woensdag 4 april 2012

Wethouder Asscher (Onderwijs / Jeugdzorg) ‘pikt’ onderwijsplan
Wethouder voor Onderwijs en Jeugdzorg Lodewijk Asscher, heeft een totaalplan om taalachterstanden aan te pakken van D-66 raadslid Ahu Sahin overgenomen en presenteert het alsof het zijn eigen vinding is. Hij hield er zelfs een lezing over met de titel ‘Mijn idee voor Nederland’.
De aanbevelingen die Sahin deed na maanden van onderzoek kwamen voor een groot deel in het actieprogramma van de wethouder terecht, zonder dat hij haar naam noemt. De aandacht van Dark horse gaat vooral uit naar dat ene deel in het ambitieuze plan, dat niet van Sahin afkomstig is, en dat betreft het onderdeel van de voorgestelde leerplicht voor peuters.

Zou dit onderdeel dan wel door de wethouder zelf bedacht zijn? Ook dat is niet waarschijnlijk. De kans is groot dat het hem is ingefluisterd door zijn grote vriend Erik Gerritsen, de directeur van Jeugdzorg Amsterdam, die de wethouder graag gebruikt als buikspreekpop om zijn eigen ideeën naar voren te brengen. De grote propagandist van deze kinderrooforganisatie, laat met enige regelmaat de wethouder als een wolf richting Den Haag huilen, voor meer geld om de kunstmatig gecreëerde wachtlijsten weg te werken. Deze strategie gebruikt Jeugdzorg al enige jaren. Zoveel mogelijk ouders bestempelen als ‘onbekwaam’, door een stuitende manier van ‘onderzoek’, waarmee zelfs Mahatma Ghandi en moeder Teresa schuldig bevonden kunnen worden aan kindermishandeling, en vervolgens brullen om meer geld, omdat er zoveel ‘arme kindertjes’ op de wachtlijsten staan.

Bedenk maar wat een prachtkans dit is voor Jeugdzorg! Er even snel leerplicht doordrukken voor peuters. Iedereen weet dat vooral peuters regelmatig niet op school verschijnen doordat ze vaak ziek zijn. Dat is heel normaal. Dat wordt door medici ‘kinderkwaaltjes’ genoemd en die gaan vanaf een bepaalde leeftijd vanzelf over. Het kleine lichaampje van de peuter moet zich nog aanpassen aan de wereld, zijn immuunsysteem leren opbouwen. Maar daar zal BJZ straks héél anders over denken. Heeft uw leerplichtige peuter een paar keer teveel een flinke verkoudheid? Mishandeling! Alweer een oorontsteking? Mishandeling! Voor de tweede keer van z’n fietsje gevallen? Mishandeling! Jeugdzorg hoort de kassa al rinkelen. Wat is het fijn als je directeur van Jeugdzorg bent en je hebt een ambitieuze vriend als de wethouder.

* Wat blijkt? Sahin heeft het plan ook niet helemaal zelf bedacht, maar met knip-en-plak, zoek-en-vervangwerk overgenomen van een Rotterdams actieplan. Sahin zegt dat ze hier vanaf het begin mondeling duidelijk en eerlijk in was geweest. De bronvermelding op papier was helaas verdwenen. (Eigenlijk waren de wethouder en het raadslid allebei 'boefjes' geweest)

Sven Snijer

              Terug naar Alle artikelen Jeugdzorg Dark horse


1 opmerking: