vrijdag 25 januari 2013

Censuur op Binnenlands Bestuur

Censuur op de columns van Erik Gerritsen.


Bestuursvoorzitter BJAA
 

Reactie op dit bericht
 

Reactie naar de heer Kluis
 

Door Oma (Moeder/oma/docente) op 24 januari 2013 23:31
 403- Forbidden: Access is denied.

Geachte heer de Kluis,

U heeft volkomen gelijk met uw opmerking dat de reactiemogelijkheid onder de artikelen bedoeld is om te reageren op de inhoud van de column en niet bedoeld is als chatkanaal voor 1 persoon die tientallen namen hanteert en zich bedient van valse e mailadressen. Dat is inderdaad niet netjes en hoeft ook helemaal niet.


In ons land zijn we nog steeds gezegend met de vrijheid van meningsuiting. Toch?

Maar ik vind het ronduit onbeschoft mij de toegang tot de website van Binnenlands Bestuur te ontnemen door mij gewoonweg te blokkeren. Zonder opgaaf van redenen. 

Onbeschoft en onrechtmatig dat u mij blokkeert ondanks het feit dat ik al regelmatig onder dezelfde naam, zonder mij te bedienen van een vals e-mailadres, inhoudelijk, kritisch maar wel beschaafd, reageer op de columns van de heer Gerritsen.  

U maakt mij monddood. En aangezien dit onmogelijk te maken kan hebben met het verzinnen van namen of vals e-mailadressen mijnerzijds kan ik alleen maar concluderen dat de kritiek u niet aanstaat. 

Ik had het eigenlijk kunnen weten. Ook dit is een bekend gegeven binnen Jeugdzorg.

Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome.

Ik reis dezelfde weg, onder mijn eigen naam, maar vertrek van een ander startpunt.
Als u begrijpt wat ik bedoel.


Oma/docente/moeder


                   Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
5 opmerkingen:

 1. Beste oma/docente/moeder,

  Wees blij dat u gecensureerd wordt op zo'n klef clubje als ‘Binnenlands Bestuur’ Dat is toch niets anders dan een incestueus kliekje van bestuurders, die elkaar wat nakakelen. Om het wat bot te zeggen in de kont kruipen.
  Daar wilt u toch geen deel van uitmaken?

  Natuurlijk willen ze geen tegengeluid, evenals de propaganda-machinerie van Jeugdzorg. Die het reageren op haar propaganda-filmpjes sowieso onmogelijk maakt.

  En steeds blijft men zich maar afvragen hoe het toch kan dat de burgers zo weinig vertrouwen hebben in de politiek en geen respect voor de bestuurders. Men zou dit graag anders zien, maar ziet dus helemaal niet in dat de bestuurders zélf het probleem zijn.

  Het is weer die arrogante regentenkliek, die nou eenmaal geen kritiek duldt
  Zij zijn de godheden en weten wat goed voor u is.

  Nogmaals, wees blij dat men u weert van dergelijke fora; uw tijd en energie kunt u beter op andere fora gebruiken.

  Op een forum als het Binnenlands bestuur zijn uw bijdragen 'paarlen voor de zwijnen'...

  Opa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste 'opa', het probleem is dat de beslissers over Jeugdzorg Binnenlands Bestuur lezen.

  Daarom is Erik Gerritsen zo vreselijk gebeten op negatieve reacties, hij wil van alles van de politiek. Hij wil nieuwe gronden voor OTS-en, hij wil dat Jeugdzorg ook criminele jongeren gaat begeleiden (God verhoede het!)

  De reden dat die kinderen crimineel zijn, ligt nu juist vaak bij de verwaarlozing en het disfunctioneren van Jeugdzorg, Erik wil gezinsvoogden op alle scholen.

  Dat komt allemaal omdat Jeugdzorg straks naar de gemeenten gaat, de zogenaamde transitie. Het geld en de taken worden dan opnieuw verdeeld en deze Erik Gerritsen doet niets anders dan lobbyen, dat er zoveel mogelijk geld, werkgelegenheid en macht naar de Jeugdzorg gaat. Hij is een van de kopstukken van de Nederlandse Jeugdzorglobby Jeugdzorg Nederland. Hij voert daar ook vaak het woord voor.

  Het gaat dus om enorme belangen en geld. En het enge is, hij krijgt bijna altijd zijn zin met manipulaties als censuur van vele critici (en dan doen alsof het er maar eentje is, Machiavelli zou er nog van kunnen leren).

  Hij bespeelt alles en iedereen. Nodigt critici uit voor werkbezoeken, probeert hen te omarmen en in te lijven. Om zo de kritiek kalt te stellen.

  En dat werkt! Hij is gezien in Den Haag en zelfs nu lid van de RMO. Dat misbruikt hij natuurlijk ook weer meteen voor zijn eigen lobby's. Maar in ambtenarenland heeft men dat helemaal niet door en veel politici ook niet.

  Hij komt er gewoon tot nu toe mee weg, terwijl deze man al jaren hierom bekend staat. Lees dit maar eens:

  http://www.mediastudies.nl/nap2/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=719

  Mensen die Gerritsen kennen uit de Jeugdzorg zullen verbaasd zijn dat hij toen al hetzelfde gedrag kennelijk had, als zich nu steeds weer openbaart en waar we het nu over hebben.

  Daarom is tegenspraak op Binnenlands Bestuur wel heel erg belangrijk. En daarom is het wel heel zorgelijk dat er zoveel censuur wordt toegepast.

  Zo komt tegengeluid voor Erik Gerritsen niet aan bij de Ministeries en de politici en krijgt hij telkens weer zijn zin. Dat is het beangstigende eraan, op die manier wordt informatie gemanipuleerd. En laat hij daar nu exact al zo lang om bekend staan. Lees het artikel bij die link maar eens van maar liefst acht jaar geleden.

  Docente

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk je dat het zin heeft de politici aan te schrijven of mailen? Ik heb in ieder geval al verschillende malen een reactie gehad van politici.
   Een persoonlijke reactie, geen automatisch antwoord maar een inhoudelijke reactie op vraag of opmerking en in deze gevallen ging het om jeugdzorg. Met name Vera Bergkamp reageerde betrokken en Groen Links.
   Idee?

   Oma

   Verwijderen
 3. Jeugdzorg-bestuurders en -beleidsmakers lijken erg op graaiende bankbestuurders:
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1316967
  over pathogene mentaliteit in deze sferen.
  Het is dus fysiek aantoonbaar!
  Hoe ze ook tegenspreken.
  Hoe ze ook schemeren en mooipraten en afleiden en bespelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed nieuws, steun uit nieuwe hoek. Kijk maar eens naar de prachtige reactie die nieuw is na de censuur. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/risicotaxatie.8777613.lynkx


  Ja, politici aanschrijven heeft zin. Loes Yma van de PvdA is volledig op de hand van Erik Gerritsen, Nine Kooiman is ook close met hem maar begint wel wat kritischer te worden naar de jeugdzorgsector. Mevrouw van Groen Links ken ik niet. De VVD is ook erg goed op jeugdzorggebied, kamerlid Brigitte vd Burgh.

  Asscher antwoordde niet, liet klachten aan zijn ambtenaren over. Die scheepten het af, het stadhuis maakte zelfs bij herhaling klagers zwart. Pieter Hilhorst lijkt uit beter hout gesneden. Tot nu toe doet hij erg zijn best om te luisteren naar wat mensen vertellen. Heeft zeker het hart op de goede plek.

  Maar vergeet ook vooral andere spelers rondom de politici niet. De lokale en regionale kranten (jeugdzorg is immers lokaal/regionaal). Informeer ze goed met feiten die ze controleren, dat is belangrijk voor journalisten.

  Denk aan de andere politieke fracties in de gemeenteraad. Zoek het ook vooral bij de VVD omdat die van nature al argwanend zijn tegen teveel overheidsbemoeienis. De PvdA niet, daarom is daar vaak weinig van te verwachten. Toch is het belangrijk zoveel mogelijk politieke partijen ook lokaal (ivm transitie die eraan komt van de jeugdzorg) en provinciaal (die gaan er nu nog over)

  Want politieke partijen moeten op de hoogte zijn voordat er ooit iets kan veranderen, zo werkt dat in een democratie.

  Niet opgeven, netjes blijven (dat is heel moeilijk want het gaat om kinderen waar je van houdt maar wel belangrijk) en volhardend zijn!

  Maar zorg dat alles wat je zegt bewijsbaar is, dat je dat kunt aantonen. Geen verdachtmakingen want dan kunnen ze je vervolgen voor laster en smaad en dat doet jeugdzorg dan ook in de praktijk. Als je feitelijk bent en overal bewijs van hebt, kunnen ze je echter niets maken.

  BeantwoordenVerwijderen