melden zich nog meer slachtoffers als ze dit tenminste zien, naar alle volgers van Erik Gerritsen zou ook een goed idee zijn. Want hij twittert zelfs voortduren dat hij slechts een criticus heeft, een stalker noemt hij dat, en dat de kritiek dus absoluut niet serieus te nemen is.

Over echte namen en mailadressen, als Binnenlands Bestuur voortdurend censuur uitoefent dan is daar het automatische gevolg van dat mensen toch proberen te reageren maar dan onder een andere naam. Dat heeft men dus aan zichzelf te danken, dat krijg je nou van censuur.

Bovendien is het gewoon toegestaan, er is geen identificatie op de site van BB. Er zijn geen duidelijke regels voor de reacties. Dus het is niet belangrijk om op al die onzinargumenten van Binnenlands Bestuur in te gaan. Ze verzinnen steeds wat anders, nou ja 'ze'. Erik Gerritsen vermoedelijk en deze Eric van de Kluis voert dat gewoon uit. Typisch jeugdzorg en hoe men iedereen manipuleert en alles bij elkaar liegt in het ontkennen van kritiek en klachten.

Docente
                                      Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse

5 opmerkingen:

 1. Ik zou graag het adres willen hebben van Wolters Kluwer (Raad van Bestuur)als het enigzins mogelijk is.
  Ik wil graag een klachtbrief schrijven en als het aan mij ligt worden ze daarmee overspoeld.

  Oma/Moeder/Docente

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is het adres van Kluwer, dat is het onderdeel van Wolters Kluwer waar Binnenlands Bestuur onder valt.

  Locatie: Zuidpoolsingel
  Zuidpoolsingel 2
  2408 ZE Alphen aan den Rijn
  T: (0)172 466 633
  F: (0)172 475 933

  Ik weet niet of Kluwer ook een eigen raad van bestuur heeft, vast wel een directie. Maar even bellen kan uitkomst geven.

  Dit is een mailadres, maar er zijn er vast meer.
  pers@kluwer.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken wanneer u zelf persberichten wilt versturen aan Kluwer of vragen over onze organisatie wilt stellen.

  @Kluwer_NL op Twitter

  De klacht publiek maken helpt vaak, dus dan via Twitter en/of verwijzen naar uw brief.

  En wat vaak ook heel erg goed werkt, is dit http://www.klacht.nl/

  Bedrijven haten dat en reageren dan dus vaak eindelijk.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartsikke bedankt!! Heb van het onderstaande adres gebruik gemaakt en een klacht ingediend.
   Heb de bevestiging binnen gekregen dat mijn klacht is ontvangen en een inlognummer gekregen.


   http://www.klacht.nl/

   Oma

   Verwijderen
 3. Mooi, maar is het wel echt openbaar? Ik kan de klacht niet terugzien op de site. Heeft u een link?

  BeantwoordenVerwijderen