dinsdag 8 januari 2013

Vader geeft niet op!


(Dit artikel is een reactie op een eerdere plaatsing op deze blog getiteld ‘Bedankt’. Zie link hieronder) 

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/bedankt.html

Zóó herkenbaar dit verhaal. Ook bij ons hebben ze dat 2 jaar lang geprobeerd, en daarbij wilden ze mij laten stoppen met mijn strijd tegen jeugdzorg. Moeder was volledig verblind door achterbakse dreigementen van Jeugdzorg waar haar vertrouwenspersoon en oma (mz) gretig aan hebben meegeholpen. Twee keer 4 maanden mochten 4 kinderen niet naar hun vader (de oudste zat ondertussen in een gesloten instelling).  

Vader werd OVERAL gediskwalificeerd en er werd zelfs door de gezinsvoogd gezegd, ondersteund door een gedragswetenschapper van OGH te Zetten, dat vader symptomen van een randpsychose vertoonde.


Uiteraard ben ik nooit gestopt met die strijd omdat het een strijd was in het belang van mijn kinderen waarbij Jeugdzorg (niet geheel toevallig) op mijn pad kwam. 

Als ik was gestopt waren nu mijn jongste twee kinderen waarschijnlijk voorzien van nieuwe ‘ouders’. De oudste kinderen hadden in een internaat gezeten, al dan niet in een gesloten setting.

Nu, na 15 maanden met moeder communiceren over de stand van zaken en het naleven van een gedegen ouderschapsplan, zijn wij OTS vrij en is de oudste alweer 13 maanden thuis. 
 

Dit alles is gelukt doordat wij niet met de gezinsvoogdij instelling hebben samengewerkt. De gezinsvoogd, noch de mensen die hij stuurde, kwamen bij ons het huis in het afgelopen anderhalf jaar.  

Contacten liepen via de directie en per fax. Gesprekken per telefoon werden opgenomen en de vragen werden gesteld van onze kant. De school is ingelicht en hen is verboden info door te spelen aan GV(I), hetzelfde geldt voor de huisartsen en onderzoeksbureaus.

Vele malen heeft men gedreigd de omgangsregeling te wijzigen en nog vaker heeft men mij getracht te verplichten de samenwerking aan te gaan. Ondertussen leefde ik alsof ze niet bestonden, praatte ik er niet met de kinderen over omdat dit hun schoolprestaties alleen maar negatief zou beïnvloeden, en smeedde ik het plan ALLEEN bij de kinderrechter uit de school te klappen, maar dan niet naar moeder toe maar in de zin van wat ik weet over het systeem, weet van deze kinderrechter en daarbij verwijs naar jurisprudentie op het internet.
 

Ik vertelde er maar meteen bij dat dit ook tevens de laatste zitting in Almelo zou zijn die ik zou bijwonen als het om OTS zou gaan, een boycot dus. Wederom zat de kinderrechter met een rode kop te luisteren en voelde ik dat hij het liefst had dat het gauw zou zijn afgelopen.

Door hun eigen hebzucht zijn ze nu drie cliënten kwijt, en dat zou niet de laatste keer moeten zijn.
Mijn website is in ontwikkeling en door de hoeveelheid aan materie kan het nog even duren voor het geheel af is. Door de beëindiging van de OTS van mijn kinderen heb ik wel weer wat meer tijd over dus achter de schermen schiet het op ;-)

Ik wens de kinderen en de moeder uit het verhaal ‘Bedankt’ verhaal érg veel sterkte en geluk toe.

Met vriendelijke groet,
 

J. v/d Horst
 
                 Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.htm

1 opmerking:

  1. http://www.socialevraagstukken.nl/site/2010/09/28/omstreden-maar-met-een-reden-de-indicatiestelling/

    BeantwoordenVerwijderen