donderdag 19 april 2012

Youth for Christ en Centrum voor Jeugd en Gezin slaan handen ineen

http://www.destentor.nl/regio/kampen/10880134/Youth-for-Christ-en-Centrum-voor-Jeugd-en-Gezin-slaan-handen-ineen.ece

Auteur: door Bert-Jan Lukje |   donderdag 19 april 2012 | 07:00

KAMPEN - Youth for Christ Kampen en het Centrum voor Jeugd en Gezin gaan samenwerken. De christelijke organisatie kan een hulpverlener van het CJG inschakelen als zij problemen signaleren.
Youth for Christ heeft verschillende activiteiten voor jongeren, zoals Youth Alpha, Youth Beta en SuperWoman. "We bouwen een band op met jongeren, ze delen dingen met ons. Wij willen ze helpen daarbij stappen te zetten in de ontwikkeling", aldus voorzitter Lauris van Eekeren.

Maar in sommige gesprekken komen er bij jongeren ook problemen naar voren. "In sommige situaties moeten we een hulpverlener inschakelen. Daar hebben we nu met het CJG een goede afspraak over gemaakt. Het is soms verstandiger om er een professionele hulpverlener bij te betrekken. Die weten we nu te vinden, we hebben vaste contactpersonen bij het CJG."

Van Eekeren is blij dat hij bij het CJG terecht kan. " Voor ons is een mooie ingang naar het hulpaanbod. Je kan daarin nog wel eens in verdwalen. Nu hoeven we niet meer te zoeken in het zorglandschap." Ook bij het CJG heerst tevredenheid. "Het vergroot de mogelijkheden. Als iemand van Youth for Christ wil overleggen dan kan dat. We willen de drempel verlagen", legt Gerhald Schutte uit.

Van Eekeren ziet dat jongeren in het algemeen veel problemen hebben. "Ik schrik er van als ik zie hoe zo'n groot percentage het is dat met psychische problemen rondloopt. Je hebt te maken met gebroken gezinnen", weet Van Eekeren.

Het christelijke Youth for Christ gaat samenwerken met het neutrale CJG. Is er een verschil in aanpak? "We hebben wel afgetast, maar er is vertrouwen in elkaar."


           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

1 opmerking:

  1. Derden denken nog steeds dat BJZ en CJG hulpverleners, professionals, zijn. Dat is onjuist.
    Diagnosten zijn hulpverleners, naar hun beroepsethiek. Specialisten zijn hulpverlenend met tuchtrecht-normering.
    BJZ en CJG zijn eigenlijk doorverwijzers, maar bij de rechter NIET beëdigd, waar ze een OTS of UHP (uithuisplaatsing) willen.

    Rommelen zonder diagnose kan kind-schadend zijn.

    BeantwoordenVerwijderen