dinsdag 29 januari 2013

Kamerbrief over Inspectie Jeugdzorg

Brief van de staatssecretarissen Van Rijn (VWS) en Teeven (VenJ) aan de Tweede Kamer over de werkwijze van de Inspectie Jeugdzorg (IJZ) bij toezicht. De brief gaat ook in op de betrouwbaarheid van meldingen van bureau jeugdzorg aan de Raad voor de Kinderbescherming in het kader van een kinderbeschermingsmaatregel
 
De IJZ constateerde echter wel een belangrijk verbeterpunt bij de betrouwbaarheid van de informatie, namelijk het accorderen van de informatie gegeven door informanten. 
De IJZ constateerde dat de betreffende bureaus jeugdzorg in de verzoeken wel beschreven met welke informanten zij contact hadden gehad, maar niet dat de informanten akkoord waren met de weergave van de door hen gegeven informatie. De Raad diende dit vervolgens te herstellen door alsnog te verifiĆ«ren dat de informant akkoord was met de weergave. 
In de bijlage vindt u de hertoets van de IJZ naar de betrouwbaarheid van de informatie. Bureau jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam en Noord-Holland scoren onvoldoende respectievelijk matig. De IJZ heeft deze bureaus uiterlijk februari 2013 de tijd gegeven de verzoeken op orde te krijgen. In het eerste kwartaal van 2013 zal de IJZ dit controleren.

                       Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten