Juist gezien het feit dat ik me al heel wat jaren druk maak over 'waarheidsvinding' en de 'bestuursrechtelijke toets' in jeugdzorgzaken (zie de uitspraak LJN BD1113 die door mijn toedoen als gemachtigde van een cliënte tot stand kwam!) werd ik geattendeerd op uw brochure hier over.
Opvallend: er staan een hoop goed-doeners in, maar er wordt volledig voorbij gegaan aan de praktijk van alle dag: HOEVEEL strijd moeten ouders niet leveren om pertinente onjuistheden uit hun dossiers te krijgen? Waarom de arrogantie van de jeugdzorg om als zelfs de directie van de Raad zegt dat bepaalde stukken NIET meer gebruikt mogen worden, dat BJZ ze klakkeloos weer inbrengt om een UHP te verlengen (maart 2012)? Waarom worden er nog steeds aantoonbaar onjuiste 'geruchten' en 'anonieme tips' in dossiers als 'feit' gebracht en wat erger is: de 'mening raadsonderzoeker' dan wel 'mening gezinsvoogd' gaan als FEIT de wereld in c.q. naar de rechters.
Ik schreef omwille van de 'bewijsvoering in jeugdzorg' dit stukje, u mag het meenemen. Komt er kort gezegd op neer: éérst onderzoek voor iets als 'feit' gaat gelden en bij kind-problematiek: NIET 'blijven roepen' en 'eerst UHP' maar éérst eens deskundig onderzoek door een echte deskundige.Dat laatste doet recht aan zowel ouders als kind!
Drs. Nico Mul
Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse
Aan waarheidsvinding doen amk/bjz en Raad niet en ook geen enkele kinderrechter hier in nederland!! Ik heb hier mee te maken gehad en ben nog bezig. De ouder die de melding doet wordt op zijn woord gelooft en daarbij 'onderzoek', wat is dat bij hen? Kinderen in een keer wegrukken bij hun ouders, daar zijn ze goed in. En wat dat met een kind doet zal hen een worst wezen. Kinderen zitten door wat bjz doet jaren in de knel, maar ja wat maakt hen dat uit. Het zijn hun kinderen niet !!!! Nee geld, geld en nog eens geld, en geen belang van kinderen. Dat is Nederland.
BeantwoordenVerwijderen