maandag 9 april 2012

John Leerdam nieuwe functie bij Jeugdzorg
Uit onbetrouwbare bron hebben wij vernomen dat het ex-kamerlid van de PvdA, John Leerdam een nieuwe betrekking zou zijn aangeboden door Bureau Jeugdzorg in Amsterdam. Leerdam die de afgelopen week regelmatig in het nieuws was vanwege enkele bijzondere  uitlatingen tegenover een verslaggever, zegt nog over deze aanbieding na te denken.

Het is niet zo vreemd dat een organisatie als BJAA, haar team wil versterken met een persoon die de capaciteiten heeft van fantaseren, liegen en zichzelf laten beetnemen. Medewerkers van BJZ dienen sinds jaar en dag over deze kwaliteiten te beschikken, willen ze in aanmerking komen voor de loodzware functies van gezinsvoogd of onderzoeker. Het PvdA-lid komt op natuurlijke wijze overeen met het profiel dat door BJAA gevraagd wordt.

Hoe was het ook alweer? Leerdam had ‘een paar uur terug’ nog geluisterd naar muziek van een band, die niet bestond. Hij had informatie waar hij ‘verder geen mededelingen over kon doen’, betreffende de straatterrorist Joel Jablabla, die door de verslaggever volkomen was verzonnen en hij had een mening over het recente asielaanbod van Ariël Sharon aan de Syrische president Assad. (Dit terwijl Sharon sinds januari 2006 in een coma ligt)

In een reactie van BJAA op het uitgelekte nieuws van Leerdams mogelijke nieuwe betrekking, melde de woordvoerder het volgende: “Wij zouden heel blij zijn als de heer Leerdam zich bij ons zou aansluiten. Zijn uitlatingen in de pers van de afgelopen dagen, hebben bij ons de indruk gewekt dat hij prima in ons team zou passen. Een band die niet bestaat, een verzonnen straatterrorist, en een asielaanbod door een man die al twee jaar in coma ligt. Dat lijkt sterk op een Informantenonderzoek Het komt op ons gewoon heel betrouwbaar over.

Op de vraag waarom ze speciaal aan de persoon van Leerdam hebben gedacht:”Hij kan zaken uit het niets te voorschijn toveren en doen alsof het om reële feiten gaat. Als je bij Jeugdzorg wilt werken is het van groot belang om héél soepel met de waarheid om te gaan. Het is niet iedereen gegeven om 'overal een mouw aan te passen' en wij denken dat de heer Leerdam met zijn manier van werken bij ons goed tot zijn recht zou komen.”

Sven Snijer


           Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse1 opmerking:

  1. Dat "loodzware functies" moet eigenlijk tussen aanhalingstekens staan.

    De lobby van BJZ tracht de wet telkens meer te verzwakken: stop kinderen in pleeggezinnen, uithuisgeplaatst (UHP), "zonder onderzoek het liefst; dan hoeven we niet meer te liegen, alhoewel we het prettig vinden dat we als gezinsvoogden voor de rechter niet beëdigd hoeven te worden. We mogen gewoon insinueren, en dat noemt een ouder ten onrechte liegen, want het mag!"

    BeantwoordenVerwijderen