zondag 8 april 2012

AMK over de vloer

“Vertel eens over vroeger bij u thuis…Waren er wel eens problemen? U kunt mij alles zeggen hoor. Wij zijn héééél transparant en gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

De redactie van Dark horse krijgt regelmatig post van mensen die vragen hoe ze het beste met een AMK-melding kunnen omgaan. Antwoord: Ga niet zitten babbelen! AMK-medewerkers worden erop getraind om uw vertrouwen te winnen en u dingen te ontfutselen over uw verleden die u beter voor uzelf kunt houden. Anders dan in een normaal hulpverleningsgesprek, wordt ALLES wat u tegen het AMK zegt, tegen u gebruikt.

Bedenk dat u niet gezien wordt als iemand wiens verhaal gehoord mag worden om leugens te weerspreken, nee, u bent een verdachte. Alles wat u zegt is de getuigenis van een verdachte. En een verdachte heeft altijd dingen te verbergen. Het AMK ziet het als haar taak om al die verdachte, verborgen dingen ‘op het spoor te komen.’ (Vandaar ook dat het AMK na een uiterst vriendelijk gesprek bij ons thuis, onmiddellijk na vertrek onze huisarts belde om te melden dat wij onze zoon ‘gedrogeerd’ hadden.- Hij had griep! Waarom anders zou hij op een doordeweekse dag thuis in zijn bed liggen, domme AMK-ganzen!)

Een echte crimineel heeft in dit land meer rechten dan een ouder die wordt verdacht van kindermishandeling. Ga daarom NOOIT op vertrouwelijke voet in gesprek met een AMK-onderzoeker. U verwacht begrip en welwillendheid als u zich open opstelt, maar er wacht u een veroordeling. En anders dan in het strafrecht, heeft het AMK geen bewijzen nodig om uw leven kapot te maken.

U kunt een informatief boekje bestellen (Mijn kind??!) over hoe om te gaan met het AMK bij stichting KOG                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


4 opmerkingen:

 1. bij mij is die valse amk melding geweest,achter mijn rug om.!!
  maar hier is het laatste woord nog niet over gesproken.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die 'onderzoekers' van het AMK zijn gewoon maatschappelijk werkers.

  Die zijn helemaal niet opgeleid om onderzoek te doen.

  Jammer genoeg zijn ze vaak zo stom dat ze hun eigen verzinsels geloven.

  In feite verwarren ze hun taak (herkennen van ernstige problemen) met hun verzonnen verklaringen waar vaak elke basis voor ontbreekt.

  Het is ook wat je steeds bij Bjz ziet gebeuren.

  De gezinsvoogden noemen zich 'jeugdbeschermer' of 'jeugdhulpverlener', terwijl ze eigenlijk formeel gezien alleen maar een soort case-manager zijn. Ze moeten als dat nodig is elders deskundigheid inschakelen en coördineren.

  Maar dan moet je erkennen dat je het zelf niet kan, en dat is toch MOEILIJK!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam bij AMK terecht omdat ik aangifte had gedaan van huiselijk geweld bij de politie. Hoewel angstig voor AMK en Jeugdzorg en redelijk onder druk werd gezet, heb ik alles ondertekend en open en eerlijk de problematiek besproken. Onlangs dossier opgevraagd. Is onvolledig, alle gesprekken zijn uit zijn verband getrokken en of verdraaid.

  Mijn dossier stuurt ze nu ook naar mijn ex met losse handjes, die voornemens is mijn zoon voor het grootste gedeelte bij me weg te halen.... Dit lijkt te lukken, want informatie van AMK die was opgevraagd bij huisarts en Psycholoog wat volledig is verdraaid, is tegen me gebruikt in de voorlopige voorzieningen regeling. Mijn ex maakt er een potje van. Er is geen structuur, rust en regelmaat, mijn zoontje wordt tegen me opgezet en hoort de vreselijkste dingen over zijn moeder en wordt geslagen, gemanipuleerd en monddood gemaakt over alles wat hij heeft zien gebeuren in de periode dat ik nog met mijn ex woonde.
  Ik moet me erbij neerleggen dat mijn zoon naar de verdommenis geholpen wordt en er is niets wat ik kan doen. Het AMK weigert verklaringen over mijn ex te lezen, mijn zorgen worden afgedaan als een persoonlijkheidsstoornis en de leugens van ex worden niet nagetrokken. Aanvechten is geen beginnen aan.. Straks mag ik mijn zoon helemaal niet meer zien. Ik ben intussen ook heel angstig geworden. Als ik wel het hoofdverblijf van mijn zoon krijg en hoofdopvoeder ben, hoeft er maar een telefoontje te komen van ex en ik ben hem helemaal kwijt.... AMK/Jeugdzorg bedankt!!!! Stelletjes Stasi's zijn het (sorry voor mijn taalgebruik))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, helemaal eens met deze blog. AMK kwam bij ons over de vloer na eerst bij vader te zijn geweest. Zonder enige introductie werd de vraag gesteld of moeder geestelijk gestoord was.

  We wisten niet eens voor wat voor soort melding men kwam, en waarop deze vraag gebaseerd was. Bleek het de valse verklaring van vader te zijn. Op mij kwam het AMK over als twee gesjeesde politie-agenten uit een Amerikaanse serie, die alleen het daar normale riedeltje vergaten te vertellen dat je het recht op zwijgen hebt, en dat alles wat je zegt, tegen je gebruikt kan worden.....

  BeantwoordenVerwijderen