vrijdag 27 april 2012

Een 'bedreigende' situatie volgens Jeugdzorg Limburg


BJZ en de risico's… en BJZ ‘ beschermt ‘ uw kinderen!
Tegenwoordig is het zaak om een 'risicotaxatie' te maken in verband met het feit of kinderen al dan niet kunnen thuisblijven bij hun ouders. Uiteraard heeft dit tot doel kinderen te beschermen tegen 'gevaren'… Vanuit de praktijk van BJZ-limburg (2011) komen de volgende risico's en niet-risico's.
Wapens kunnen heel gevaarlijk zijn, daarom is onderstaande een groot risico:


Dit is een 'Keltisch zwaard' bevestigd op een plankje boven de open haard. Moeder werd in de rapporten van BJZ neergezet als 'in het bezit van verboden wapens'…. En uiteraard de beschuldiging van 'ziet de gevaren niet in'
Wat echter niet gevaarlijk is, is zo'n messenblok op het aanrecht:
Messen handig voor het grijpen bij het bereiden van eten….
Een nog groter gevaar wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een pitbull…. (verboden hond!)
We troffen zowaar een hond aan:


 
Met enige vergroting ziet BJZ hier dus een 'pitbull' in……
Het lijkt bijna op die spreekwoordelijke mug……
Uiteraard moesten de kinderen uit huis geplaatst worden zonder uitzicht op terugkeer….
U kent de 'doelen' van de OTS/ UHP: 'een kind groeit op in een veilige omgeving'!
En dan volgt uiteraard, met ingrijpen van 'de sterke arm' de uit huis plaatsing….zie hier: de kinderen zijn net afgeleverd bij een instelling met de naam 'Gastenhof'… hoe eufemistisch kan de naam zijn, voor een instelling waar 'armen draaien', 'vlinderen' en 'vloeren' gecombineerd met isoleercel de gebruikelijke behandelmethodieken zijn (kinderen 6-12 jaar) Ik voeg een plaatje bij van dit 'Gastenhof':

 
 
Update 14-12-2012
Het is misschien aardig om een update te geven over dit door mij aangehaalde praktijkgeval:.
Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Er zijn 2 kinderen in het 'spel'. Van de oudste werd in juni 2012door het Hof de UHP verlengd met 1 jaar. In mei 2012 echter heeft moeder, na het zoveelste signaal van seksueel ongepast gedrag door zowel leiding als medebewoners van 'Gastenhof' haar dochter beschermd en thuis gehouden.
Moeder deed aangifte bij politie. BJZ deed niets om het kind te beschermen! BJZ achtte de zorg zo erg noodzakelijk, dat er nog 1 bespreking is geweest op het kantoor van BJZ met moeder, mij en haar advocaat en toen is niets meer van BJZ vernomen over dit kind.
De gezinsvoogd is op zwangerschapsverlof, het kind inmiddels 7 maanden thuis en de nieuwe school (door moeder gezocht!) van haar stelt zelfs: 'het gedrag zoals uit de BJZ papieren zou blijken, herkennen wij niet, het lijkt een totaal ander kind'! (Tip: gezien het feit dat er langer dan 3 maanden niet gebruik is gemaakt van de machtiging UHP, is die vervallen!)
Geen onderzoek
Over het jongere kind, 8 jr, werd in september 2012 een verlenging machtiging UHP gevraagd voor 1 jaar. De rechter zou niet eens 3 maanden verlenging geven en gebood aan BJZ 'ieder weekend + de herfstvakantie naar huisen stelde dat de gezinsvoogd eens de thuissituatie moest gaan bekijken, omdat een door moeder ingeschakelde psycholoog een heel ander beeld had, dan het beeld op papier van BJZ zonder enig onderzoek.
BJZ legde de uitspraak gewoon naast zich neer en kwam ná de zitting op 5-12-2012 met een 'indicatie' tot verlenging machtiging UHP voor 1 jaar. Uiteraard is dit, terecht, diect naar de prullenbak verwezen!
Aangerand
Het weekend voor 5 december mocht het kind niet naar moeder (ondanks gebod rechter dus!) en is toen nog even aangerand door een jongetje onder het 'oog' van de jeugdzorg-instelling...
Moeder heeft ook hiervan een aangifte gedaan bij politie... De rechter was zéér geïrriteerd door de opstelling van BJZ en het feit dat deze gewoonweg de rechterlijke uitspraak genegeerd had en wees het verzoek verlenging machtiging UHP niet toe....moeder en kinderen zijn zéér blij... BJZ is geheel niet meer bij moeder thuis geweest.  Nico Mul

                Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
C http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.com/2012/04/alle-artikelen-jeugdzorg-dark-horse.html

5 opmerkingen:

 1. Het verbaast me dat ik geen tralies zie..Geld was zeker weer op...
  Wat er achter al die gesloten deuren daar zich niet afspeelt...zou je niet denken van zo'n ogenschijnlijk rustige,nette buurt toch....?

  In zo'n huis heb je dan ook gewoond,met een beetje geluk was dat langer dan een jaar tot twee jaar. Dan kreeg je tenminste de tijd om vrienden te maken, die je na 2 jaar hoogstwaarschijnlijk ook niet terug zou zien, omdat je nooit vooruit wist wanneer je ergens mocht blijven.

  Een ding was altijd zeker: een eenzaam bestaan. Geen of weinig bezoek van familie,vrienden, geen liefde, wisselende begeleiders, geen tot weinig zakgeld, en altijd uitkijkend naar de dag om je geliefden terug te zien, en weg te lopen.

  Zo'n huis is het van binnen voor de kinderen die er wonen,en die daar dagelijks mee kampen.
  Deze kinderen worden waarschijnlijk tikkende tijdbommen, de Staat kweekt ze immers zelf. Deze kinderen genieten weinig rust in hun mentale en psychische ontwikkeling. Het zijn de echte krijgers onder ons die hier zonder kleerscheuren weten uit te komen.

  Laten ze dat hele zooitje die hun macht misbruiken en het kaf niet eens van het koren kunnen scheiden,ook eens opsluiten in dergelijk net huis, in een rustige buurt...

  Ben benieuwd, hoe vaak er dan sprake is van borderline gevallen of suicide.
  Een kind kan namelijk heel goed zelf aangeven WAAR het wil zijn,en met WIE het wil zijn.
  En dat zijn meestal GEEN vreemden....om maar niet te spreken van de eventuele blootstelling van de kinderen aan perverse driften van begeleiders en directeuren in dergelijke instellingen, waardoor kinderen gedwongen in een bedreigde situatie moeten voortleven. In angst en beschadigd voor de rest van hun leven.


  Ter uwe informatie, want de schijn bedriegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kind (ook een jongere) kan heel goed de schuld bij zichzelf leggen, onterecht, in verlatenheid en afgestaan-gevoel. Dat is geweldig goed want dan is de werkgelegenheid voor ná 18+ ook veilig gesteld: RIAGG etc.

  Minderwaardigheidsgevoel kweken (dankzij BJZ's indicatie) is goed voor meer WAjongers!

  Dat betekent dus ook: werkgelegenheid!

  Dus niet op bezuinigen op BJZ; en doe in woord of 'professioneel' deskundig betekent, en niet 'brood-verdienend' (BJZ). Daar trapt een rechter achter gesloten deuren graag in: kost 'm minder tijd.
  En zo krijgen de politici het idee dat het dus allemaal goed is wat BJZ doet.

  Ouders zijn emotioneel, en schrijven dus geen beknopte, zakelijke brieven en meldingen, waar de kern van fout handelen door BJZ in helder wordt.

  Dus BJZ: houdt uw zaken leugenachtig duister! Zeg te leren en doe dat niet. (Dat zien we toch in klachtuitspraken: "we leren", en vervolgens blijven die klachten komen).

  Het is een vreemde gang van geweten en eergevoel bij jeugdzorgwerkers en consorten. - Tegen de echte wetenschap in.

  Beëdig geen jeugdzorgwerker op rechtszittingen; kijk niet naar de aanwezigheid van een diagnostisch rapport dat de bewering van BJZ staaft. Houdt de beweringen als feiten. Dat maakt alles makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als u nog advies nodig heeft van een vader van twee kinderen? Waarbij mijn kinderen ook zijn gestolen. Ze zijn zelfs van school afgehaald, zonder toestemming van de ouders, alleen een brief van AMK en BJZ met politie aan de deur. Met hun voet tussen de deur, echt waar en doorzetten tot ze binnen waren.

  Mijn vrouw was alleen thuis. Ze hebben haar een brief overhandigd dat de kinderen naar een crisisopvang gingen, zonder een waarschuwing vooraf wij wisten van niets , er was ook niets,kort door de bocht. Wij waren onze kinderen een tijdje kwijt, en mochten maar eens in de veertien dagen contact hebben !!

  Telefonisch ! Op bureau Jeugdzorg op kantoor met begeleiding! Ziet u het voor u? Ik mocht niet eens zeggen dat ik van mijn kinderen hield anders werd de telefoon erop gesmeten! We zijn naar het onderzoeks centrum geweest in Barendrecht en hebben dit overwonnen, let op bij elkaar zaten wij 1,5 jaar intern in een instelling om te laten zien dat wij wel goede ouders waren, dit is en was de enige manier om de kinderen terug te krijgen.

  Het zijn van die smerige gore oorlogsmisdadigers in vredestijd, net NSB ‘ers. Vanwege mijn kennis van de Eerste en de Tweede wereldoorlog door mijn opa, heb ik goed leren reageren op dit soort instanties! en sta mijn mannetje wel. Vraag mij info, hoe je een zaak aanpakt tegen BJZ en AMK.

  Ze maken gezinnen kapot in Nederland. Met mijn inzet voor jullie kan ik de pijn hopelijk verzachten, de pijn die jullie ook waarschijnlijk meemaken.

  Mail mij maar en je krijgt eerlijke antwoorden over de corrupte harteloze bende! Trouwens, ik mocht nooit opname maken met de telefoon op bureau Jeugdzorg. Dat heb ik toch gedaan, en nu heb ik nog bewijs hoe vies ze ons hebben behandeld, staat op tapes, kom ze maar halen bureau Jeugdzorg het bewijs van jullie duivelse praktijken heb ik hier!

  hennydegraaff@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Ze leren' ??? Hadden ze dat dan niet al moeten doen voordat ze eraan begonnen?

  In plaats van je gezin bloot te stellen aan zo'n walgelijk experiment..
  Een beetje ouders veroordelen want ouders worden geacht hun verantwoordelijkheden te kennen
  en hun eigen verantwoordelijkheden niet eens zo nauw nemen..ja,ja.
  Gezinsvoogden onder de OTS,of nog beter..
  Vraag me af of onder gezinsvoogden ook OTS en UHP's voorkomen,wie durft..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, het meest schrijnende aan deze situatie is dat de meeste jongeren die hebben geleerd om te zwerven. Op latere leeftijd komen ze weer in aanraking komen met datzelfde zichzelfvervullende systeem, en zullen ze weer opgesloten en verstoten worden. Maar vooral eenzaam.

  Terwijl de directeuren het baasje uithangen en zich te goed doen aan een leven dat zij no way zouden mogen verdienen over de rug van deze kinderen.
  Moordenaars vind ik het. Ouders mogen zich geen slachtoffers voelen..want, dan zou je als ouder geen oog hebben voor de prioriteiten mbt 'het belang van je kind’,dus rukken ze zo je hart uit....Geestdodend!

  Mr.Iwouldeatyourheartout2

  BeantwoordenVerwijderen