vrijdag 25 januari 2013

Een gezinsvoogd op iedere school!Erik Gerritsen is vreselijk gebeten op negatieve reacties, hij wil van alles van de politiek. Hij wil nieuwe gronden voor OTS-en, hij wil dat Jeugdzorg ook criminele jongeren gaat begeleiden (God verhoede het!)

De reden dat die kinderen crimineel zijn, ligt nu juist vaak bij de verwaarlozing en het disfunctioneren van Jeugdzorg,
Erik wil gezinsvoogden op alle scholen.

Dat komt allemaal omdat Jeugdzorg straks naar de gemeenten gaat, de zogenaamde transitie. Het geld en de taken worden dan opnieuw verdeeld en deze Erik Gerritsen doet niets anders dan lobbyen, dat er zoveel mogelijk geld, werkgelegenheid en macht naar de Jeugdzorg gaat. Hij is één van de kopstukken van de Nederlandse Jeugdzorglobby, Jeugdzorg Nederland. Hij voert daar ook vaak het woord voor.

Het gaat dus om enorme belangen en geld. En het enge is, hij krijgt bijna altijd zijn zin met manipulaties als censuur van vele critici (en dan doen alsof het er maar eentje is, Machiavelli zou er nog van kunnen leren).

Hij bespeelt alles en iedereen. Nodigt critici uit voor werkbezoeken, probeert hen te omarmen en in te lijven. Om zo de kritiek kalt te stellen.

En dat werkt! Hij is gezien in Den Haag en zelfs nu lid van de RMO. Dat misbruikt hij natuurlijk ook weer meteen voor zijn eigen lobby's. Maar in ambtenarenland heeft men dat helemaal niet door en veel politici ook niet.

Hij komt er gewoon tot nu toe mee weg, terwijl deze man al jaren hierom bekend staat. Lees dit maar eens:

http://www.mediastudies.nl/nap2/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=719


Mensen die Gerritsen kennen uit de Jeugdzorgwereld zullen verbaasd zijn, dat hij toen al hetzelfde gedrag kennelijk had, als zich nu steeds weer openbaart en waar we het nu over hebben.

Daarom is tegenspraak op Binnenlands Bestuur wel heel erg belangrijk. En daarom is het wel heel zorgelijk dat er zoveel censuur wordt toegepast.

Zo komt tegengeluid voor Erik Gerritsen niet aan bij de Ministeries en de politici en krijgt hij telkens weer zijn zin. Dat is het beangstigende eraan, op die manier wordt informatie gemanipuleerd. En laat hij daar nu exact al zo lang om bekend staan. Lees het artikel bij die link maar eens van maar liefst acht jaar geleden.

Docente


                     Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

8 opmerkingen:

 1. Klachten over de plannen voor sociale huisarts kun je proberen hier over het voetlicht te brengen: https://amsterdamopent.nl/info/challenges

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was Lodewijk Asscher die de jeugdzorg uit de scholen wilde weren in 2011. Was en is hem dat gelukt? En die Pieter Hilhorst zou het toch beter moeten weten toen hij als kinder/ombudsman op tv zaken van ouders tegen BJZ in opspraak bracht. Hij weet als geen ander dat die 'sociale arts' en gezinsvoogden in de scholen averechts werkt.
  Dit is een regelrechte vernedering voor alle scholen die zich wel inzetten voor hun leerlingen, maar ook voor de ouders en hun kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs in die uitzending had hij (P.H.) niet helemaal door hoe het zat in BJZ.
   Hij zag dat er wat fout zat, maar wist niet de vinger op de zere plekken qua beleid te leggen.
   Men moet het in beleid en regelgeving zoeken, en niet in vaagheden zoals respect en eerlijkheid, want jeugdzorgwerkers, die laag zijn opgeleid, kunnen niet zien hoe misleidend zij werken, of ze zijn doof voor hun geweten.
   Jeugdzorgwerkes, onbeëdigd, brengen de kennis niet bij de case, zeggen wetenschappers.
   Ze zijn huiverig voor diagnostisch onderzoek op niveau.

   De inhoud van de loosheid van BJZ-plannen moeten geopenbaard worden.
   En daar tegenover een degelijk plan stellen dat de scheiding tussen vrijwillige zorg en gedwongen maatregelen filtert, met bijv. een Jeugdbeschermingsplan, elders op deze site.

   Ook scholen (naast rechters, beleidsmakers en politici) worden bespeeld door de BJZ-lobby:
   valse p.r..

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Een aanrader. Hopelijk leest Hillhorst mee.
  Leen de Jong
  ouder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk eens op Twitter bij @egerrit.

  ERIK GERRITSEN HEEFT WEER GELOGEN

  Op Twitter geeft Gerritsen toe dat achthonderd Eigen Kracht Conferenties niét hebben geleid tot minder OTS-en en UHP-s. En dat terwijl het verhaal altijd was het daar wél toe zou leiden, dat is immers het bestaansrecht ook van Eigen Kracht. Erik Gerritsen doet ook altijd voorkomen of de EKC's tot minder OTS-en en UHP-s leiden. Blijkt dus niets van waar te zijn!

  Gerritsens verweer op Twitter was dat ouders en kinderen tevreden moesten zijn. Toen werd gesuggereerd door Ouders Online dat er niet veel tevreden ouders zijn, veranderde dat plotseling in dat het ook helemaal niet om de ouders gaat...... (daar denken politici anders over, die willen participtatie van ouders....)

  Volgens Gerritsen zijn EKC's vooral belangrijk voor kinderen..... En dat kan niemand controleren. Kinderen mogen niets negatiefs zeggen van jeugdzorg in de media, daar laat men alleen kinderen toe die men selecteert op een positief verhaal Het is te hopen alle gemeenteraadsleden van Amsterdam dit lezen!

  Dit is Erik Gerritsen, dit zijn zijn spelletjes en zo belooft hij telkens weer dingen die helemaal niet waar zijn Zo schreef hij in Binnenlands Bestuur maandenlang een serie dat hij zijn eigen organisatie 'overbodig wilde maken' Heel belangrijk daarbij was Eigen Kracht. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/maak-jeugdzorg-overbodig-tip-2-meer-eigen-kracht.1238338.lynkx. En daar was dus niets van waar!

  Gerritsen heeft iedereen weer eens voor het lapje gehouden. 'Ja' met de mond zeggen tegen Eigen Kracht, de schijn wekken dat BJAA overbodig wordt ten ondertussen zorgen dat er beslist niet minder OTS-en of UHP's komen. Hij gaat natuurlijk niet echt zijn eigen organisatie afbreken, dat gaat allemaal gewoon door ondanks de EKC's. En ondertussen heeft hij het ook nog bij de DMO voor elkaar gekregen dat die de toekomst van de jeugdzorg helemaal inrichten naar zijn plannen.

  Gezinsvoogden die zich sociale huisartsen noemen.... Met dat plan - al helemaal in elkaar getimmerd door de DMO voordat Hilhorst kwam - maakt hij een lange neus naar de nieuwe wethouder die wil 'ontzorgen', want Erik Gerritsen stelt diezelfde wethouder voor voldongen feiten. Ook gelooft die wethouder in Eigen Kracht en dat het echt minder OTS-en en UHP-s zou opleveren en veel geld zou besparen.

  Minder OTS-en en UHP-s zijn dus definitief niet aan de orde, dat kun je nu wel concluderen na 800 EKC's. Ook kost BJAA alsmaar meer geld en Erik Gerritsen bedelt ook altijd om meer geld. Zogenaamd om zichzelf dan op de langere termijn overbodig te maken.... En maar tweeten aan de nieuwe wethouder Hilhorst hoe hij zogenaamd ook voor Eigen Kracht is en voor ontzorgen.

  Ook een hoogleraar is hier inmmiddels opgesprongen. Zie Twitter!

  Hoe lang pikt Amsterdam deze bestuurder nog?
  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsja...dat is natuurlijk geen lieverdje, die Erik Gerritsen.
  Een echte zonnekoning tussen al z'n ja en amen-knikkende ambtenaren.
  Hij zit al jaren op voor de macht cruciale functies en zo te zien doet zo'n beetje iedereen in z'n omgeving het voor hem in z'n broek.

  Als ik me niet vergis dreigde Ascher de met hem aangegane strijd ook te verliezen en nou mag die Hillhorst het proberen...

  Krijg zo'n met de macht vervlochten tsaar maar eens weg...''A hell of a job''.

  Maar, ook al zou het lukken Erik Gerritsen als symbool voor het foute Jeugdzorg weg te krijgen. Dan is nog de vraag of er na hem niet net zo'n persoon of misschien nog wel erger opstaat en de burger terroriseert met zijn instanties.

  Uiteindelijk zijn de Egyptenaren ook niet erg veel opogeschoten met het wegsturen van Mubarak.

  Al met al is het het systeem Jeugdzorg wat de ellende veroorzaakt en ja ook t.a.v. Jeugdzorg geldt; 'Het land krijgt de Jeugdzorg die het verdient'...en dat geldt ook voor de Raad voor de Kinderbescherming,
  de WSG en niet te vergeten de kinderrechters als papagaaitjes van de instanties.

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Jeugd word juist crimineel door de Jeugdzorg
  Ze laten de kinderen van hun ouders vervreemden en onthechten!

  Ouders zijn juist diegene die hun kinderen kunnen/moeten opvoeden.
  Want kinderen in een instelling/pleeggezin plaatsen blijkt nog al makkelijk te gaan, maar kind word ook ouder.

  Ze worden zo onthecht, dat zelfs de echte ouders er niet meer naar omkijken en dan word het kind crimineel.
  Dit terwijl er 30.000 strijdende ouders zijn. Geef die ouders hun kinderen terug voor het te laat is!

  En meisjes in het loverboy-circuit belanden en jongeren aan de drugs verslaafd raken met een leeg gevoel hun familie te missen.
  Die zo hard voor ze hebben gestreden. Het houdt een keer op, ook bij de ouders. Het is te laat als het kind 18 is. Wat moeten de ouders dan doen met een volwassen iemand die helemaal verpest is door de jeugdzorg, isoleercellen, hekel aan de politie, omdat dit net groepsleiders zijn, nergens op terug kunnen vallen, omdat de Jeugdzorg/wsg zo lekker aan onthechting werken,

  Kinderen die op hun 10e een pleeggezin verlaten, omdat de pleegouders liever jongere kinderen willen. Met 10 jaar worden ze lastig, omdat ze hun echte ouders missen en lopen rond met een grote woede van binnen. Of ze schoppen en slaan hun pleegmoeder zodat er geen land meer mee te bezeilen valt.

  Dat wil de Jeugdzorg en dan komt Erik met de pet?
  Nog even zeggen dat er gezinsvoogden op scholen moet komen, what the f...? Die wil echt een volksopstand aan de hand halen, die mafketel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kunt beter maar geen kinderen meer krijgen in dit Nederland.
  Zijn ze helemaal gek geworden?
  Ach ja als zij er maar geld mee verdienen ten koste van kinderen en ouders! Kan hun dat schelen, ze vinden wel iets, zoeken wel wat, een stok om de hond te slaan, maakt hen niet uit of het leugens zijn.
  Zij zijn de baas, je bent geslaafd voor je het weet nml.!
  Pas op je kinderen mensen!!!

  BeantwoordenVerwijderen