dinsdag 3 april 2012

Jeugdzorg leertraject!

Na kennisgenomen te hebben van de ‘lancering handboek over gegevensuitwisseling voor jeugdzorgwerkers’ door staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten, vroeg ik mij af welke aanbiedingen er  nog meer gedaan werden aan de werkers in het veld door de overheid!

Op de site van het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid vond ik het volgende:


Ik zag daar het woord ‘jeugdzorg leertraject’ staan. En met één klik werd ik doorgeleid naar de volgende site  http://www.jeugdzorgleertraject.nl/
Daar las ik de volgende reclamefolder:

Jeugdzorg leertraject

9 intensieve lesdagen in een half jaar!  Start 26 januari 2012

Een compleet en hoogwaardig opleidingspakket dat u in een ½ jaar klaarstoomt tot dé regionale bruggenbouwer in de jeugdzorg.

De jeugdzorg van de toekomst is echt anders!

De jeugd in Nederland groeit op in een nieuwe, fascinerende maar ook stressvolle wereld.
De Jeugdzorg beweegt mee, maar heeft het zwaar met het voortdurend proces van verandering in wetgeving, uitvoering, organisatie en besluitvorming.

Er is veel kennis binnen de sector aanwezig. Het is nu van cruciaal belang deze kennis ook te delen om zo van alle losse eilandjes één groot en succesvol zorgnetwerk te vormen. De Jeugdzorg van de toekomst!

Het leertraject bestaat uit:

1.      Kickoff bijeenkomst
-         Met lunchseminar en brainstormsessies
2.      2-daags congres naar keuze:
-         Jeugdbeleid en Jeugdcriminaliteit
-         Jeugdgezondheidszorg en Jeugd-GGZ
3.      Schriftelijke module
-         Wet- en regelgeving in de jeugdzorg
5.      Workshop
-         Social Media in de jeugdzorg + werkbezoek
5.      5-daagse opleiding naar keuze:
-         Beleidsmedewerker Jeugd
-         CJG-coördinator
6.      Abonnement
-         Vakblad: Het Kind Eerst
7.      Boek
-         Contact! Kinderen en nieuwe media

Intensief opleidingspakket in een ½ jaar

Stapt u in dit leertraject dan gaat u gedurende een ½ jaar intensief werken aan verbreding en verdieping van uw kennis. Door de diversiteit van de elementen en deelnemers wordt u zowel op praktisch als theoretisch gebied geïnspireerd en geprikkeld.

Leren VAN en MET elkaar

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Zo blijft het interactief en is er voldoende gelegenheid om niet alleen met maar ook van elkaar te leren. Om dit effect te versterken faciliteert SBO in onderling contact zowel vóór, tijdens als ná het leertraject.

Kortom; u maakt een inspirerende reis die u afrondt met een rijkelijk gevulde rugzak. U heeft alle kennis en kunde in huis om stappen voorwaarts te zetten, gericht op de Jeugdzorg van de toekomst!


Tjonge, dacht ik, dàt is me wat! In 9 dagen binnen een halfjaar klaargestoomd, geïnspireerd en geprikkeld

Mij hoef je niets te vertellen over de stressvolle wereld waar veel jeugd en hun ouders in terecht komen, wanneer Jeugdzorg er zich mee gaat bemoeien! Och, ze zullen vergeten zijn dàt erachter te zetten: de jeugd in Nederland die opgroeit in de nieuwe, fascinerende maar ook de stressvolle wereld van Jeugdzorg.

Leuk, naast het spoorboekje, wordt er dus ook een inspirerende reis aangeboden en nog leuker is het voor die jeugdzorgers dat zij nu eindelijk óók eens een rugzakje krijgen!
Even kijken wat een ‘kick off lunchseminar’ inhoudt. Komt bij mij behoorlijk intensief over:

Kickoff lunchseminar

Kennismaken tijdens deze interactieve brainstormmiddag
Deze middag is allereerst bedoeld om kennis te maken met uw medecursisten. U wordt deze dag van harte welkom geheten op de 23ste verdieping van het WTC Rotterdam, waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Tijdens een welkomstdrankje voorafgaand aan de lunch, kunt u de eerste handen schudden. De verdere kennismaking wordt tijdens de lunch voortgezet.
Deze middag zal onder begeleiding staan van Bert Prinsen. Bert is werkzaam als zelfstandig adviseur van de Opvoedzaak en is tevens als expert Jeugdzorg & Opvoedhulp verbonden aan het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Interactief brainstormen met een welkomstdrankje en een lunch op de 23ste verdieping met een prachtig uitzicht! Lijkt mij enorm! Het idee van handen schudden! Hoe komen ze erop, erg goed! Reuze benieuwd wie ze daar allemaal kunnen ontmoeten. Nou, nou, dat zijn er nogal wat! De reclamefolder:

Dit leertraject is ontwikkeld voor:

Hoofden, teammanagers, (programma)managers, projectleiders, CJG- en zorgcoördinatoren, (beleids)medewerkers, verpleegkundigen, maatschappelijk medewerkers en (juridisch) adviseurs. Werkzaam bij:

 • Gemeenten
 • Provincies
 • Ministeries
 • JGZ-instellingen
 • Welzijninstellingen
 • Bureaus Jeugdzorg
 • Centra’s voor Jeugd en Gezin
 • Jeugdhulpverleningsinstellingen
 • Stichtingen op het gebied van Jeugdzorg
 • GGD
 • Raad voor de Kinderbescherming
 • MEE organisaties en
 • Onderwijsinstellingen

Ach, da’s nou jammer! Geen ouder/jongerenorganisaties van Jeugdzorg erbij! Och, misschien zal de cliëntambassadrice Janny Nab dit de cursusleiding nog wel even voorstellen.
Even verder lees ik, dat dit aanbod scherp geprijsd is, nog geen € 6000,-. p.p. Hoe kunnen ze het ervoor doen?! Die informatie staat bij het vakje inschrijven:

o   Ja, ik schrijf mij in voor het Leertraject voor dé professional in de jeugdzorgketen.
De investering ad € 5.999,- voldoe ik na ontvangst van de factuur.

Ik zal de gezinsvoogd eens tippen!


Y.B.

2 opmerkingen:

 1. SBO??
  Dus toch!!!!
  Gezinsvoogden zijn leerlingen met een rugzakje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als wij deze workshop ook zouden doen,dan zijn we vast ook bekwaam genoeg om alle kinderen weer lekker in een goed thuis af te zetten ...

  Ach,zegt de gezinsvoogd,ik doe dit werk al 8 jaar hoor....
  Misschien tijd voor bijscholing dan?

  BeantwoordenVerwijderen