zaterdag 7 april 2012

Gezocht: ouders van slachtoffers


 svp doorsturen

Oproepen en vragen

 

Is uw kind verstandelijk beperkt en slachtoffer van seksueel misbruik?


2 april, 2012 in oproepen en vragen door Stans de Haas

Seksueel misbruik komt helaas voor, ook bij kinderen die in een instelling zijn geplaatst. Bij seksueel misbruik heeft een volwassene seksueel contact met een kind.

De volwassene zet het kind onder druk of dwingt het kind. Ook seksueel contact van groepsgenoten tegen de wil van het kind is seksueel misbruik.

De Commissie Samson doet hier onderzoek naar in opdracht van de rijksoverheid. De Commissie wil graag de mening horen van ouders van slachtoffers. Wat is er gebeurd? Hoe kon dat gebeuren? Hoe heeft de instelling gereageerd? Wat ging goed en wat ging minder goed? Wat had anders gemoeten?


Gezocht: ouders van slachtoffers

  Heeft uw kind een verstandelijke beperking?
  Heeft de rechter besloten dat uw kind niet meer thuis kan wonen?
  Woont uw kind nu in een instelling? Of in een pleeggezin?
  Heeft uw kind daar seksueel misbruik meegemaakt?

Als dit zo is, nodigen we u van harte uit voor een anoniem interview. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Rutgers WPF, een onderzoeksbureau dat veel ervaring heeft met dit soort onderzoek. Het onderzoek zal ertoe bijdragen dat seksueel misbruik van kinderen in een instelling beter wordt aangepakt.
 
Hoe kunt u meedoen?

Als u mee wilt doen, kunt u zich aanmelden via e-mail. Mail uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar w.vanberlo@rutgerswpf.nl. U wordt dan benaderd door een interviewer, die een afspraak met u maakt. U kunt zelf bepalen waar het interview wordt gehouden, bij u thuis of ergens anders. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Het onderzoek is volstrekt anoniem, uw naam komt nergens bij te staan. Uw adresgegevens en telefoonnummer worden na afloop van het onderzoek vernietigd.

Kent u ouders?

Als u ouders kent die mee zouden kunnen doen, wilt u deze oproep dan aan hen door sturen?
Vragen?

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze oproep kunt u die stellen aan Willy van Berlo (projectleider) w.vanberlo@rutgerswpf.nl


Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten